user_mobilelogo
  1. Ariadni88
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011
Καλησπέρα! Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τον hpv γιατί έχω δυο διαφορετικές γνώμες γιατρών και έχω μπερδευτεί. Το 2005 είχα εμφανίσει κωνδυλώματα και το τεστ παπ έδειξε λοίμωξη HPV. Το θέμα είναι ότι ο ιός εμφανίζεται σε κάθε τεστ παπ που κάνω εδώ και 5 χρόνια. Ο γιατρός που με παρακολουθούσε 5 χρόνια μ είχε πει ότι δεν χρειάζεται να κάνω κάποιου είδους επέμβαση και ότι απλά χρειάζεται να το παρακολουθούμε κάθε 6 μήνες με τεστ παπ και κολποσκόπηση. Λόγω όμως μετακόμισης άλλαξα γιατρό και πρόσφατα έκανα τεστ παπ, έδειξε τα ίδια δηλαδή: "παρουσία λίγων πλακώδων κυττάρων από την επιβολής στιβάδα, πολλών από τη διάμεση και σπανιών από την παραβασική. Παρατηρούνται πολλά αδενικά κύτταρα από τον ενδοτράχηλο με πλακώδη μεταπλασία κατά θέσεις. Επίσης παρατηρούνται πολλά υπερκερατωσικού, σπάνια δυσκερατωσικά κύτταρα και πολλά πλακώδη κύτταρα με φλεγμονώδεις-εκφυλιστικές αλλοιώσεις. Πολλά πολυμορφοπύρηνα. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Στοιχεία υπερκεράτωσης του επιθηλίου-πιθανής λοίμωξης HPV. Συνυπάρχουν αλλοιώσεις κολπίτιδας-ελαφράς τραχηλίτιδας". Ο γιατρός αυτός μου είπε ότι τις επόμενες φορες θα χρειαστεί να κάνω κολποσκόπηση, βιοψία, HPV τεστ και πιθανόν κάποια επέμβαση. Κολποσκόπηση είναι λογικό εφόσον έκανα και τα προηγούμενα χρόνια. Αλλά όλα τα άλλα πιστεύετε ότι είναι απαραίτητα (τα είχα συζητήσει όλα αυτά με τον προηγούμενο γιατρό και δεν μ χε πει ότι είναι κάτι ανησυχητικό για να γίνουν αυτά). Ευχαριστώ εκ των προταίρων και συγγνώμη για το μέγεθος του μηνύματος.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Εκείνο που θα σε βοηθήσει είναι, κατά τη διενέργεια της κολποσκόπησης, να γίνει και ιστοληψία τραχήλου.
Έτσι, θα γνωρίζεις αν πρόκειται για CIN-1 ή κάτι διαφορετικό και μπορείς, από το υλικό της βιοψίας, να ζητήσεις και ταυτοποίηση στελεχών, αν επιβεβαιωθεί η λοίμωξη από τον ιό των κονδυλωμάτων (η ταυτοποίηση έχει ένα έξτρα κόστος βέβαια).
Όταν έχεις συγκεκριμένα στοιχεία, επικοινωνούμε εκ νέου για να τα συζητήσουμε.
Για την ώρα, δεν υπάρχει κάτι επείγον ούτε πρέπει να ανησυχείς.
Μια επισήμανση: στις επαφές σου, πάντα θα χρησιμοποιείς προφυλακτικό.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας. Όσον αφορά τη χρήση προφυλακτικού, έχω σταθερή σχέση εδώ και χρόνια και ο σύντροφος μ δεν έχει εμφανίσει κονδυλώματα. Πάλι κρίνεται απαραίτητη η χρήση προφυλακτικού??
  1. Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Ο ιός είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος, οπότε η σύσταση αφορά την αποφυγή μετάδοσης του ιού και στον σύντροφό σου, άρα συστήνω τη χρήση προφυλακτικού.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.