user_mobilelogo
  1. Σάκης Ζ.
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011
Καλησπέρα σε όλους σας! θα ήθελα καταρχάς να σας συγχαρώ για την εξαίρετη δουλειά που κάνετε! η βοήθεια σας στον κόσμο έιναι πολύ μεγάλη και χρήσιμη! έιμαι ο Σάκης , 23 ετών απο Κομοτηνή! έχω σχέση με μια κοπέλα 19 ετων την Σοφια! Πρόσφατα (μέσα μαρτίου) είχε αποβάλει,τον ακριβή λόγο δεν τον γνωρίζω αν και πιστέυω ήταν λόγο εξαντλιτικού προγράματος και σωματικής άσκησης (σπουδάζει γυμνάστρια) !! έχω λοιπόν να κάνω 2 σοβαρές ερωτήσεις , που πραγματικά χρειάζομαι απάντηση σε αυτές! 1η) Υπάρχει περίπτωση λόγω της σχετικά πρόσφατης αποβολής της (3 μήνες πριν) , και έστω για ενα μικρό χρονικό διάστημα να ειναι πιο γόνιμη η και το αντίθετο; Με λίγα λόγια μπορεί η αποβολή να επηρεάσει την γονιμότητα της , είτε θετικά είτε αρνητικά , για κάποιο χρονικό διάστημα; Και αν ναι , πόσο μεγάλο είναι αυτο  το χρονικό διάστημα; 2η) Λόγω της αποβολής πριν 3 περίπου μήνες , οι 2 περίοδοι που της έχουν έρθει ως τώρα , έχουν έρθει η πρώτη με 3 μέρες καθυστέρηση και η δεύτερη με 4 μέρες (λαμβάνοντας υπόψιν πως ο κύκλος κρατάει 28 ημέρες, άρα 28+3 και 28+4) ! Σήμερα που σας γράφω είναι η 28η μέρα του κύκλου της , οπου λογικά θα έπρεπε να της έχει ερθει περίοδος αλλά δεν της έχει ερθει ακομη! Φαντάζομαι πως δεν μπορεί απο τον έναν κύκλο στον άλλον να στρώσει με τι μια ο κύκλος της! οπότε ρωτάω  i) Μπορεί και αυτη η περίοδος της (3η μετα την αποβολή) να αργήσει κάποιες μέρες να έρθει ; Είναι φυσιολογικό; και ii) Πριν απο μια βδομάδα και για 4 συνεχόμενες μέρες (21-24 μέρα του κύκλου της λαμβάνοντας υπόψιν πως σήμερα είναι η 28η μέρα της)  κάναμε έρωτα , χωρίς προφύλαξη , αλλα βέβαια δεν εκσπερμάτισα ούτε 1 φορά μέσα της! Παραπροχθές μου ανέφερε πόνο στην κοιλία, προχθές πρήξιμο στο ίδιο μέρος και σήμερα πόνο στη μέση (συμπτώματα που ξέρω πως συμβαίνουν λίγες μέρες πριν την περίοδο) ! Αν λάβετε υπόψιν ολα αυτά που προανέφερα στο mail , και οτι της άργησε 3-4 μέρες και τις 2 φορές που είχε περίοδο μετα την αποβολή , πιστέυετε οτι αγχώνομαι πολύ και χωρίς λόγο για μια ενδεχόμενη εγκυμοσύνη ; υπάρχει πιθανότητα να είναι εγκυος? (28η μερα του κύκλου της σήμερα) Υ.Γ: Και κάτι τελευταίο και πολύ σημαντικό , υπάρχει περίπτωση να άλλαξε ο κύκλος της μετά την αποβολή και να υπολογίζουμε λάθος τις μέρες; δηλαδή μπορει για παράδειγμα να μην ειναι σήμερα η μέρα που πρέπει να της ερθει περίοδος;

Σασ ευχαριστώ ειλικρινα βαθύτατα που με ακούσατε και περιμένω εναγωνίως την απάντηση σας! 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητέ Φίλε Σακη!
Η παρουσα ερωτηση, γραμμενη με μικροτερα γραμματα,  απαντηθηκε οσο μπορουσα   διεξοδικά για ολα τα  ιατρικα΄ θεματα,  που απτονται  της γονιμοτητας και  της  μικροδιακυμασης του  κυκλου της   της   γυναικας σε σχεσημε  προηγηθεισα  από βολή..    Επειδή την έστιελες με προσωπικο  μύνημα σε   μενα,  πηρες  και σε αντιστοιχο    προσωπικό μύνημα  τις απαντησεις.. .
Την  ξαναβαζεις τωρα  στο  forum αυτουσια  και αυτές  τις μερες ειμαι παλι αυτός  που ετυχε  να πρέπει  ν ΄απαντησει  σε καμια εικοσαρια  ερωτησεις.. Δεν  ειμαστε δα και  πολλοί γιατροί γυναικολγοι εδω... Αυτες  τις μερες μονον  ο  κ. Κοφινακος και ο υποφαινομενος..
Την  προφανως πολυ  βασική  για σενα ερωτηση,  την  αντιπαρήλθα, επειδή δεν  εχει σχεση με θεματα υγειας και  η απάντηση  ειναι αυτονόητη.. Αφορουσε, το  αν  η  γυναικα  μπορει  να  ειναι  -  σημερα,  28η   ημερα  από την εναρξη της  περιοδου -   εγκυος. Αυτονήτως  μπορει....Η εγκυμοσυνη βλεπεις,  με καθυστερηση εκδηλωνεται,  που ακομη η γυναικα  δεν  εχει..  Εχω   λοιπον επιπροσθετως  ν΄απαντησω,  ότι   από αυριο κι  όλας, αν  η περιοδος  δνε εχει  ελθει  ως τοτε,    μπορειτε με  ενα τεστ κυήσεως - ακομη καλίτερα με  εναν  αιματολογικό προσδιορισμό  χοριακης  γοναδοτροπινης -  να  εχετε   μία πολυ φερεγγυα απαντηση με ναι  ή οχι..
Θεωρω οτι με αυτό οι  ερωτησεις  εχουν απαντηθεί και κλεινω το θεμα εδώ
Πολυ φιλικά
Π.Ζ.
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: [email protected]
  1. Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.