user_mobilelogo
  1. dessy
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011
Αγαπητοί γιατροί καλημέρα!
Σας στελνω ακομη μια φορά τους προβληματισμούς μου.
Την Τεταρτη 23/03/2011 (12 εβδ+4 ημερ.) πήγα για το προγραμματισμένο υπερηχογράφημα για τη μέτρηση της αυχενικής διαφάνειας. Ολα πήγαιναν καλά (ρινικό οστό οκ, καρδια οκ,χερια ποδια κλπ κλπ) αλλά όταν ήρθε η ώρα της αυχενικής λίγο στεναχωρηθήκαμε. Η μέτρηση ήταν 3,1 (εκτός ορίων αποότι μας είπε ο γιατρός) και με βάση τις αιματολογικές PAPP-a και β-χοτιακή η πιθανότητα για τρισωμία 21 έπεσε απο 1/512 (λόγω ηλικίας , είμαι 31) στο 1/251 (που μας είπε ότι είναι οριακά φυσιολογικό). Δεν μου έδωσε καθόλου περιθώριο σκέψης και επιλογής (καταλαβαίνω ότι έτσι είναι οι γιατροί & ποιός ξέρει τι περιπτώσεις έχετε συναντήσει όλα αυτά τα χρόνια στα ιατρεία σας) και μου συστησε να κάνω λήψη τροφοβλάστη.
Την έκανα την επόμενη μέρα το πρωί. & σε αυτό το σήμείο λοιπόν θέλω να πώ τα εξής : την προηγούμενη έκλαιγα όλο το βράδυ. Με είχε πιάσει φοβερό άγχος για το τι θα αντιμετωπίσω, τι κινδύνους κρύβει η όλη διαδικασία & κοινώς η άγνοια που είχα δεν με άφηνε να σκεφτώ λογικά. Ηταν μια -περισσότερο- ψυχοφθόρα διαδικασία παρα επώδυνη. Πραγματικά το μόνο που αισθάνθηκα ήταν μια μικρή ενόχληση , ένα τσίμπημα σαν να δίνω αίμα & τίποτα άλλο. Ούτε κατάκλιση χρειάστηκε ούτε τίποτα. Εννοείται ότι δεν έκανα κάποια βαριά δουλειά (ούτως ή άλλως δεν κάνω) αλλά πραγματικά και στο γραφείο μου γύρισα (για να ξεχαστώ λίγο) και μια χαρά πέρασε το τριήμερο. Δυστυχώς ήμουν άτυχη και "έπεσα" πάνω στις αργίες αλλά ελπίζω τα αποτελέσματα που θα πάρω το απογευμα να με αποζημιώσουν για την αγωνία και τον πανικό που επικράτησε σπίτι μου για 3 μέρες. Επίσης θέλω να πώ ότι πρόκειται πλέον για μια εξέταση ρουτίνας πού όλες οι γυναίκες άνω των 37 κάνουν & τελειώνοντας θέλω να προσθέσω ότι το internet είναι πολύ καλό εργαλείο ΑΛΛΑ συνάμα και πολύ κακός σύμβουλος!!!
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω με τη σειρά μου είναι το εξής : με βάση τις απαντήσεις που θα πάρω το απογευμα & αν όλα -μακαρι- είναι καλά & σύμφωνα με τις τελικές απαντήσεις (καρυότυπο) που θα πάρω σε 20 μέρες είμαι εξασφαλισμένη για το υπολοιπο της εγκυμοσύνης? Δηλαδή, το αποτέλεσμα της αναλυσης αυτής είναι τελειωτικό ή μπορεί στην πορεία να προκυψει  καποιο άλλο άσχετο προβλημα (πχ. στο υπερηχογράφημα β επιπεδου).
Ελπίζω να η σας κούρασα με το μακροσκελές μήνυμά μου απλά ήθελα να μεταφέρω τις σκέψεις μου σε όλες τις γυναίκες που αγωνιούν & βρίσκονται στην ίδια θέση με μένα.
Με εκτίμηση, Δέσποινα
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Αφου ειναι  λογικό:  μια  τετοια  ερωτηση  δεν  μπορεί  ν΄απαντηθει  με κατηγορητματικό  ΄΄Οχι΄΄ !
Είτε με τις μελλοντικές εξετάσεις,  είτε και χωρίς  αυτές,  κάθε εγκυμοσύνη  μπορεί να εμφανίσει  προβληματα..
Ειναι προφανές,  ότι  αν η εξεταση σου εχει  αισιο αποτέλεσμα,  η πιθανοτητα  να παει  κατι στραβά  ειναι εξαιρετικά  σπάνιο.. Θα 'έλεγα,  ακομη  πιο σπανιο  από όσες δεν  χρειάστηκε  να κανουν την συγκεκριμένη εξεταση..
Εύχομαι το αποτέλεσμα να είναι  το καλλιτερο..
Φιλικά
Π.Ζ.
  1. Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.