user_mobilelogo
  1. cathy
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011
Γεια σας, πήρα σήμερα τα αποτελέσματα απο το τεστ παπ και έχω τρελαθεί επειδή δεν καταλαβαίνω τί σημαίνουν.
Είμαι 29 ετών, δεν καπνίζω, όλα τα προηγούμενα τεστ παπ έβγαιναν απολύτως φυσιολογικά και γενικά δεν είχα ποτέ κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα εκτός από τη δυσμηνόρροια που έχω από τα 15 μου.

Παραθέτω την κυτταρολογική έκθεση

Παρατηρήθηκαν άφθονα επιπολής και αρκετά διάμεσα πλακώδη κύτταρα κόλπου και εξωτραχήλου, μερικά με εικόνα παρακεράτωσης, καθώς και αρκετά κυλινδρικά κύτταρα ενδοτραχήλου, μερικά με μικρή πυρηνική διόγκωση και πολυμορφία, χωρίς στοιχεία κακοηθείας.
Συνυπάρχουν αρκετά φλεγμονώδη κυτταρικά στοιχεία και βακτηρίδια.
Συμπέρασμα - παρουσία παρακερατωσικών πλακωδών κυττάρων τραχήλου. Αρνητικό για κακοήθεια υλικό.
Σχόλιο - Συνιστάται κολποσκόπηση ή και περαιτέρω διερεύνηση.


Αυτά τα παρακερατωσικά κύτταρα δεν υπήρχαν σε κανένα προηγούμενο τεστ και αυτά είναι που με ανησυχούν. Η γιατρός μου είπε να κάνω καλλιέργεια κολπικού υγρού αερόβια και εναερόβια για κόκκους, μύκητες, τριχομονάδες, χλαμύδια, ουρεόπλασμα και μυκόπλασμα. Δε σημαίνει λέει απαραίτητα HPV, μπορεί να είναι και μικροβιακή λοίμωξη που δε μου έδωσε συμπώματα. διπυρηνικά κύτταρα και κοιλοκύτταρα δε βρέθηκαν.

Υπάρχει περίπτωση μια μικροβιακή λοίμωξη να εμφανίζει αυτά τα κύτταρα? ή έχω σίγουρα HPV και σε προχωρημένο κιόλας στάδιο?
Έχω κατατρομάξει, σας παρακαλώ βοηθήστε με!!   Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Δε χρειάζεται πανικός και δεν έχεις κάτι σοβαρό ή προχωρημένο...
Προσωπικά, συστήνω να κάνεις πρώτα μια κολποσκόπηση με συνοδή ιστοληψία τραχήλου και ανάλογα με το αποτέλεσμα θα πάρεις οδηγίες.
Μας ενημερώνεις για το αποτέλεσμα.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Δηλαδή, αν κατάλαβα σωστά, για να μου προτείνετε κολποσκόπηση σημαίνει οτι πιστεύετε οτι είναι hpv σίγουρα? την περίπτωση μικροβιακής λοίμωξης την αποκλείετε?
η ιστοληψία γίνεται πάντα με την κολποσκόπηση? ή μόνο όταν είναι κάτι πολύ σοβαρό?
ξέχασα να αναφέρω ότι 2 μέρες πριν κάνω αυτό το τεστ παπ είχα κυστίτιδα την οποία αντιμετώπισα μόνη μου πίνοντας πολύ νερό. θα μπορούσε η κυστίτιδα να επηρεάσει το αποτέλεσμα του τεστ?
 
ευχαριστώ πολύ!
  1. Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Η κυστίτιδα δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα του παπ.
Η ιστοληψία κατά τη διάρκεια της κολποσκόπησης, γίνεται προληπτικά ακόμη και αν δε βρεθεί κάποια βλάβη στον τράχηλο.
Επίσης, η μικροβιακή λοίμωξη δεν αποκλείεται αλλά θα πρέπει να κάνεις κάποια εξέταση για να δούμε τί ακριβώς συμβαίνει και όχι να θεωρητικολογούμε με αν και ίσως.
Να μιλήσεις με τη γιατρό σου και θα αποφασίσετε μαζί για τις επόμενες εξετάσεις.
Στην επικοινωνία μας, αναφέρω τί κάνω εγώ σε ανάλογες περιπτώσεις και δεν είναι υποχρεωτικό να ακολουθήσεις τις οδηγίες μου.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γεια σας και πάλι!
Μόλις πήρα τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Συγκεκριμένα:
η Γενική και η Καλλιέργεια ούρων (τα έκανα για την κυστίτιδα) βγήκαν αρνητικά.
ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΟΛΠΙΚΟΥ ΥΓΡΟΥ
Άμεση αναζήτηση
Πυοσφαίρια : 1-3 κ.ο.π.
Ερυθρά : 2-4 κ.ο.π.
Επιθήλια : πολλά
Μύκητες : όχι
Τριχομονάδες : όχι
Neisser :
Clue cells :
Μικροοργανισμοί :
Καλλιέργειες
Αερόβια :
Αναερόβια :
ΕΙδικές εξετάσεις
Mycoplasma hominis: Αρνητική
Chlamydia trachomatis : Αρνητική (Μέθοδος : ανοσοχρωματογραφία (μέθοδος αναφοράς : PCR/LCR) )
Ureaplasma urealyticum: Θετική (μεγάλη ανάπτυξη, πάνω από 10.000 cfu's)
ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΟΛΠΙΚΟΥ ΥΓΡΟΥ
Φυσιολογική χλωρίδα (Lactobaccillus spp)   και μικρή ανάπτυξη Staphylococcus aureus
Η μικροβιολόγος έβγαλε και αντιβιόγραμμα για το ουρεόπλασμα και είναι ευαίσθητο σε Tetracycline, Doxycycline, Clarithromycin και Pristinamycin.
Επειδή έρχεται σαβ/κο και δε θα βρω τη γυναικολόγο μου, εσείς πως αξιολογείτε την ύπαρξη ουρεοπλάσματος? Μπορεί να ευθύνεται αυτό τελικά για τα λίγα παρακερατωσικά κύτταρα που έδειξε το τεστ παπ? Μετά τη θεραπεία και αφού σιγουρευτώ οτι έφυγε, να προχωρήσω και σε κολποσκόπηση? ή μήπως το γλίτωσα το HPV??
Για το σταφυλοκοκκο τι να κάνω? είναι επικίνδυνο?
 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
  1. Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Θα χρειαστεί να πάρεις αντιβίωση από το στόμα για το ουρεόπλασμα, για 10 ημέρες, μαζί και ο σύντροφός σου.
Για το μετά, θα μιλήσεις με τη γιατρό σου.
Η κολποσκόπηση, για μένα, θα πρέπει να γίνει, λίγο αργότερα.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γεια σας και πάλι!
 
Μετά τη θεραπεία για το ουρεόπλασμα που είχα περιγράψει στα προηγούμενα μηνύματα έκανα το Μάιο 2012 επαναληπτικό τεστ παπ και είχε βγει καθαρό (όπως έβγαιναν τόσα χρόνια όλα μου τα τεστ).Η γιατρός ωστόσο μου είπε να ξανακάνω σε 6 μήνες και όχι σε ένα χρόνο επειδή το προηγούμενο είχε δείξει την παρακεράτωση.Τον άλλο μήνα λοιπόν είναι να ξανακάνω τεστ.΄Εκανα προληπτικά από μόνη μου μια καλλιέργεια κολπικού και τραχηλικού την προηγούμενη βδομάδα και ήταν όλα ΟΚ.
 
Σήμερα όμως μια φίλη μου (που έχουμε την ίδια γυναικολόγο και κυτταρολόγο) ειδοποιήθηκε από τις 2 γιατρούς να κάνει επειγόντως εξειδικευμένες εξετάσεις.Το τεστ παπ της έλεγε παρακεράτωση.Η γιατρός της είπε οτι είναι προ-καρκινικό στάδιο!!
Έχω θορυβηθεί!! Το δικό μου τεστ παπ είχε την ίδια ενδειξη αλλά δε με είχαν φοβίσει.Μόλις ανακάλυψα το ουρεόπλασμα και βγηκε το επόμενο τεστ παπ καθαρό, η γιατρός μου είπε ότι οφειλόταν η αλλοίωση στο μικρόβιο.Είναι δυνατόν να έχω κάτι τόσο σοβαρό όσο η φίλη μου και η κοινή μας γιατρός να εφάρμοσε σε εμένα πολύ "συντηρητική" αντιμετώπιση?
Δεν ξέρω τι να κάνω, έχω τρομοκρατηθεί μήπως έχω καρκίνο από πέρυσι το καλοκαίρι που βγήκε η παρακεράτωση κι εγώ κάθομαι αμέριμνη νομίζοντας ότι οφειλόταν στο ουρεόπλασμα.Σας παρακαλώ διαφωτίστε με!!
 
Ευχαριστώ πάρα πολύ, να είστε πάντα καλα
  1. Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Κάτι δεν έχεις καταλάβει σωστά, σε σχέση με τα αποτελέσματα της φίλης σου.
Για να μην συνεχιστεί το 'σπασμένο τηλέφωνο', καλύτερα να το συζητήσεις με τη γιατρό σου.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, αν και ομολογώ ότι δεν καθησυχάστηκα καθόλου!
  1. Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 8
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Η παρακεράτωση δεν είναι προκαρκινικό στάδιο.
Επίσης, είναι δυνατόν κάποιος γιατρός να έχει στα χέρια του ένα αποτέλεσμα που μιλάει για κακοήθεια και να μην ενημερώνει τον ασθενή του;
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 9


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.