default_mobilelogo
  Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011
  1 Απαντήσεις
  4.2K διαβάστηκε
Γεια σας... παρ'ολο που εχω περασει τα 20, εχω ακομη ηπια προς μετρια ακμη που ομως δεν ανταποκρινεται σε καμια τοπικη θεραπεια και ηπια υπερτριχωση. Ολες οι ορμονικες εξετασεις, ο κυκλος μου και ο υπερηχος ωοθηκων ειναι φυσιολογικα. Θελω ομως να ρωτησω αν θα μπορουσα να ωφεληθω απο καποιο αντιανδρογονο (οχι αντισυλληπτικο) γιατι εχω απελπιστει... ολοι οι συνομηλικοι μου ειτε με φαρμακα ειτε μονοι τους ξεπερασανε το προβλημα της ακμης ενω ο δικος μου δερματολογος λεει οτι το καλοκαιρι δε δινουν θεραπειες παρ ολο που συνεχιζω να εχω προβλημα. Θα μπορουσα να του προτεινω να μου δωσει καποιο τετοιο σκευασμα;   
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#18690
Αγαπητή  Φίλη!
Το αντιανδρογονο  δινεται  σε συνδυασμο  με άλλη ουσία  ( στο   ίδιο χάπι!) και   είναι   και αντισυλληπτικό..   Εμπειρία  μ΄αυτό εχουν γυναικολόγοι κι ενδοκρινολόγοι ..
Ειναι  πολύ  σημαντικό  να μην  υπάρχουν αντενδείξεις  για  την λήψη του (αιματολογική εξεταση για τυχον θρομβοφιλία - τουλάχιστον  APC-Resistnce) .  Βελτίωση  εμφανιζεται μετά παροδο τουλάχιστον  4 μηνών.
Η θεραπεία μπορεί  να γίνει  με αυτό  ολες τις εποχές  του έτους...
Ο περιορισμός  ΄΄εκτος καλοκαιρινων μηνών ΄΄ αφορά  μαλλον  σκευασματα που   χρησιμοποιουν  δερματολογοι,  που βασιζοντια  σε διαφορετικούς  τροπους δρασης..Μ΄αυτά,  απαγορευεται  η συλληψη  για  αρκετους μηνες  μετά την διακοπή  της θεραπειας ..
Φιλικά
Π.Ζ.

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!