user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

Ranranran

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 6 χρόνια πριν
  1. Ranranran
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011
Καλησπέρα και πάλι.
Εδώ και 3 χρόνια παρακολουθώ με pap-test και κολποσκοπήσεις κάποιες LGSIL βλάβες που έχουν παρουσιαστεί.
Τον πρώτο χρόνο ειδικά δεν ανιχνεύονταν καν στο pap-test, είχαμε μόνο κολποσκοπική εικόνα. Τον 2ο χρόνο μάλιστα οι βλάβες είχαν μειωθεί αισθητά και ήταν η πρώτη φορα που ανιχνεύτηκε στο pap-test (!)..
Αποφασίσαμε με τον ιατρό μου απλα να το παρακολουθούμε επειδή όταν το πρωτοείδαμε ήμουν 26 ετών!!!
Τώρα πλέων στα 29 με αποτέλεσμα κυτταρολογικής εξέτασης: Επιχρίσματα με στοιχεία μέτριας φλεγμονής και στοιχεία ελαφρού βαθμού ενδοεπιθηλιακής βλάβης του πλακώδους επιθηλίου (LGSIL κατά Bethesda)  και εικόνα CIN I κολποσκοπικά, ο ιατρός μου πρότεινε να κάνουμε Loop (λίγο πιο επιφανειακή λόγω ατεκνίας νομίζω ανέφερε)
Του έχω τυφλή εμπιστοσύνη, αλλά όσο να είναι έχω τρομακρατηθεί...Επίσης, μήπως πρέπει να κάνουμε πρώτα μικροβιοψία ή DNA test??? Ήταν αρνητικά κάθετος όταν αναφέρθηκα σε αυτό...
Συγνώμη για την πολυλογία μου..κι ευχαριστώ άλλη μια φορά..
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  φίλη!
Σό όλα  θα συμφωνησω,  ναι  στην επιφανειακη  κωνοειδή  και  οχι  στην μιρκοβιοψια (μπορει  να παρθει  απο μερος με μικρο προβλημα, ενω το  loop  πιάνει  όλη την  προσβολη), αλλα  στην ΄΄ καθετη  αντιθεση''   με  το  DNA-test  εχω  αντιθετη άποψη: Τι άραγε  μπορει να βλαψει διενεργωντας το,  εκτος βεβαια  από τα 140 ευρω  που κοστιζει; 
Αν βρεθei  μονον συμμετοχή στελεχων  χαμηλού κινδυνου,  λογικά  δε  χρειαζεται  ουτε το  loop..Αν  ηθελε κανεις κατι να κάνει καθ΄ υπερολήη, θ΄αρκουσε μια καταστροφικη μεθοδος σε επιπεδο ιατρειου.. 
Αν βρεθει  συμμετοχή  ιων  υψηλου κινδυνου,   οπως π.χ.  ο 16  ή 18, τοτε  ας ειναι το loop  καπως μεγαλυτερο κι ισως (σε ευμμετοχή  π.χ. του 18 )   ας γινει  και  μια  αποξεση ενδοτραχηλου.. (μία  λογική   προταση ειναι,, ) .
Φιλικά
Π.Ζ.
  1. Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ευχαριστώ πολύ για ακόμα μία φορά.
Ο ιατρός μου απλά είπε πως μετά από τόσο καιρό δε θα ωφελήσει σε τίποτα η ταυτοποίηση..
Θα προγραμματίσω όμως ένα DNA test σύντομα..ωστόσο μετά από 3 χρόνια, αν μιλάμε για χαμηλού κινδύνου ιό, δε θα πρεπε να είχε αυτοιανθεί..δεν είναι αρκετό αυτό το χρονικό περιθώριο ώστε να παρακολουθηθεί η πορεία?
Επίσης υπάρχουν κάπου φωτογραφίες από κωνοειδή εκτομή; Υπάρχει κάποιο πρόβλημα γονιμότητας ή στον τοκετό μετά από μία τέτοια επέμβαση?
Απ'οτι καταλαβαίνω το στέλεχος 18 είναι το πιο επιθετικό...;
Με εκτίμηση, περιμένω και πάλι την άποψή σας...
  1. Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητπη  Φίλη!
Οπως προειπα,  η  ταυτοποιηση  μπορει να διαφοροποιησει  ισως την  τοπική  θεραπεια,  ισως  μαλιστα  να ενθαρυννει  και   για τον εμβολιασμό,  αν βρεθουν στελεχη  χαμηλου κινδυνου.. Τονιζω,  ότι η  ταυτοποιση  δεν μπορει παντως να βλάψει..
Για το loop - για την  επιφανειακή στην πραξη   κωνοειδη εκτομη -  δεν  εχω κανενα ενδοιασμό,  ότι  θα επηρεάσει  την γονιμοτητα   σου.  Απο  την  εμπειρία   μου   σε  περιπου 300  ευρειες κωνοειδέις εκτομες  για  αλλοιώσεις  CIN II-II  που εχω παρακολοηθησει  επι δεκατίες,  δεν ειχα  γυναικες  που δεν συνελαμβαναν,.  ή δεν γέννησαν  φυσιολογικα  τα παιδά τους για τον λογο αυτό...
Ζητάς φωτογφραφίες   για κωνοειδή εκτομη..Υπαρχουν και σχετικά  video  στο διαδικτυο, αλλά η άποψη  μου εναι,  ότι  περισσότερο... τρομάζουν  το μη ιατρικά εξοικειωμενο  κοινο.. Στο παρακάτω  π.χ. video, (καλλιτερα  να μην το δεις!)  επιδεικνυονται. πρωτα η τεχνική  μίας  πιο   εκτεταμενης κωνοειδους εκτομής, και μετά   ενα επιφανειακότερο  loop..( http://www.youtube.com/watch?v=EToWSoJ-Ws0&playnext=1&list=PLF7C52AC6EEAC5267
Η εικονα του τραχήλου  που προκυπτει  6 εβδομάδες αργότερα,  δεν   αφηνει καμία  υπονοια,  ότι εχει  προηγηειθεί εκει  η παραπανω επεμβαση..
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ευχαριστώ πολύ..
Είδα όλα τα video..κανένα πρόβλημα!!
  1. Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Τότε,  ολα  ο.k. 
Π.Ζ
  1. Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα και πάλι..
Χτες το πρωί έκανα τελικά την επέμβαση, με μέθη.
Όταν γύρισα σπίτι έκανα δέκατα με έντονο ρίγος, το οποίο υποχώρησε με παυσίπονο μετά από μισή ώρα.
Το βράδυ ξεκίνησα κανονικά την αντιβίωσή μου και μόλις ξύπνισα με 38,5 πυρετό κι εφίδρωση.
Είναυ συχνό φαινόμενο μετεγχειριτικά ή πρέπει να ανησυχήσω?
Γενικά δεν έχω καμία άλλη ενόχληση και όλα πήγαν ομαλά.
Ευχαριστώ για ακόμα μία φορα..
  1. Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή Φίλη!
Δεν ειναι  καθολου συνηθισμέμνη επιπλοκή  και  συνηγορεί σε   μεγαλο βαθμο  για συμμετοχή  μικροβιακού   παραγοντα.  Ελπίζω να εικοινωνησες σχετικά  με τον γιατρό σου  και  τα συμπτωματα  να εχουν  υποχωρήσει..
Π.Ζ
  1. Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.