default_mobilelogo
  Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011
  1 Απαντήσεις
  2.2K διαβάστηκε
Καλησπέρα κε Ζησόπουλε, ελπίζω να είστε καλά.
μετα την διακοπή εγκυμοσύνης λόγω ρήξης  υμενων στην 16η εβδ., εξετάστηκα από τον γιατρό μου αφού τελείωσε η περίοδός μου 10 μέρες μετά και μου είπε ότι υπάρχει κάποιο υπόλοιπο στην μήτρα το οποίο ίσως είναι υπόλειμα πλακούντα ή πολύποδας. Η ερώτησή μου είναι εάν είναι συνηθες να υπάρχει μετα από απόξεση από διακοπή σε 16η εβδ. τέτοιο υπόλειμα ή μήπως μπορεί να οφείλεται σε αμέλεια του γιατρού? Επίσης μου είπε ότι μπορεί να είχε δημιουργηθεί πολύποδας πάλι (αφαίρεσα πολύποδα με απόξεση τον Απρίλη του 2009). Αυτό εαν υπήρχε στην εγκυμοσύνη δεν θα φαινόταν?
Και μια άλλη ερώτηση: η καλλιεργεια κολπικου υγρου την ημέρα της διακοπής έδειξε ότι έχω μικρόβιου εντερόκοκκου. Αυτό μου είπε ότι πιθανόν υπήρχε απο πριν την εγκυμοσύνη και συμβαίνει συχνά αλλά συνήθως δεν προκαλεί αποβολές. Φαινεται ότι σε μένα ίσως το προκάλεσε. Εσείς τι πιστεύετε?
Ευχαριστώ πολύ.
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#19689
Αγαπητή Φίλη!
Η αιτιολογια της  αποβολής ειναι  τοσο  πολυσχιδής,  ωστε καθε  φορά  μπορεί  ο  λογος να ειναι  άλλος..  Με την  καλλιεργεια  του κολπικου υγρού,  σαφως δεν περιμενε  βεβαια κανενας   μας στα σοβαρά,  αυτή  ν΄αποβει  αρνητικη! Κανενα  κολπικο  εκκριμα δεν ειναι  ΄΄αποστειρωμενο΄΄ (οπως ας  πουμε  τα ουρα !), από καμια  απολυτως γυναικα..Παντα κατι  θα βρεθει..
Εκεινο    που θεωρειται  βασικο,   ειναι  το pH  του κόλπου  να κυμαινεται  γυρω  στο 3,5-4,5.  Ο  οργανισμός της υγειους γυναίκας  το επιτυγχανει αυτό , κυριως με την παρουσια των γαλακτιοβακιλλων, μετά των  οποιων συνυπαρχουν  τουλαχιστον 20(!) άλλα στελεχη  διαφορετικων  βακτηριδιων,  σε   χαμηλη αρραιωση.. Η καλλειργεια,  θα  ΄΄πιάσει ''   μονον  1απο αυτά..  Επομενως,  δεν θα πω,  ότι το  συγκεκριμενο μικροβιολογικο ευρημα  έδωσε εξηγηση για   την αποβολη. Μπορει  φυσικά, να  ειχες μια  ασυμπτωματικη  βακτηριδιακη  κολπιτιδα..  Στην  άλλη εγκυμοσύνη,  θα  το προσεξει αυτό  κανείς ιδιαίτερα..
Για τον  πολυποδα :  Δεν  νομιζω να ειναι  υπολειμα   πλακούντα..  θα ειχες  σοβαρά προβληματα  μητρορραγιων  στο μεταξυ..  Ο  πολυποδας  μπορει να σχηματιστηκε, πριν,  ή  και κατα  την εκγυμοσύνη..  Η διαγνωση  του παντως  σε εγκυο γυναικα, δεν πρέπει να  ειναι  ευκολη... Από το 1985  χρησιμοποιω  υπερηχογραφο στο γραφειο  μου.. Ποτέ  δεν  διαπίστωσα  σε εγκυο γυναικα  ενδομητρικο  πολυποδα, επειδη  προφανώς η  υπαρξη εμβρυικου σακου, το εμποδιζει..
Εν πασει περιπτωσει, επιβαλλεται  να γινει αποξεση  και  ιστολογικη εξεταση,  οποτε   θα θα δει  κανείς  αν  προκειται  για πλακουντιακό  πολυποδα (περιπου το αποκλειω!  -  προξενουν πιο  πριν σοβαρές  μητρορραγίες)
Φιλικά
Π.Ζ.

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!