user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

katal2

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 8 χρόνια πριν
  1. katal2
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010
Γιατρέ καλημέρα,
θα ήθελα τη γνώνη σας σχετικά με τα αποτελέσματα της αυχενικης διαφάνειας που έκανα πριν 1 εβδομάδα.
Το υπερηχογράφημα έδωσε τα εξής αποτελέσματα:
τρισωμια 21            τρισωμια 18               τρισωμια 13
1:3035                       1:3976                 1:14666
Τα αποτελέσματα από το papp a τα πήρα χθες και δεν ήταν καλά.
Πρωτεϊνη Α 2,98  ΜΟΜ 0,67
F-β- HCG 85,37   MOM 3,74
Αυχενική διαφάνεια 1,60
 
Η τελική συνδυασμένη πιθανότητα βγήκε:
τρισωμια 21            τρισωμια 18               τρισωμια 13
1:411                       1:20011                 1:62537
Διανύω τη 15 εβδομάδα κύησης και είμαι 33 χρονών.
Η γιατρός που έκανα την αυχενική πρότεινε να κανω μέχρι την παρασκευή λήψη τροφοβλάστη γιατί δεν παρουσιάζει κίνδυνο αποβολής. Ισχύει αυτό; Αμνιοπαρακέντηση δε συνιστά επειδή ο κίνδυνος αποβολής είναι μεγάλος και με βάση το υπερηχογράφημα φαίνεται πως το μωράκι δεν έχει πρόβλημα. Αν δεν πάω μέχρι την παρασκευή μου είπε να περιμένω να δούμε τη θα δείξουν οι εξετάσεις β επιπέδου. Στο γυναικολόγο μου δεν πήγα ακόμα έχω ραντεβού την άλλη εβδομάδα αλλά μάλλον θα τον δω πιο σύντομα.
Ποια είναι η γνώμη σας; Έχω αγχωθεί πολύ γιατί πρέπει να αποφασίσω άμεσα και δεν ξέρω τι πρέπει  να κάνω.
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και τις πολύτιμες συμβουλές σας.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Μαλλον λαθος  θα  καταλαβες... Απ  ότι  εγω έμαθα,  η αμνιοκέντηση  εχει  σαφως  μικροτερους  κινδυνους..  Ετος  αν  ο/η γιατρός εχει  συγκεκριμένους  λόγους,  που δεν γνωρίζω..
Θα  το δει  ο  γιατρός  σου αυτό  καλίτερα....Κατά   τα άλλα, εισαι   αρκετά  έξω  παό τον στατιστικό  κίνδυνο και  πηγαινε  στην εξεταση  με άνεση..
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας.
Επισκέφτηκα και το γυναικολόγο μου με τον οποίο αποφασίσαμε να μην κάνω τελικά την εξέταση. Η άποψή του συμφωνούσε με τη δική σας.
Σχετικά με τη λήψη τροφοβλάστη δεν κατάλαβα λάθος. Η γιατρός στο κέντρο που έκανα την αυχανική μου είπε ότι είναι εντελώς ακίνδυνη σε σχέση με την αμνιοκέντηση για αυτό την πρότεινε. Δεν ξέρω για ποιο λόγο το πρότεινε ... τι να πω τόσα ακούγονται αλλά ήταν ξεκάθαρη, αποκλείεται να κατάλαβα λάθος γιατί το συζητήσαμε αρκετά.
Τέλος πάντων ελπίζω να πάνε όλα καλά.
Σας ευχαριστώ και πάλι :)
  1. Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Για  να  μην  μεινουν  οι επισκέπτριες   μας  με λαθος   εντυπώσεις..
Η  βιοψία  λαχνης  έχει στατιστικά   σαφως περισσότερους  κινδύνους  από την  αμνιοκέντηση...
Προκειται  για  εξεταση  που καλυπτει  τα της   αμνιοκέντησης, σε όλα που εξεταστηκαν παραπανω, εχει ομως  και  ειδικότερες   ενδείξεις..
Αν  η βιοψία λάχνης  ήταν  γενικώς  πιο ακινδυνη, θα ειχε καταργήσει  την   αμνιοκέντηση ..
Κοντά στον  νου κι  γνώση...
Φιλικά
Π.Ζ.
  1. Σάββατο, 04 Σεπτεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.