user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

ΑΛΚΗΣΤΙΣ

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 1 μήνα πριν
  1. ΑΛΚΗΣΤΙΣ
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011
Καλησπέρα γιατρέ,
είμαι στην 12η εβδομάδα εγκυμοσύνης και έκανα τεστ παπ καθαρά για προληπτικούς λόγους. Στο τέλος της εξέτασης σκούπισε ο γιατρός  με λιγο βαμβάκι εμποτίσμένο με betadine τον τράχηλο. Δεν νομίζω να έβλαψε αλλα θα ήθελα και την γνώμη σας και κατα πόσο είναι σύνηθες να γίνεται τεστ παπ στην εγκυμοσύνη.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Kατ.  αρχήν :  Από την ληψη του  Pap-test,  δεν μπορει  να προκύψει προβλημα για την εγκυμοσύνη..Το Βetadine  δεν απορροφάται...
Γνωριζω ακομη  πανεπιστημαικες κλινικες   που επιδεικνυουν στο διαδικτυο  κολποσκοπικες εικονες  με δυσπλασιες  του  τραχηλου της μητρας.. (Prof. Schneider,  στο παρελθον καθ.  στην  Πανεπιστημιακη  κλινικη της  Jenna  και  τωρα  σε μια  πανεπιστημιακή   κλινικη  του  Βερολινου.. ) 
Η  ληψη δικαιολογειται , ειτε αν  κανείς εχει μία  ασυνηθιστη  οπτική  (ή  κολποσκοπική) εικονα, είτε αν  η γυναικα  - κι εδώ δεν εννοώ την 20-χρονη !-  εχει  πολυ μεγαλυτερο διαστημα  απο ενα  ετος , από την τελευταία φορά που εγινε κυτταρολογικη  εξέταση,,
Προσωπικά ειχα παρομοιο περιστατικό πρωτοτόκου εγκυου  2ου - 3ου μηνός  με παθολογικο  Pap-test και  CIN 2  στην μικριοβιοψία κι αρχισε  ΄΄να τρέχει  απ΄εδω  κι απ΄ εκεί΄΄, για να  επιστρεψει άπρακτη και παλι  σε μας.. Διενηργησα  τοτε (1999) μια επιφανειακη θερμποπηξια της  πολυ  συγκεκριμένης και μικρης  περιοχης,  Η  γυναικα γεννησε  φυσιολογικα και   κολποσκοπισεις  και Pap  ειναι  12 χρονια  μετά,  άψογα..
Η άποψη  μου λοιπον ειναι,  ότι κατά κάποιον τρόπο, ορθως πρέπει  να  έγινε η εξεταση .
Φιλικά
Π.Ζ.
 
  1. Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.