user_mobilelogo
  1. zetta
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011
Καλημέρα σας, 
Είμαι καινουριο μέλος στο forum, όμως σας παρακολουθώ πολύ καιρό και έχω βρει μέσω εσας απαντήσεις σε πολλές απορίες μου και θα ήθελα να σας συγχαρω για όλο αυτό που κάνετε.
Σας αναφέρω το ιστορικό μου. Το δικό μου πρόβλημα ξεκίνησε το 1997 όταν και έκανα το πρώτο χειρουργείο κύστης ωοθήκης (ΔΕ) (λειτουργική κύστη ειπαν), έκτοτε έκανα μια λαπαροσκόπηση το 2001 και ένα ακομα χειρουργείο το 2001 όλες λειτουργικές κύστες και δεξιά. όλοι οι γιατροί μου ανέφεραν πολυκυστικές ωοθήκες.
Τώρα εδώ και 1,5 χρόνο (χωρίς κάποια αγωγή) προσπαθουμε με το σύζυγο για ενα παιδάκι αλλα ακόμα τίποτα, έχουμε κάνει και οι 2 εξετάσεις εγώ ορμονικές και σαλπιγγογραφία, όλα φυσιολογικα και ο σύζυγος σπερμοδιαγραμμα, επίσης φυσιολογικά -το μόνο που εγώ προσεξα είναι οτι το ph είναι 8 ενω δίνουν Φ.Τ μέχρι 7,8-
έτσι αυτο το μήνα ειπαμε να κάνουμε σπερματεγχυση, μου έδωσε ο γιατρός arvecap 0,1 τα οποία τα ξεκίνησα την 23η μέρα του κύκλου. Εχθές (32η μέρα του κύκλου) πήγα για υπέρηχο με δική μου πρωτοβουλία καθώς ο ίδιος μου είχε πει οτι δεν χρειαζόταν και απλά οταν θα μου ερχόταν περίοδος να έκανα puregon, τελικώς βρήκε μια κύστη, δεν θέλησε να μου αναφέρει το μέγεθος. Μου είπε μόνο οτι θα ακυρώσουμε τον κύκλο, να πάρω duphaston και μετά αντισυλληπτικά.
1. Δεν έπρεπε να μου είχε κάνει υπέρηχο πριν τις arvecap και ενω του είχα πει οτι αυτον τον μήνα ειχαμε κανονικά επαφες με το σύζυγο?
2. μπορει να φταίνε οι arvecap για την κύστη?
3. ειναι κάτι σοβαρό, τι μπορεί να φταίει?
4. το ph στο σπερμοδιαγραμμα που είναι 8 δειχνει κατι?
Συγνώμη για το μεγάλο μηνυμά μου και σας παρακαλώ για την απάντηση σας γιατι απο εθές κοντεύει να μου στρίψει.
Σας ευχαριστώ πολυ εκ των προτέρων.
Με εκτίμηση,
Ζέττα
 
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Ας αρχισω από  το  pH: Οριακά  αυξημενο  pH,  από  μονο  του ( οταν δηλ. ολα  τα άλλα   είναι  εν ταξει),  όπως στην περιπτωση σας,  δεν αξιολογειται..
Στα άλλα θεματα :  Μονον  υποθεση εργασιας  μπορώ να  κανω,  με βαση τις εμπειρίες  μου..
Επροκειτο   μαλλον   για μία  πολυ σπανια  για   Avrecarp   υπερδιεγερση  ωοθηκων   και μαλλον οχι περι μίας  κύστεως που προϋπηρχε και  παρεβλεψε να υπερρηχογραφησει ,., Αυτό  το ΄΄παρέβλεψε΄΄, ειναι  σκεψη  μη  ιατρών,   μη γυναικολόγων,  ή... κακών γυναικολογων!!
Δεν ειναι  συνηθες να γινεται  σε παρομοιες  θεραπειες υπερηχογραφικος ελεγχος, επειδή ενας τετοιος  υφισταται συνηθως  απο  μια  σχετικα΄προσφατη  εξεταση και βεβαια δεν υπογιζει κανείς ποτέ εντος  10ημερου με μια υεπρδιεγερση,,
Εξ 'αλλου, επί υφισταμενης  ''πραγματικης''  μεγαλης κύστεως,  μια αντισυλληπτικη αγωγη  δεν  θα  επιανε τοπο. θα χρειαζοταν  επεμβαση,,
Εκτιμω, ότι   με την πρώτη περιοδο μετα το  Dufaston  η κύστις -  πιο  πιθανό  ΄΄οι  κυστεις΄΄ -  θα υποχωρησουν,  ή τουλαχιστον  θα  υποστραφούν σημαντικά και θα εξαφανιστουν μετα την χρηση  αντισυλληπτικού  για 1-2  μηνες ,,  
Για το  οτι δεν  σε ενημερωσε: 
Ισως δεν  το έκανε  επειδή  η  κυστις  ειναι  μικρη,  ή επειδή ειναι καπως   μεγαλη   και δεν ήθελε να  σε πανικοβαλει.  Δεν προκειται κατα την αποψη  μου για  κατι σοβαρό  και προ  παντος,  για  κατι  μονιμο.. Η κατάσταση  θα επανελθει.  Αυτό προκυπτιε από την  πειρα.
Το  μονο  ΄΄λαθος΄΄  ειναι στην  επικοινωνιακη  επιλογή, που κλονισε την εμπιστοσυνη..Η μη  αναφορά μεγεθους στην λαθος γυναικα (με πειρα σε ταλαιπωρίες!),  ήταν   αρκετη... 
Ας σκεφτουμε  λιγο  διαφορετικά:  Μία  ασπιρινη συνττγογραφουμε και  καποιος άρρωστος βρισκεται γι αυτό στα επειγοντα,  ή στο χειρουργειο..Λιγη επιείκεια...Ηρεμισε  και κανε  ότι λεει ο άνθρωπος...
Κατι δικό  μου: . Πριν την  ληψη του  αντισυλληπτικου συνιστώ εδω και χρονια μια  εξεταση  APC-Resistence (αφορά τον παραγοντα  θρομβοφιλιας Leyden,  πολυ σπανιο στην Ελλαδα,  νομιζω καπου 1 προς 3-5000)΄ Καμια φορά δεν  ξέρεις ,,,,
Φιλικά
Π.Ζ.
 
[hr]
  1. Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.