user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

ggb2009

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 4 χρόνια πριν
  1. ggb2009
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2011
Καλημέρα!

Θα ήθελα να ρωτήσω ποιες είναι εν γένει οι αιτίες της αποκόλλησης αφού πρώτα αναφέρω το ιστορικό μου.

Έμεινα για πρώτη φορά έγκυος τον Αύγουστο του 2008. Τον Νοέμβριο απέβαλα στη 19η εβδομάδα και αφού είχα συνεχώς αιμορραγία λόγω αποκόλλησης, εκτός από έναν μήνα που ήμουν καλά. Η γιατρός είχε πει από την αρχή ότι ο πλακούντας ήταν χαμηλά. Ιστολογική εμβρύου δεν έγινε.

Τον Μάρτιο του 2009 έμεινα και πάλι έγκυος και στην 6η εβδομάδα, λίγες ώρες μετά τον κολπικό υπέρηχο, είχα αιμορραγία, νοσηλεύτηκα για 1 εβδομάδα, στο νοσοκομείο δεν φάνηκε αποκόλληση, βγήκα και δεν ξαναείχα πρόβλημα. Βέβαια αργότερα στην αυχενική διαφάνεια φάνηκε κάτι ανεπαίσθητο και ο γιατρός είπε ότι αν δεν του είχα πει για την αιμορραγία δεν θα το αξιολογούσε. Να σημειώσω ότι έχω κάνει πλήρη έλεγχο θρομβοφιλίας και είμαι εντάξει.

Τώρα είμαι και πάλι έγκυος και ανησυχώ πολυ για το ενδεχόμενο νέας αιμορραγίας - αποκόλλησης. Μπορεί να είναι κάτι που οφείλεται στον οργανισμό μου, οπότε θα συμβαίνει κάθε φορά, ή έχει να κάνει με την εκάστοτε κύηση;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Καθ'έξιν αποκολλήσεις, με την έννοια ότι υπάρχουν σε όλες τις εγκυμοσύνες μιας γυναίκας, δεν υπάρχουν.
Βέβαια, η αιτιολογία μπορεί να είναι κάθε φορά και διαφορετική.
Από την στιγμή που αποκλείστηκε κάποιο πρόβλημα θρομβοφιλίας, μια αιτιολογία είναι τυχόν μικρόβιο στον κόλπο, το οποίο ανευρίσκεται με καλλιέργεια κολπικού υγρού και αντιμετωπίζεται ανάλογα.
Επίσης, προβλήματα ψυχολογικής αστάθειας με έντονες συναισθηματικές αλλαγές και το κυριότερο, καθημερινή σοβαρή καταπόνηση των κοιλιακών τοιχωμάτων.
Πάντα συστήνω, για προληπτικούς λόγους, αποχή από σεξουαλικές επαφές κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου.
Εσύ λοιπόν, θα προσέχεις γενικά την κοιλιά σου, θα ξεκουράζεσαι όταν νοιώθεις κάποια τσιμπηματάκια χαμηλά και θα συζητήσεις με το γιατρό σου την περίπτωση προληπτικής φαρμακευτικής αγωγής, αν το κρίνει σκόπιμο.
Θεωρώ, ότι η καλλιέργεια κολπικού θα έχει γίνει και γιαυτό δεν την αναφέρω ξανά.
Καλή επιτυχία και να είσαι αισιόδοξη πως όλα θα πάνε καλά μέχρι το τέλος.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ, καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.

Επανέρχομαι στο θέμα γιατί θέσατε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, αυτό των μικροβίων.

Τα πράγματα έχουν ως εξής:

Ούτε στην πρώτη, ούτε στη δεύτερη εγκυμοσύνη έγινε καλλιέργεια κολπικού υγρού λόγω αιμορραγίας. Επίσης δεν είχα εξεταστεί ποτέ στο παρελθόν για χλαμύδια.

Τον Οκτώβριο του 2010, και ενώ η κόρη μου ήταν 10 μηνών, έκανα το πρώτο ΠΑΠ τεστ μετά την επιστροφή της περιόδου μου μετά τον τοκετό. Τότε το τεστ έδειξε υποψία χλαμυδίων, η οποία δεν επιβεβαιώθηκε με καλλιέργεια. Στην καλλιέργεια ωστόσο φάνηκε β-αιμολυτικός στρεπτόκοκκος. Επειδή θήλαζα δεν πήρα αγωγή.

Τον Ιανουάριο του 2011, λόγω καθυστέρησης της περιόδου χωρίς εγκυμοσύνη επισκέφθηκα άλλο γιατρό, ο οποίος μου είπε ότι η απλή καλλιέργεια δεν είναι αξιόπιστη για τα μικρόβια και μου έκανε PCR το οποίο έδειξε τελικά παρουσία χλαμυδίων, όμως σε πολύ χαμηλή ποσότητα (790 copies/ml DNA). Επανέλαβα και μια απλή καλλιέργεια για να δω αν αυτήν τη φορά θα έδειχνε τα χλαμύδια και ήταν πάλι αρνητική. Η μαιευτήρας που με παρακολουθεί σε δημόσιο νοσοκομείο μόνο κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης είδε όλες τις εξετάσεις και είπε ότι αφού η μοριακή έδειξε τα χλαμύδια να γίνει μεν θεραπεία αλλά να μην ανησυχώ ούτε για τη γονιμότητα ούτε για τη βιωσιμότητα του εμβρύου εφόσον μείνω έγκυος χωρίς να προηγηθεί θεραπεία, πράγμα που έγινε, μιας και δεν πρόλαβα να πάρω την αντιβίωση.

Το συμπέρασμα είναι ότι δεν γνωρίζουμε αν υπήρχε η παρουσία χλαμυδίων και στις προηγούμενες εγκυμοσύνες και το ερώτημα είναι τι κάνω τώρα.

Ευχαριστώ και πάλι.
  1. Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Θα συζητήσεις με το γιατρό που σε παρακολουθεί την περίπτωση να κάνεις τώρα μια καλλιέργεια κολπικού και τραχηλικού εκκρίματος μαζί με καλλιέργεια νωπού παρασκευάσματος.
Δεν έχω να συστήσω κάτι άλλο.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Κυριακή, 06 Μαρτίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Κάτι τελευταίο:Ποια είναι η ενδεδειγμένη θεραπεία για τα χλαμύδια στην εγκυμοσύνη;

Ευχαριστώ και πάλι...
  1. Κυριακή, 06 Μαρτίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Προσωπικά, δίνω κλαριθρομυκίνη για 10 ημέρες, μετά τη 16η εβδομάδα κύησης.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σας.
  1. Τρίτη, 08 Μαρτίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.