user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

katerinavolll

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 6 χρόνια πριν
  1. katerinavolll
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 19 Απριλίου 2011
Γεια σας, χρονιά πολλά και συγχαρητήρια για το site σας!
Αρχές Δεκεμβρίου είδα ότι είχα κάποια εξωτερικά κονδυλώματα όποτε έκανα και τεστ παπ το οποίο έδειξε αλλοίωση χαμηλού βαθμού και ταυτοποίηση που έδειξε τον γονότυπο 6.Έκτοτε έβγαλα άλλες δυο φορές εξωτερικά κονδυλώματα,αφού την πρώτη βεβαία έκανα καυτηριασμό και τα καυτηρίασα k τις επόμενες δυο.Τώρα είναι 2 μήνες που δεν έχω ξαναβγάλει k πριν 15 μέρες έκανα ξανά τεστ πάπ γιατί μου είχε πει ο γιατρός να κάνω σε 4 μήνες.Μου είπε λοιπόν η γραμματέας του γιατρού "τηλεφεωνικα" ότι δεν έλεγε το παπ τέστ για hpv.Έλεγε μόνο : ''Αρνητικό για κακοήθεια.Ελαφρά φλεγμονή'.Και ότι συνιστάται επανέλεγχος σε 6 μήνες.Την επόμενη μέρα μίλησα και με το γιατρό τηλεφωνικά k μου είπε πως δεν είναι τίποτα,δη πρέπει να με ανησυχεί k ότι δεν έχει σχέση με τον ιο.Δεν έχω κάνει κολποσκόπηση και δεν μου είπε και τώρα κάτι σχετικά με αυτό.Γενικώς μου είπε ότι με 3 ή 4 δε θυμάμαι καλά test παρ αρνητικά στον hpv μετά το θετικό του Δεκεμβρίου θα είμαστε καλυμμένοι ότι πλέον δεν έχω κάτι!Και απλά να κάνω ανά 4 μήνες τεστ πάπ Εσείς τι πιστεύετε?Τι μπορεί να είναι αυτή η ελαφρά φλεγμονή?Να κάνω κολποσκόπηση??Είμαι 22 και 1/2 και δεν καπνίζω!Ευχαριστώ πολύ! :)
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Θα πρότεινα, να γίνει ένα επαναληπτικό τεστ παπ και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, κατά τον Σεπτέμβριο, να προγραμματίσεις και μία κολποσκόπηση.
Δε χρειάζεται ανησυχία, θα συμφωνήσω με το γιατρό σου, απλά να ακολουθείς τις οδηγίες του και να επαναλαμβάνεις, ανά 4μηνο, για τον πρώτο χρόνο, τα κλασικά τεστ παπ.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ, πήρα στα χεριά μου το test pap.Λέει συγκεκριμένα :
ΚΛΙΝΙΚΆ ΣΤΟΙΧΕΙΆ: Ιστορικό HPV λοιμώξεως- Παρακολούθηση.
ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΟΣ: Τόσο στο κολπικό, όσο και στα τραχηλικά επιχρίσματα παρατηρούνται στοιχεια φλεγμονής ελαφρού βαθμού.
Στα τραχηλικά ιδιαιτέρως επιχρίσματα ανευρίσκονται σωροί "δουσκερατωσικων" κυτταρων και διπύρηνα πλακώδη επιθήλια.
ΣΥΜΠΈΡΑΣΜΑ: Αρνητικό για κακοήθεια.
Ελαφρά φλεγμονή.
Συνιστάται επανέλεγχος μετά "6μηνο".
Μίλησα ξανά και με το γιατρό τηλεφωνικά και του διάβασα όλο το test pap.Μου είπε ότι είναι καλό και ότι είναι αρνητικό στον hpv, αφού όπως βλέπω κι εγώ δεν αναφέρει κάτι για αυτό.Μου είπε επίσης ότι είναι απαραίτητη και μια κολποσκόπηση χωρίς να μου αναφέρει πότε ακριβώς να την κάνω και ότι θα συνεχίσω τα test pap ανά 4 έως 6 μύησες.Γενικά όμως ακούστηκε σαν να είναι ένα θετικό αποτέλεσμα...Εσείς τι λέτε?Γιατί εμένα αυτά τα "δυσκερατωσικα" και τα διπύρηνα δεν μου...''πολυαρέσουν''...!Θεωρείται όντως αρνητικό στον hpv?
Θα προγραμματίσω κολποσκόπηση μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες κάποια μέρα.
Συγγνώμη για την επιμονή μου αλλά έχω ανησυχήσει πολύ με το όλο θέμα αυτό τους τελευταίους μήνες...
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τον χρόνο σας!
  1. Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Με την κολποσκόπηση και με την ιστοληψία τραχήλου (αν χρειαστεί),θα έχεις μια ξεκάθαρη εικόνα, πιθανής λοίμωξης ή όχι, από τον ιό των κονδυλωμάτων.
Επιμένω, δεν είναι κάτι ανησυχητικό.
Επικοινωνούμε με τα νέα δεδομένα.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας Ευχαριστώ πάρα πολύ!
  1. Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation

Π.Κ.
  1. Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γεια σάς και πάλι και χρονιά πολλά! Θα ήθελα να σάς ρωτήσω και κάτι άλλο που με απασχολεί γιατί δυστυχώς τον τελευταίο Κάιρο μου προέκυψαν πολλά γυναικολογικά προβλήματά.... Το Φεβρουάριο έκανα λαπαροσκόπηση γιατί είχα στην αριστερή ωοθήκη Μία κύστη 5,5 εκατοστά για Κάιρο και τελικά την αφαίρεσε ο γιατρός και ήταν κύστη ενδομιτριωσις. Όμως στη λαπαροσκόπηση αυτή ο γιατρός διέγνωσε ότι είχα και χλαμιδιά. Μου είπε συγκεκριμένα ότι είναι σαν άσπρα σπιθουρακια πάνω στα όργανά και έτσι γίνομαι αδιάλειπτα στην λαπαροσκόπηση και ότι τα δικά μου ήταν σε πολύ αρχικό στάδιο! Μέτα από αυτό πήρα κάποια αγωγή... Δε θυμάμαι το όνομά, άλλα ήταν 4 χάπια τα οποία τα ήπια όλα μαζί την ίδια μέρα. Ο γιατρός μου είπε ότι δε θα χρειαστεί κάτι άλλο, ούτε να κάνω κάποια εξέτασή για τα χλαμίδια γιατί με την αντιβίωση αυτή θα έχουν αντιμετωπιστεί και ότι αν μου έχουν δημιουργήσει πρόβλημά θα φανεί όταν θα θέλω να μείνω έγκυος... Εγώ όμως έχω ανησυχήσει γιατί έχω διαβάσει πως τα χλαμίδια μπορει να φράξουν τις σάλπιγγες και να προκαλέσουν στειρότητα. Γενικά συμπτώματά όπως περίεργες εκκρίσεις δεν είχα ποτέ, άλλα πριν δυο χρονιά είχα πάει για μπανιο στη θάλασσά και το ίδιο βράδυ με έπιασε τρομερός πόνος στην κοιλία και πήγα στο νοσοκομείο και μου είπαν ότι ήταν ουρολοίμωξη πολύ ήπιας μορφής. Πολύ πιθανό να μολύνθηκα βέβαια εκείνη τη μέρα με κάτι, γιατί είχα λερωθεί πάρα πολύ με άμμο εκείνη την μέρα! Είχα Πάντου! Δε μου έδωσαν κάποιο φάρμακο, άπλα μου είπαν να πίνω πολύ νερό και να περπατάω... Και οντως είχα ένα φούσκωμα για άλλη Μία μέρα και Μέτα πέρασε. Τον ίδιο πόνο όμως άλλα σε μικρότερή ένταση και για λιγότερο χρόνο και χωρίς το φούσκωμα τον ξανάνιωσα Μέτα από 2 μήνες από αυτό το περιστατικό. Άλλα επειδή πέρασε γρήγορα Μονό του δεν έδωσα σημασία. Αυτά τα είχα αναφέρει και στο γιατρό και του είχα πει πως είχαν διαγνωστεί σαν ουρολοίμωξη και δεν μου είχε πει κάτι. Τώρα όμως με τη λαπαροσκόπηση και τη διάγνωσή για χλαμίδια εγώ φοβάμαι μήπως αυτά τα περιστατικά ήταν σαλπιγγίτιδα και έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημά στις σάλπιγγες μου. Ποία είναι η άποψη σάς; Από τότε( η χρονιά πριν) μέχρι και το Φεβρουάριο που διαγνώστηκαν τα χλαμίδια δε μου ξανασυνεβει αυτό με τον πόνο στην κοιλία ούτε είχα άλλο σύμπτωμα. Ανησυχώ πολύ για τη γονιμότητά μου λόγω και τής ενδομιτριωσις. Σάς ευχαριστώ πολύ και πάλι!
  1. Δευτέρα, 25 Απριλίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Η αγωγή για τα χλαμύδια σε καλύπτει.
Εκτός από τον τακτικό γυναικολογικό έλεγχο, δε χρειάζεσαι κάτι άλλο.
Αν εξακολουθείς και έχεις αμφιβολίες για τη γονιμότητά σου, θα συζητήσεις με το γιατρό σου την περίπτωση διενέργειας σαλπιγγογραφίας, σε μερικούς μήνες από σήμερα.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Τρίτη, 26 Απριλίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γεια σας και πάλι, Γιατρέ!Σήμερα το πρωί έκανα την κολποσκόπηση...Αρχικά ο γιατρός είδε τα δύο τεστ παπ που έχω κάνει από τότε που παρουσιάστηκε το πρόβλημα και την ταυτοποίηση και είπε πριν με εξετάσει ότι δεν είναι κάτι σοβαρό!Ενδεχομένως επειδή έχω τον τύπο 6...(?) Όταν όμως με εξέτασε άκουσα που έλεγε κάτι για μετάπλαση και για εικόνα μωσαικού....Αυτό δε μου άρεσε καθόλου!! Τελικά μου είπε ότι υπάρχει λοίμωξη,αυτό είναι σίγουρο και ότι είναι μάλλον και χαμηλού βαθμού....Όχι δηλαδή κάτι λιγότερο από αυτό.Ενώ στο αν είναι ίσως και κάτι περισσότερο δεν αναφέρθηκε.Αλλά μου είπε πως δεν είναι τίποτα σοβαρό και δεν θα πρέπει να ανησυχώ και ότι θα περιμένουμε να βγει η εξέταση, για να δούμε πια ακριβώς τι έχω και αναλόγως να κάνω,αν χρειάζεται, την κατάλληλη θεραπεία! Επειδή τα αποτελέσματα θα βγουν σε ένα μήνα κι εγώ έχω ανησυχήσει πολύ,μήπως θα μπορούσατε κι εσείς να μου πείτε κάποια γνώμη έστω με βάση αυτά που σας γράφω? Έκανα κολποσκόπηση και θα γίνει και βιοψία και ιστολογική εξέταση. Πρέπει να ανησυχήσω?
  1. Τρίτη, 03 Μαΐου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 8
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Για να μην κάνουμε υποθέσεις εργασίας, θα περιμένεις το τελικό αποτέλεσμα της ιστολογικής.
Έτσι κι αλλιώς, δεν αλλάζει κάτι σε ένα μήνα.
Το πιθανότερο, να πρόκειται για χαμηλού βαθμού δυσπλασία τραχήλου και να χρειαστεί απλά παρακολούθηση με επαναληπτικά τεστ παπ, ανά 4μηνο.
Καλό θα είναι, αν υπάρξει επιβεβαίωση της μόλυνσης, να ζητήσεις και ταυτοποίηση στελεχών, χρησιμοποιώντας το ίδιο δείγμα.
Περισσότερα, από το γιατρό που εκτέλεσε την εξέταση.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Τετάρτη, 04 Μαΐου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 9
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ σας ευχαριστώ πολύ!Είχα κάνει ταυτοποίηση τον Ιανουάριο και το αποτέλεσμα ήταν ο τύπος 6.Δεν αρκεί αυτό?Από τον Νοέμβριο σε κάθε περίπτωση δεν είχα καθόλου επαφές...
  1. Τετάρτη, 04 Μαΐου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 10
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Έχεις δίκιο για την ταυτοποίηση, το ανέφερες σε προηγούμενη επικοινωνία.
Δε χρειάζεται καινούρια ταυτοποίηση λοιπόν.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Τετάρτη, 04 Μαΐου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 11
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ!!! :)
  1. Τετάρτη, 04 Μαΐου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 12
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation


Π.Κ.
  1. Πέμπτη, 05 Μαΐου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 13


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.