user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

savia

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 7 χρόνια πριν
  1. savia
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Σάββατο, 28 Μαΐου 2011
Θα ήθελα και πάλι την πολύτιμη συμβουλή σας.
Ευτυχώς που είστε και εσείς για μια δεύτερη και εμπεριστατωμένη γνώμη όταν μας χρειαζετε.
Όπως θα δείτε και στο ιστορικό μου μετά από πολλά προβλήματα και δυσκολίες διανύω τώρα την 22η εβδομάδα κύησης.
Όλα είναι καλά, αποτελέσματα αυχενική διαφάνειας πολύ καλή και χθές κάναμε τον υπέρυχο Β΄ Επιπέδου.
Όλα τα ευρήματα και οι μετρήσεις ήταν φυσιολογικές. Περιμένουμε ένα κοριτσάκι.

Λίγο όμως τον προβλημάτησε η μέτρηση των άνω και κάτω άκρων του μωρού.  Χαρακτηριστικά μας είπε ότι είναι μέσα στα κατώτερα φυσιολογικά επίπεδα και ειδικά των άνω άκρων.  Ο υπερηγογραφιστής μας σύστησε επανέλεγχο σε 4 εβδομάδες.  Πολύ πιθανό είπε να πρόκειται απλά για μικρόσωμο μωράκι (μιας και εγώ είμαι μικροκαμωμένη) αλλά πρέπει να παρακολουθήσουμε την καμπύλη ανάπτυξης για να αποκλείσουμε άλλα πιθανα προβλήματα.

Σας γράφω τα ακόλουθα αποτελέσματα και θα ήθελα πολύ την γνώμη σας.
Υπάρχει περίπτωση να έχει κάτι το μωράκι μου????????????
Ηλικία κύησης  22+1
HC/AC                                    1.11
Femur Length (FL)                   34.2mm
Abdomen Circumference (AC)   167.1mm
Biparietal diameter (BPD)           52.2mm
Head Circumference (HC)        185.4mm
Cisterna magna (CM)                 4.8mm
Transcerebellar Diameter (TCD)  23.3mm
Posterior Horn (Vp)                    7.8mm

Ευχαριστώ πολύ
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Ειναι  πλεον δυσκολος ο  ρολος  της εγκύου. ΅Ειδκά  οταν εμείς οι γιατροί μιλαμε πολύ...
Τα ''μέτρα΄΄ ειναι  καλά..
Προσωπικά  αυτά τα περι  ''κατωτέρων  φυσιολογικων  οριων΄΄  δεν μπορω  πια να  τ΄ ακουω..
Ή  τα όρια  ιεναι φυσιολογικά,  ή δεν είναι..
θα έλεγα,  ας περιμενουμε  την επομενη εξεταση!   Πισω  α΄ αυτές τις...τορπίλες, δεν  βρισκεται συνηθως  τιποτε..
Φιλικά
Π.Ζ 
  1. Τρίτη, 31 Μαΐου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
ΓΙΑΤΡΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ.
ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΒΡΥΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ Β΄ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ 412 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ.

ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΧΟΣ ΤΗΣ ΑΥΧΕΝΙΚΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΣΤΗΝ 12Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ 1,3mm.  ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΡΙΝΙΚΟ ΟΣΤΟ ΗΤΑΝ ΟΡΑΤΟ.

ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Β΄ ΕΠΙΠΕΔΟΥ (ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ ΤΟΥ ΕΜΒΡΥΟΥ)  ΚΑΛΕΣ ΜΕΙΟΝΕΤΑΙ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΣΤΟ ΕΜΒΡΥΟ????????

ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΓΙΝΟΜΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΘΑΡΡΟΣ...............
  1. Τρίτη, 31 Μαΐου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Ενα φυσιολογική  τελειομηνο  παιδί,  μπορει   μολις γενννηθει να  εχει βαρος   π.χ. 4000γρ  και ενα  άλλο  να εχει  2500γρ...
Και  τα δυο ειναι φυσιολογικά!  Ειναι ξακαθαρο,  ότι  το ενα  θα το βρισκουμε στα  υπερηχογραφήματα λιγο μεγαλυτερο  από τον μέσο  ορο (βάρος 3300-3400) και   το άλλο  λίγο  μικρότερο..
Και στην περίπτωση  σου, για φυσιολογικη κατασταση  θα πρόκειται..
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γεια σας και πάλι.
Χθές έγινε επενεξέταση-μια μίνι β΄ επιπέδου για να ξαναμετρηθούν τα άνω και κάτω άκρα αφού στις  22 εβδομάδες βρέθηκαν κοντά.  Χθες στην 25 εβδομάδα συνεχίζουν να μεγαλώνουν αλλά παραμένουν στην ίδια καμπύλη (5%). Γενικά όλες οι μετρήσεις του εμβρύου είναι στα χαμηλότερα επίπεδα και με βάρος τα 700 γρ.  Μάλλον πρόκειται για μικροκαμωμένο μερός αφού εγώ είμαι κοντή και ο άντρας μου μέτριου αναστήματος.  FL/43.2  +  HL/39.4 mm.
Έγινε επανέλεγχος για άλλους χρωμοσομικούς δείκτες αλλά ευτυχώς δεν βρέθηκε τίποτα άλλο.
Οι πιθανότητες μου για σύνδρομο ντάουν πριν την β΄ επιπέδου ήταν 1/15000 και τώρα με την μέτρηση αυτή έπεσε 1/4000 περίπου.  Ο γιατρός που έκανε τον υπέρηχο μας μίλησε για την αμνιοπαρακέντηση στην 32 εβδομάδα ίσως για ψυχολογικούς λόγους είπε κάτι που αποκλείσαμε αμέσως.
Επειδή είχα και προηγούμενη κύηση με τρισωμία 13 με φοβίζει κάπως αλλά πιστεύω ότι το μωράκι μου θα είναι καλά.
Ο Γυναικολόγος μου υποστηρίζει πως όλα είναι μια χαρά και να το ξεχάσω.  Λέει αν υπήρχαν και άλλοι δείκτες, όπως στην καρδιά θα ήταν ανησυχητικο αλλά με μια και μόνο ένδειξη δεν πρέπει να πανικοβάλλομαι.  Το μωρό κατά τά αλλα φαίνεται υγιέστατο.
Πιοιά η γνώμη σας από την εμπειρία τη δική σας?????????
Τα έμβρυα που όντως έχουν το σύνδρομο πράγματι έχουν και άλλους πιο σοβαρούς δείκτες???????
Ευχαριστώ, καλή συνέχεια στο έργο σας............
  1. Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγπητή Φίλη
Ο  υπερηχογραφικός ελεγχος για  χρωμοσωμικες ανωμαλιες. στηριζεται  σε στατιστικές πιθανότητες.. 1 στα 4000 ειναι  στην περιπτωση  σας ..
Το  οτι ενα εμβρυο  με συνδρομο  θα ειχε και άλλους , ευσταθεί,  αλλά  οχι  1000  στα χιλια..
Ενα απειροελαχιστο  ρισκο   λοιπον ,  θα πρέπει  ν΄αναλάβει  το ζευγάρι... Αν δεν ειναι διατεθημένο,  μια   τοσο  σαφως αρνητικη  απαντηση  που ζητας,  θα εδινε μόνον η  αμνιοκέντηση  τωρα (πιθανοτητα   αποβολης   από  αμνιοκεντηση  1: 200!)
Φιλικά
Π.Ζ.
  1. Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλό απόγευμα στην ομάδα σας.
Όπως θα δείτε και στο ιστορικό μου μετά από κάποιες μετρήσεις στα κατώτερα φυσιολογικά επίπεδα του μηριαίου οστού και του βραχιόνιου έκανα χθές στην 32 εβδομάδα την εξέταση doppler με τα ακόλουθα αποτελέσματα.
BPD    76.6
HC    280.7
FL      55.0
AC    269.1
PI    1.09 EDF POSITIVE
Αμνιακό υγρό-φυσιολογικό
ΒΑΡΟΣ ΕΜΒΡΥΟΥ-1555
Ποια η γνώμη σας για τις μετρήσεις????????????
Το βάρος είναι ανησυχητικό που είναι τόσο χαμηλό?????????????
Θα είναι υγιές το μωράκι μου.......................................
  1. Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Οτι  το βαρος  υπολείπεται κατά  περιπου 20-25%  ειναι εμφανές.. 
 Αυτό  ωστοσο  δεν ειναι  κριτηριο,  οτι το  μωρό  δεν θα ειναι  υγιές..   Υπαρχουν  μωρα   ΄΄small   for  days΄΄  (μικρα   για  τις  μερες τους..)  Μια  καλη ιδέα  θα  ήταν,  να  ελεγξει  κανείς   απ΄εδώ  και περα σε καπως  τακτικότερα διαστηματα -  μια και το   μωρό  χρονικά ειναι  βιώσιμο  -   και  ενα καρδιοτοκογραφημα  30  λεπτων της  ωρας....Από την  πορεια  του, μπορει  να κρινει κανείς  σε  αρκετό  βαθμό την  λειτουργικότητα  του  πλακουντα.  Ισως  σου μιλησε ο γιατρός   σου σχετικά
Φιλικά
Π.Ζ.
  1. Τρίτη, 09 Αυγούστου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.