default_mobilelogo
  Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011
  1 Απαντήσεις
  10.9K διαβάστηκε
Γεια σας!
Είμαι έγκυος στην 25η εβδομάδα και έχω εμφανίσει δυο φορές ροζ υγρά. Έκανα  υπερηχογράφημα και είναι όλα καλά. Ο τράχηλος εντάξει και καμία αποκὀλληση. Ο γιατρός μου είναι καθησυχαστικός, τη μια φορά μου είπε ότι είναι η αλλαγή του μήνα και την άλλη ότι μάλλον κουράστηκα και να ηρεμήσω λίγες μέρες και θα περάσει όπως και έγινε. Τώρα πάλι έχω καφέ -μπεζ υγρά τα οποία συμπίμπτουν με την αλλαγή του μήνα αλλά κρατάνε τρεις μέρες τώρα και αγχώνομαι. Είμαι από τον καναπέ στο κρεβάτι και αντίστροφα αλλά όπως προείπα φοβάμαι. Υπάρχει περίπτωση να συμβαίνει κάτι άλλο; Ποια είναι η δική σας γνώμη;
Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#18054
Αγαπητή  Φίλη!
Αιμα στην εγκυμοσύνη - ακομη κι ελάχιστο -  είναι  πάντα  ενα θέμα ''επαπειλούμενης αποβολής΄΄ ..
Πιστέυω  ότι  ο γιατρός  έριξε μια  ματιά στον τραχηλο  (εβαλε δηλαδή  κολποδιατολέα και  κοίταξε για ν΄ αποκλεισει  π.χ. μία τραχηλιτιδα,  ή άλλη  πηγή αιμόρροιας )..
Εκτός αυτής της ματιάς, αυτο  που προσωπικά  παντα έκαμνα  σε  παρομοιες περιτπωσεις, ειναι ενας  ελεγχος του  pH  του  κολπικού εκκριματος (αν ειναι αισθητά πανω  από 4,5  υπάρχει παθολογική χλωριδα  -  παθολογικά  μικροβια - που είναι σκοπιμο ν΄αντιμετωπιστει, επειδή ενοχοποιειται  για  προωρες συσπασεις  με  τασεις διαστολης του εσω  τραχηλικου  στομιου και  βεβαια εμφανιση περιστασιακής μικροαιμορροιας )..
Πρόκειται   για απλη διαδικασία,  αλλά  απ΄ ότι γνωριζω ( ειναι κατι  που  και στις επικοινωνίες του forum  δεν αναφερεται καθολου!), στην Ελλαδα  ειμαστε ελάχιστοι αυτοί που το  ελεγχουμε..
Μπορεί  όμως  ευθύς εξ αρχής να  γίνει   μια εξέτααη   κολπικού εκκρίματος   και σε  περίπτωση  που  βρεθούν  παθολογικοί  μικροοργανισμοί,  νά αντιμετωπιστούν...
Μίλησε με τον γιατρό σου σχετικά,  μήπως  θεωρήσει χρήσιμο να κοιταχτεί  το ζήτημα  αυτό..
Aν  θέλεις μία καλλιτερη ενημέρωση,  σε παραπέμπω στο  Πρόληψη προώρου τοκετού
Φιλικά
Π.Ζ.

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!