default_mobilelogo
  Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011
  1 Απαντήσεις
  4.4K διαβάστηκε
Καλημέρα σας και συγχαρητήρια για το πραγματικά ανεκτίμητο έργο που επιτελείτε.
Είμαι 28 ετών, 3 χρόνια παντρεμένη και 2 χρόνια τώρα προσπαθούμε να κάνουμε παιδάκι δυστυχώς ανεπιτυχώς. Τόσο ο σύζυγός μου (40 ετών) όσο και εγώ έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, με άριστα δικά μου αποτελέσματα και του συζύγου μου αρκετά καλά. Το πρόβλημα που ως τώρα έχουμε εντοπίσει είναι ότι στο σπέρμα του συζύγου μου υπάρχουν πάρα πολλές άτυπες μορφές.
Τον προηγούμενο μήνα υποβλήθηκα σε σπερματέγχυση, που δυστυχώς δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το σπερμοδιάγραμμα που μας δόθηκε (προ επεξεργασίας) ήταν το εξής:
"Όγκος: 5 ml
Ρευστοποίηση σε 30': ναι - Χροιά: Υποκίτρινη - Γλοιότης: Φυσιολογική - Συγκολλήσεις: Καθόλου.
Αριθμός σπερματοζωαρίων ανά ml: 18.000.000 - Ολικός αριθμός σπερματοζωαρίων: 90.000.000
Κινητικότης εντός 1 ώρας: 68 % σύνολο - 16% ζωηρή πρόσθια - 40 % μέτρια πρόσθια - 12 % επιτόπια - 32 % ακίνητα.
Μορφολογία σπερματοζωαρίων: 92 % άτυπες μορφές."
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι εάν υπάρχει κάποιος τρόπος να βελτιωθεί η μορφολογία του σπέρματος (π.χ. φαρμακευτική αγωγή) και σε πόσο χρονικό διάστημα επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο. Δεδομένου ότι οι δικές μου εξετάσεις είναι πάρα πολύ καλές και ορμονολογικά και ως προς τη φυσιολογία, υπάρχει πιθανότητα με αυτό το δείγμα σπέρματος για φυσιολογική σύλληψη ή θα πρέπει να εστιάσουμε σε υποβοηθούμενη αναπαραγωγή;
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας,
Με εκτίμηση
Αντιγόνη
Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!