user_mobilelogo
  1. some_girl
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011
Γιατρέ καλησπέρα σας,
 
παρακολουθώ το site σας εδώ και 3 χρόνια και σήμερα αισθάνθηκα την επιτακτική ανάγκη να σας γράψω μιας και έχω φοβηθεί πολύ.
 
Προ 3ετίας εμφανίστηκε στο ΠΑΠ τεστ μου δυσπλασία βαθμού CIN1, η οποία εξακριβώθηκε και με βιοψία.Τώρα είμαι 29 ετών.
 
Στην κολποσκόπηση ο ιατρός μου είπε ότι έχω συγγενή ζώνη μετάπλασης σε μεγάλη έκταση.
 
Έκτοτε τα ΠΑΠ τεστ τα οποία έκανα ανά εξάμηνο έβγαιναν καθαρά μέχρι τον Ιούνιο του 2010.Ωστόσο στην κολποσκόπηση κάθε φορά υπήρχε αυτή η μεγάλη άσπρη περιοχή η οποία ο γιατρός μου εξηγούσε πως πρόκειται για την συγγενή ζώνη μετάπλασης και ότι η περίπτωση μου θέλει περισσότερη προσοχή διότι έχω πιο "ευαίσθητο" κόλπο.
 
Τον Ιούνιο του 2010  εμφανίστηκαν αρκετά δυσκαρυωτικά κύτταρα στο ΠΑΠ τεστ και ο γιατρός μου συνέστησε ΠΑΠ σε 3 μήνες.Όπως και έγινε(τον Σεπτέμβρη του 2010), το οποίο έδειξε κοιλοκύτταρα. Η κολποσκοπική εικόνα ήταν πάντα η ίδια.
 
Ερχόμαστε στο σήμερα.Επισκέφτηκα τον γιατρό μου πριν μία εβδομάδα και μου συνέστησε να κάνουμε ένα πιο σύγχρονο ΠΑΠ τεστ το οποίο εξετάζει και το mRNA(θα το έκαναν στο Αττικό νοσοκομείο). Δεν θυμάμαι την ονομασία.Ωστόσο σήμερα με ενημέρωσε ότι στα πρώτα αποτελέσματα που έχει στα χέρια του φαίνονται πάλι δυσκαρυωτικά κύτταρα και χλαμύδια για τα οποία συνέστησε αγωγή και όσο τα δυσκαρυωτικά αναμονή και για τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Περιμένει ακόμη την απάντηση απο το mRNA.
 
Οι τελευταίες επαφές μου ήταν πριν 1,5 χρόνο. Στα ΠΑΠ τεστ και στις κάποιες καλλιέργειες του παρελθόντος δεν είχαν ποτέ φανεί χλαμύδια. Ωστόσο επειδή δεν ήμουν πάντα προσεχτική με τις σχέσεις μου η αγωνία μου είναι μεγάλη.
 
Διάβασα σχετικά με τα χλαμύδια και ακόμη περισσότερα για τον hPV απο τότε που μου παρουσιάστηκε.Είμαι τρομοκρατημένη.Τί ακριβώς συμβαίνει?
 
Τι θα μου συνιστούσατε εσείς?Τόσο για τα χλαμύδια (η αλήθεια είναι πως έχω κάποια κολπικά υγρά) όσο και για το HPV.
 
Κάτι τελευταίο που θέλω να αναφέρω είναι πως τον τελευταίο ενάμιση χρόνο μετα απο μία πνευμονία που με ταλαιπώρησε για μήνες έχω πάρει τις άπειρες αντιβιώσεις. Μάλιστα κατά τη διάρκεια του τελευταίου Παπ έπαιρνα πάλι αντιβίωση για τον φρονιμήτη μου.Οι εσωτερικές πλύσεις με χαμομήλι και σόδα μπορούν να βοηθήσουν?
 
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
 
 
 
 
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Για τα χλαμυδια:  Δεν βλεπω  προβλημα,  μια  και η  ασυμπτωματική παρουσια τους,  δεν  σημαίνει   καποια  βλαβη.. θα παρεις (και ο συντροφος !) την κατάλληλη αντιβιοση  και  το  προβλημα  θα υποχωρησει..
Για τις δυσκαρυωσεις:  Αν  αφορού  κυτταρα της   επιφανειακης. στοιβαδας,  ισως  οφείλονται στην παθολογικη   χλωριδα  του κολπου  και   ισως εξαφανιστούν με την  ειδική για   το  προβλημα   αντιβιοση  που θα παρεις.
Αν  αυτές  συνεχισουν να παραμένουν,  υπάρχουν εναλλακτικές  προσεγγίσεις.. Θα αου πει  ο γιατρός  σου σχετικά. Εν  πολλοις,  η αντιμετώπιση εξαρταται  κι  από την ταυτοποίηση στελεχων.
Γενικά:   Το προβλημα σου   προ  μερικών  ετων  λυνοταν με  μία  κρυοπξια, θερμοπηξια ή και  laser.  Σημερα εχουμε καταφοβισει  κοσμο και γιατρούς,  ωστε  ανπτυξαμε μια  πολυπραγνωσύνη,  που και παλι  τελικά, τις περισσότερες  φορές,   σε προμοιοες  λύσεις  καταληγει..
Μην  φοβασαι:  Με την προϋποθεση  ότι  οι γιατροί  σου ειναι  σωστοί στις εκτιμησεις  τους,  δεν εχεις   κατι  σοβαρό.
Σε  ότι αφορά  την θεραπεια, ακομη κι αν αυτή  συνίσταται  σε  χαμομηλι:  Θα ρωτας  τον γιατρό σου. Απ΄εδώ  δεν δινουμε θεραπευτικές  οδηγίες σε περιστατικά  που δεν  εχουμε εξετάσει..
φιλικά
Π.Ζ.
  1. Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ ευχαριστώ για την απάντηση σας,

σήμερα έλαβα και το ΠΑΠ τεστ το οποίο αναφέρει: ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΚΑΚΟΗΘΕΙΑ- ΠΕΡΙΣΤΟΜΙΑΚΗ ΤΡΑΧΗΛΙΤΙΣ -ΑΝΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΛΙΓΑ ΔΥΣΚΑΡΥΩΤΙΚΑ ΠΛΑΚΩΔΗ  ΚΥΤΤΑΡΑ-ΔΙΑΣΠΑΡΤΑ-ΚΟΙΛΟΚΥΤΤΑΡΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ. Δεν ξέρω εάν αυτό σας βοηθάει να καταλάβετε σχετικά με την στοιβάδα που αναφέρατε.

Το άλλο ΠΑΠ (16/6/10) που ανέφερε πάλι τα δυσκαρυωτικά έγραφε: ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΚΑΚΟΗΘΕΙΑ- ΠΕΡΙΣΤΟΜΙΑΚΗ ΤΡΑΧΗΛΙΤΙΣ -ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΔΥΣΚΑΡΥΩΤΙΚΑ  ΚΥΤΤΑΡΑ.
  1. Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
images/phocagallery/thumbs/phoca_thumb_l_man%203.jpg
Δυσκαρυωτικοί  πυρήνες  πλακωδών  επιθηλίων. Περιστατικό ιατρείου. Μεγέθυνση 10Χ10, Χρώση  κατά Papanicolaou.








Aγαπητή Φίλη!
Και  τα δυο αποτελεσματα  ειναι  πανομοιότυπα  κι αν  μη   τι άλλο, σημαίνουν  ότι πρέπει   τουλάχιστον να επανελεγχθουν. Καποιο  πρόβλημα  υπαρχει.. θα  σου  πει  ο γατιρός σου  σχετικά.
Φιλικά
Π.Ζ.
  1. Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ καλησπέρα και πάλι.

Με την λέξη πρόβλημα μπορείτε να μου πείτε τι εννοείται?
Ο γιατρός μου συνέστησε επανέλγχο σε έξι μήνες.
  1. Παρασκευή, 01 Απριλίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Σωστά  σου συνέστησε..Μαλλον τοτε  θα  εχουν  υποχωρησει  από  μονα  τους..  Αν  οχι,  θα πρέπει κανείς  τοτε  να δει  γιατί συνεχιζουν  να  υπαρχουν αυτά δυσκαρυώσεις.
Δυσκαρυώσεις  δεν ειναι  απειλητικό  ευρημα, ξεπερνιέται  συχνά και  μονο  του. Δεν  ειναι  παντως φυσιολογικό ευρημα   που  μπορει  να  το αγνοησουμε. Καμια  φορλά  πισω  από την εμμονη του   κρυβεται  καποια δυσπλασια χαμηλού βαθμού.
Φιλικά
Π.Ζ.
  1. Παρασκευή, 01 Απριλίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ ευχαριστώ για την απάντηση σας,

θα ήθελα να σας κάνω μία τελευταία ερώτηση,ψάχνοντας στο διαδίκτυο είδα κάποια άρθρα τα οποία αναφερόντουσαν στα δυσκαρυωτικά και έλεγαν πως σε κάποιες γυναίκες οι οποίες παρουσιάζουν τέτοια κύτταρα στο Παπ τεστ τους, είχαν όχι απλά αλλοιώσεις χαμηλού βαθμού αλλά την αρρώστια.
Υπάρχει και τέτοια πέριπτωση?Πρέπει να ανησυχώ, να ζητήσω και μια δεύτερη γνώμη ή να περιμένω να περάσει το εξάμηνο για την επίσκεψη στον γιατρό;
Ανησυχώ πολύ...
  1. Σάββατο, 02 Απριλίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Ιατρική δια διαδικτύου ειναι  δυσκολη...
Ειτε θα δεχτουμε,  ότι  οι γιατροί σου κανουν σωστά  την δουλεια τους και  θά αφησουμε τα  πράγματα   ως  εχουν,  ειτε θα   τους  αμφισβητήσουμε,  οποτε επιβαλλεται  η   δευτερη γνωμη(από κοντά, με κολποσκöoπιση  και νεο  Pap-test,  ενδεχομενως HPV-test. )
Η μπάλλα  λοιπον  σε  σένα...
Φιλικά
Π.Ζ.
  1. Κυριακή, 03 Απριλίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.