user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

katerinavolll

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 6 χρόνια πριν
  1. katerinavolll
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011
Καλησπέρα!!Σας έχω ξαναγράψει αρκετές φορές!
Τον Δεκέμβριο διαγνώσθηκα με κονδυλώματα οξυτενή και στο τεστ PAP που είχα κανει τότε βρέθηκε χαμηλού βαθμού αλλοίωση και στον τράχηλο.Έκανα στη συνέχει ακια ταυτοποίηση που έδειξε ότι έχω τον γονότυπο 6 του ιού.Έκτοτε έκανα άλλο ένα τεστ παπ που έδειξε αρνητικό στον ιό,αλλά ελαφρά φλεγμονή.Ο γιατρός ήταν αισιόδοξος και μου είπε να επαναλάβω τεστ παπ τον Αύγουστο.Και κάποια στιγμή να κάνω και κολποσκόπηση για να είμαστε σίγουροι για το τι έχω ακριβώς.
Έκανα την κολποσκόπηση σε διαφορετικό γιατρό από τον δικό μου, σε δημόσιο Νοσοκομείο.Η εξέταση έγινε 3/5 και τα αποτελέσματα βγήκαν αυτή την εβδομάδα και τα παρέλαβα σήμερα.Είναι τα εξής:
ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
ΥΛΙΚΟ: Βιοψία Τραχήλου
Κύβοι παραφίνης
Ιστολογικές τομές: 1
MΑΚΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ
Αριθμός Ιστοτεμαχίων: 2
Mεγαλύτερη διάσταση του μεγαλυτέρου: 0,3 cm
Aλλοιώσεις:
HPV συμβατές
Υπερπαλσία βασικής στιβάδος
Χρονίζουσα Φλεγμονή: Mεταβατικής Ζώνης
Πλακώδης Μετάπλαση: Ώριμη Άτυπη
Ελκωτική τραχηλίτισ, εστιακά
Σχόλια: Συνίσταται επανέλεγχος
Είδα τον γιατρό για πολύ λίγο και αρχικά μου είπε ότι υπάρχει ΥΠΟΨΙΑ ότι έχω φλεγμονή από τον HPV.Φάνηκε σαν να μην έχω κάτι σοβαρό από την αντίδρασή του και μου έγραψε πάνω στην εξέταση ν ακάνω τον Οκτώβριο ξανά κολποσκόπηση και thin prep (δεν ξέρω τι είναι).Μου έγραψε επίσης αρχικά να κάνω pcr και τυποποίηση, αλλά του είπα ότι έκανα τυποποίηση τον Ιανουάριο κ έχω τον τύπο 6,οπότε μου είπε να μην το κάνω αυτό αλλά μόνο τα πρώτα δύο που σαε γράφω παραπάνω.Τον ρώτησα αν είναι χαμηλού βαθμού αλλοίωση και αν κάποια στιγμή μπορεί να αυτιαθεί και μου απάντησε ναι, ενώ όταν τον ρώτησα αν πρέπει να κάνω κάτι άλλο ή κάποια επέμβαση μου είπε όχι προς το παρόν μόνο την κολποσκόπηση ξα΄να τον Οκτώβριο.
Είμαι κάπως ανήσυχη,γιατί μόνη μου δεν μπορώ να ερμηνεύσω τα αποετελέσματα, αφού δεν έχω τισ γνώσεις!Και από τα όσα μου είπε ο γιατρός δεν κατάλαβα και πολλά γιατί ήταν και πολύ βιαστικός!Βέβαια, υποθέτω ότι αν ήταν κάτι σοβαρό θα ήταν και ανήσυχος,αλλά θα ήθελα σας παρακαλώ πολύ να μου πείτε και τη δική σας άποψη για τα παραπάνω αποτελέσματα.
Σε κάθε περίπτωση θα κάνω ό,τι μου είπε ο γιατρός αυτός τον Οκτώβρη και τεστ παπα ξανά τον Αύγουστο,όπως μου έχει πει ο δικός μου γιατρός.
Σας ευχαριστώ εκ των πρωτέρων για τον χρόνο σας!!
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Ο  ΗPV  6  δεν  προξενει κανενα μονιμο προβλημα και  οι αλλοιωσεις  που προκαλεί αυτοιώνται..
Κανε απλα  ακομη μια φορά τον  κολποσκοπικό έλεγχο..Μονον  τον  ελεγχο ειπε, οχι κε νενου βιοψία..  θα  εχεις τοτε  το πρισμα αυτό μαζι σου, καθως  και το πόρισμα για τον HPV 6 .
Εχω την άποψη,  ότι υπερβαλουμε.. Μια τραχηλιτιδα  απο HPV  6 ειναι  που  καποτε θα ξεπεραστει μονη  της... Με  laser ,   ή   ακομη   με  μία  κρυοπηξία,  το προβλημα λυνεται  επισης..
Φιλικά
Π.Ζ.
  1. Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ γιατρέ!!!
Τελαυταίες ερωτήσεις:
Εσείς τι θα συστήνατε?Να κάνω laser ή κρυοπηξία ή να μείνω προς το παρόν στην απλή παρακολούθηση.
Και τέλος με επαφές με το αγορί μου(που το έχει προφανώς και εκείνος)με προφυλάξεις υπάρχει περίπτωση να χειροτερεύσει το πρόβλημα που έχω στον τράχηλο?Η' το προφυλακτικό προστατεύει??
  1. Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Το προφυλακτικό ειναι  καλλιτερα  να χρησιμοποιειται  ακομη... Δεν επιθυμεις εξ  άλλου σύλληψη τωρα ,,
Για το τι θα συνιστουσα στην  περιπτωση  σου:   Αυτό  ισχυει   μονον  για  περιστατικά των  οποιων την ευθυνη θ΄ανελαμβανα  και οχι περιστατικά  που δεν εχω ο  ιδιος εξετασει και  δεν  εχω ελεγξει τα επι  μερους πορισματα,,  Οτι ειπε  ο γυναικοογος σου....
Φιλικά
Π.Ζ.
  1. Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, γιατρέ!!! :))))
  1. Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
 
Παρακαλώ...
Π.Ζ
 
  1. Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.