user_mobilelogo
  1. pigi27
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2011
Από HPV μπορεί να υπάρχουν υποτροπές μυκητιάσεων, το αντίθετο μπορεί να συμβεί? Ταλαιπωρούμαι μήνες τώρα με υποτροπές μυκητιάσεων. Την τελευταία φορά έκανε μια νύξη η γυναικολόγος μου, αλλά επειδή το Φεβρουάριο είχα κάνει τεστ Παπ και ήταν κατηγορία Ι μου είπε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Αλλά επειδή μου έβαλε την ιδέα αγχώθηκα. Απ ότι γνωρίζω ο ιός HPV είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα και εγώ εδώ και 4 χρόνια δεν έχω επαφές. Στο παρελθόν είχα έναν ερωτικό σύντροφο και πάντα με προφυλάξεις. Μεταδίδεται με άλλο τρόπο ή απλώς μπορεί να εμφανιστεί σε κάποιον?
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
images/phocagallery/kolp%209.jpg
Κολποσκοπιση   μετά  από δοκιμασία   οξικού  οξέως. Αρνητική  περιοχή, με διακριτικό επίπεδο  μωσαϊκό. Τυπική εικόνα  προσβολής  από  HPV. Περιστατικό ιατρείου.

Aγαπητή Φίλη!
Οι μολύνσεις  με  HPV  προέρχονται   από  σεξουαλική σχεση,  η  οποία δεν ειναι  κατ΄ανάγκη  πρόσφατη..
Τωρα  σου  ΄΄μπήκε΄΄  ότι  οι  υποτροπές   μυκητιάσεως   συντηρούνται  από  HPV-λοιμωξη, ενώ τα μεχρι  τωρα στοιχεια  δεν συνηγορούν γι  άυτό..
Βεβαια  το αρνητικό Pap-test    χωρις  στοιχεια   κοιλοκυττάρωσης, δεν αποκλείει τελειως  την   μόλυνση...  Ειναι περιιεργο,  αλλά  η κολποσκοπιση δινει  επ΄αυτού  συχνα   καλλίτερες  δυνατότητες..
Τοπική καταστροφική  θεραεπεια ειναι  συχνά  αποτελσματική,  φυσικά  μονον  αν  υπάρχουν στοιχεία.. Η επιτυχία της  ερμηνεύεται  από την  υπόθεση  ότι  πεφτει το  ιϊκό δυναμικό με αυτήν  και  ο  οργανισμός αντεπεξέρχεται   ευκολότερα.    
Δεν  ειναι   όμως  η  μονη  αιτία  υποτροπών    και στο  κατω-κατω,  αν αυτό  συμβαίνει  μπορει να γινει  και μονον  η θεραπεια  με κατά  κανονα  3ημερες τοπικες  αντιμυκητησιακες  θεραπειες    λιγο  πριν και λιγο μετά την περιοδο,  μεχρι να ξεπεραστει  το  προβλημα...
Σημαντικό:  η διάγνωση  ΄΄μυκητιαση'' πρέπει να ειναι  επιβεβαιωμενη εργαστηριακά   και να υπάρχει  εστω  προσωρινή βελτιωση  των  ενοχλημάτων  με την χρηση της ... Αν αυτό δεν συμβαίνει ,τοτε ίσως φταει  κατι  άλλο .
Θα  τα  κρινει  ο γιατρός σου   αυτά..
Φιλικά
Π.Ζ.
http://www.gyn.gr
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parm[email protected]
  1. Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας...! Ίσως είναι πιο πιθανό το πολύ άγχος....!!! Αλλά δυστυχώς δεν ελέγχεται...! Εϊμαι σε θεραπεία και ελπίζω να είναι και η τελευταίαααα! Ευχαριστώ και πάλι!
  1. Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation

Π.Ζ
  1. Κυριακή, 12 Ιουνίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.