user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

Βασιλική35

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 7 χρόνια πριν
  1. Βασιλική35
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Σάββατο, 02 Απριλίου 2011
Καλησπερα. Κατ' αρχην συγχαρητηρια για το φορουμ σας..Ειναι πολυ ενημερωτικο και μου εχει λυσει πολλεσ αποριες..
Λοιπον εγω θα ηθελα να ρωτησω για το δικο μου προβλημα..
Πριν απο 6 μηνες, εβγαλα κατι μικρο ακαθοριστο σε σχημα εξωτερικα αλλα πολυ κοντα στον κολπο μου. Πηγα σε 3 γυναικολογους και 5 αφροδισιολογους και ολοι μου ειπαν οτι δεν γνωριζουν τι ακριβως ειναι γιατι η εικονα του ηταν ατυπη..Εκανα Τεστ Παπ, κολπικο επιχρισμα και  VDRL.
Στο Τεστ Παπ βγηκε :

Φλεγμονωδη κυτταρα : πολυμορφοπυρινα

Μη φυσιολογικα κυτταρα : Παρακερατωση

Εξωτραχηλικο Επιχρισμα : Πλακωδη

Ενδοτραχιλικο Επιχρισμα : Αδεν. Ενδοτραχηλου


Μη φυσιολογικα κυτταρα : Φλεγμονωδεις αλλοιωσεις

ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΚΑΚΟΗΘΙΑ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ :  Παρατηρειται ηπια κυτταρολυση. Συνισταται επαναληψη μετα απο ενα εξαμηνο.

Το κολπικο επιχρισμα και το VDRL ηταν τελειως καθαρα..

Ο τελευταιος γιατρος που πηγα (ο γυναικολογος μου) μου εβαλε ενα οξυ πανω σε αυτο και μου ειπε οτι δεν ειναι κονδηλωμα αλλα κατι σαν ξαδελφακι του γιατι ισα που αχνοφεγγε με το οξυ ενω 8α επρεπε να φωσφωριζει κανονικα.. Οποτε εδειχνε οτι εχει ηδη φυγει και αυτοιάται..Επισης μου ειπε οτι ολες οι εξετασεις ειναι καθαρες και το τεστ Παπ φυσιολογικο οποτε δεν θα επρεπε να ανησυχω περεταιρω..Να χαλαρωσω και να το ξεχασω..  

Μετα απο 5 μηνες δηλαδη τον Δεκεμβριο εγω ακομα κατι επιανα οποτε ειπα να παω μια βολτα στην αφροδισιολογο του Τεβε μου να μου πει την γνωμη της.. Η γιατρος αυτη, οταν το ειδε μου ειπε οτι ειναι ατυπη μορφη Κονδηλωματος και μαλιστα πιθανον απο τους πιο επικινδυνους τυπους.. Μου συνεστησε αμεσως να το αφαιρεσω και να κανω βιοψια! Πηγα κατευθιαν στον γυναικολογο μου και εκεινος αφου με εξετασε μου ειπε οτι αυτος πιστευει οτι ειναι μονο ενα ακακο θυλωμα (ετσι κι αλλιως δεν ειχε μεγαλωσει) και να μην το πειραξω. Επειδη βεβαια εμενα μου μπηκαν ιδεες ειπα οτι θελω να το αφαιρεσω και να γινει βιοψια. Οντως, αφαιρεθηκε με λεΪζερ και η βιοψια εδειξε :


Μακροσκοπικη περιγραφ: Καστανοφαιο θηλωδες ογκιδιο μ. δ. 0,3εκ.

Μικροσκοπικη εικονα : Το ογκιδιο αφορα σε εξυτενες κονδυλωμα (HPV  λοιμωξη)

Δεν ενευρισονται στοιχεια κακοηθιας.


Φυσικα εγω νευριασα παρα πολυ γιατι αν δεν ακουγα το ενστικτο μου 8α ειχα ακομα εκει ενα κονδυλωμα απο οτι φαινεται και που το αφησα να υπαρχει για 5 ακομα μηνες πολυ κοντα στον κολπο μου!

Οπως και να χει πριν μια βδομαδα εκανα ξανα Τεστ Παπ γιατι ειχαν περασει ηδη 6 μηνες απο το πρωτο και επρεπε να επαναλειφθει..

Τωρα το τεστ Παπ ειχε ως εξης :

Εξωτραχηλικο επιχρισμα : Πλακωδη

Ενδοτραχηλικο επιχρισμα : Αδεν. Ενδοτραχηλου

ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΚΑΚΟΗΘΕΙΑ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Στοιχεια παρακερατωσης. Συνισταται Καλλιεργεια Κολπικου Υγρου. Συνισταται επανελγχος μετα απο ενα εξαμηνο.


Ενω στα Μη φυσιολογικα κυτταρα δεν ηταν σημειωμενη καμια ενδειξη σαν το παλιο...
Ο καινουργιος γυναικολογος μολις το ειδε μου ειπε οτι εχω σιγουρα HPV  και να κανω αμεσως κολποσκοπηση και ταυτοτοιηση του ιου για να δουμε σε ποιο σταδιο βρισκομαι....


Εχω μπερδευτει υπερβολικα και πλεον δεν εμπιστευομαι κανεναν!!! Σας παρακαλω πες τε μου πρεπει να ανησυχω?

Πιστευετε οτι εχει προσβληθει σιγουρα απο τον ιο ο τραχηλος μου με υτες τις ενδηξεις του Τεστ Παπ??
Κι αν ναι, γιατι δεν βγηκε στο Τεστ Παπ???

Σιγουρα αφειλονται τα στοιχεια παρακερατωσης στον HPV ?

Και αν τελικα εχω HPV  και στον τραχηλο οφειλεται απο το αυτο που ειχα βγαλει τον Αυγουστο και κα8υστερησα να το αφαιρεσω, ή μπορει να ειναι ασχετο???

Γιατι κανενας γιατρος δεν μου εκανε κολποσκοπηση αφου υπηρχε η πρωτη ενδηξη κοντα στον κολπο??

Σας ευχαριστω προκαταβολικα
Βασιλικη
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητπη   Φίλη!
παρακερατωσικά  κυτταρα μπορει  να οφειλονται σε προσβολή από  HPV
HPV  πασης φυσεως , περναν βεβαια  στην  συντριπτικη πλειοψηφια   των  περιπτωσεων  από  μονα  τους,
HPV  μπορει να προσβάλλουν ενα άτομο, αλλα δεν πρεπει οπωσδήποτε  να  προκαλεσουν αλλοιωσεις  που  φαινονται στο  Pap  ή  στην   κολποσκοπιση...
Για  το εξωτερικο  κονδύλωμα: επειδή κονδυλωματα προσβαλλουν  όλο το γυναικολογικο  συστημα  (άσχετα, σε ποιο σημειο γινοντια  ορατά!),  ειναι  πιθανον  να προκειται  για  την  πρωτη  προσβολή. Μπορει  ομως να εχεις προσβληθει  από  διαφοροα στελεχη συγχρονως,  ή  σε  αλλα χρονικα΄διαστηματα .. Μια  ταυτοποιηση στελεχων θα  έδειχνε..
Ακομη: ''θεραπεια ΄΄, με την  εννοια που αντιλαμβάνεται  ο  κοσμος δεν υπαρχει...
Θεραπευουμε μονον  συγκεκριμενες αλλοιωσεις  που βλεπουμε με  γυμνο ματι,  ή  με κολπσοκόπιο,  ή με  Pap
Ο ιός  δεν  εξαλλείφεται...
Στην  συντριπιτκη  πλειοψηφια  των περιπτωσεων  δημιουργουνται  σε περιπου 3 χρόνια αντισώματα  και  αυτοϊάται..
Μια συμβουλή: Μην ανησυχεις τοσο.. Θα  ξεπεραστεί...
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Κυριακή, 03 Απριλίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστω παρα πολυ για τον χρονο σας γιατρε γιατι ξερω πως ειναι πολυτιμος.. :)
  1. Τρίτη, 05 Απριλίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation

Π.Ζ
  1. Τρίτη, 05 Απριλίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπερα γιατρε!

θα ηθελα να παρω το θαρρος να σας πω οτι τελικα πηγα στον γυναικολογο, εξηγοντας ολα τα προηγουμενα που σας ειπα και δειχνοντας του ολες τις εξετασεις μου, του ειπα οτι θα ηθελα να κανω μια κολποσκοπηση για να ειμαι σιγουρη αν εχω hpv  στον τραχηλο.
Ο γιατρος θεωρησε οτι δεν πρεπει να παμε στο σταδιο της κολποσκοπησης ακομα λεγοντας οτι "στοιχεια παρακερατωσης" στις παρατηρησεις  του παπ δεν ειναι ενδειξη που πρεπει να ανησυχω. Ετσι μου συνεστησε να κανω το Thin Prep Test Pap, που δειχνει με ακριβεια αν εχω τον ιο και μονο εαν βγει αυτο θετικο να προχωρησουμε σε κολποσκοπηση.. Ετσι κι εκανα.. Το τεστ βγηκε σημερα και ειναι τελειως καθαρο!..
θα ηθελα τη συμβουλη σας γιατρε, θα πρεπει να το αφησω ετσι , η καλυτερα να κανω κολποσκοπηση για να ειμαι 100% σιγουρη????
Ποια εξεταση τελικα ειναι η πιο αξιοπιστη για τον Hpv????

Σας ευχαριστς και  παλι..
Βασιλικη
  1. Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Ξεχασε το επι  τελους!
Οπως εξήγησα  και στην πρωτη απαντηση,  αν το πάμε στην μεγάλη ακρίβεια, τοτε πρέπει να πουμε ότι   μονον με την ταυτοποιηση  στελεχων  HPV μπορούμε να  εχουμε την μεγιστη βεβαιότητα.. (HPV-test)
Μην το  κανεις  όμως... Μ΄αυτά ολα  χανιες τον  υπνο  σου ασκοπα.. Ετσι κι   αλλοιώς, αν  δεν υπάρχουν ορατες αλλοιωσεις   που να συνηγορουν για  δυσπλασια και το Pap-test  ειναι  αρνητικο,  δεν  θα γινει  καμια θερπαεια ..
Φιλικά
Π.Ζ.
  1. Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καταλαβα γιατρε, θα το αφησω και θα χαλαρωσω επιτελους! :)
Σας εθυχαριστω πολυ για τον κοπο σας.
Καλο Πασχα σας ευχομαι.
Βασιλικη
  1. Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation

Π.Ζ.
  1. Σάββατο, 16 Απριλίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.