user_mobilelogo
  1. FREEDOM19
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2010
καλησπέρα σας,
πριν περίπου 1 χρονο έκανα ενα τεστ παπ όπου εδειξε μια αλλοιωση , κάναμε μια εξτρα εξεταση πιο αναλυτική οπου ο γιατρος μου είπε οτι δεν δείχνει κατι κακο αλλα θέλει σε 6μήνες παλι τεστ παπ.
πριν ενα μηνα εκανα και παλι τεστ παπ οπου η αλλοιωση φανηκε μεγαλητερη . επισης εντοπισα και 2 πολυ μικρα σπυρακια εξωτερικα . Ο γιατρός μου ειπε οτι αυτα τα εξωτερικα θα τα καυτηριασουμε αλλα γα τα εσωτερικα θα πρεπει να κανουμε μια εξεταση dna του ιου των κονδυλωματων. Την εκανα και τα αποτελεσματα ηταν "πολλαπλή μόλυνση απο ιούς υψηλού κινδύνου  τυποι 31,39,52,59 και χαμηλού κινδύνου 6"
ο γιατρος μου μετα απο αυτο μου προτεινε να κανουμε μια επεμβαση οπου θα αφαιρεσουμε το 20% του τραχήλου.
οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης : αυτη ειναι η μόνη λύση ? , υπάρχει κίνδυνος γονιμότητας σε περίπτωση επέμβασης ?, αν περιμένω κανένα τρίμηνο υπάρχει περίπτωση να το αποβάλει ο οργανισμός μου απο μόνος του ? και τελος ο σύντροφος μου δεν εχει καποιο σύμπτωμα, πρεπει να κάνει κατι προληπτικά ?
εσεις προτείνετε να προχωρήσω στην επεμβαση? κι αν το αφήσω για 3 μηνες υπαρχει περιπτωση να προχωρησει περισσότερο και να χρειαστεί να κοπει μεγαλυτερο κομματι?
 
ευχαριστώ πολύ
 
 
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητη  Φίλη!
Η  διαπιστωση της παρουσιας  ιών  κονδυλωματων  από  μονη της,   αφορά την  πλειιψηφία  νεαρών ατόμων,  που δεν εχουν  και δεν  θ΄ αποκτήσουν κανενα  προβλημα..
Θεραπειες   του ειδους  που προταθηκαν διενεργουμε,  όταν  το  Pap-test  συνηγορεί  πολυ  για μια δυσπλασια  σοβαρου  βαθμού...Ολα εξαρτωνατια επισης  από  την   ηλικια... Οσο  πιο μεγαλη  η γυναικα,  τόσο  περισσότερο  κλείνουμε  προς  την  μικρή  κωνοειδη εκτομη (ετσι το  λεμε)
Η  αναμονη επι  τριμηνο , ασφαλως  δεν  θα  κρινει  δυσμενως την κατασταση...Δεν  ξερω  όμως και  σε τι  θα  ωφελήσει... Οτι  και  να κανεις,  η επανεξεταση  στο  προσεχες  ή  και απωτερο  μελλον θα   για στελεχη HPV,  θα παραμείνει  θετική... Αρνητικοποιειται   πολυ αργά..  
Γενικά, επ΄ αυτων των θεματων ειναι  δυσκολα  να δωσεις  απ΄εδώ γνωμες.. Λείπει  η  ηλικια ,   το  συμπερασμα  από το  κιυτταρολογικο επιχρισμα (πολυ σημαντικό)   και δεν  ξερουμε  αν υπαρχουν   κολποσκοπικες αλλοιωσεις...  ΅
Εν  πάσει περιπτώσει:  Αν  χρειαστει  η  μικροεπεμβαση  που σου προτάθηκε ,  αυτό  δεν θα εχει  επιπτώσεις  στην  γονιμότητα  σου..
Φιλικά
Π.Ζ.
  1. Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.