user_mobilelogo
  1. sdimou
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 05 Ιουλίου 2011
Γιατρέ καλησπέρα, κι αυτή τη φορά δυστυχώς απευθύνομαι σ' εσάς για δυσάρεστο λόγο...
Οπως σας είχα γράψει στο παρελθόν είμαι 29 χρονών και σε διάστημα ενός έτους είχα στην 11 εβδομάδα 2 παλίνδρομες. Αφού έκανα όλες τις εξετάσεις για θρομβοφιλία και τον καρυότυπο ζεύγους (βγήκαν καλές), ο γιατρός μου έδωσε να παίρνω folivit B12 και Salospir (προληπτικά). Η τελευταία παλίνδρομή ήταν στις αρχές του 2011 (10 Γενάρη). Πρίν 15 μέρες είχα μια μικρή καθυστέρηση και έκανα τεστ εγκυμοσύνης (ένα του εμπορίου και ένα στο νοσοκομείο) και βγήκαν θετικά. Ο υπέρηχος στο νοσοκομείο δεν εντόπισε σάκο και ο γιατρός μου είπε οτι αυτό συμβαίνει λόγω της μικρής ηλικίας της εγκυμοσύνης. Μου έδωσε 1 ενεση Inohep  και 3 χάπια Utrogestan την ημέρα (και συνέχιζα και την προηγούμενη αγωγή). Εκανα μια Β χοριακή και ήταν 41, μετά 2 μέρες έπεσε στο 7, οπότε κατάλαβα οτι δεν υπήρχαν ελπίδες... Πραγματικά, μετά από 2 μέρες αδιαθέτησα. Σήμερα έκανα κολπικό υπέρηχο και η μήτρα είναι καθαρή, χωρίς να πάρω καμία φαρμακευτική αγωγή. Ηθελα να σας ρωτήσω, κατά πόσο η αποβολή που είχα τώρα μπορεί να σχετίζεται με τις 2 προηγούμενες παλίνδρομες. Επίσης, θα είχε νόημα μια ακόμη προσπάθεια εγκυμοσύνης με φυσιολογικό τρόπο ή να ψάξω το θέμα λιγάκι διαφορετικά? Δε σας κρύβω οτι έχω κουραστεί. Σας παρακαλώ να μου πείτε ανοιχτά τη γνώμη σας! Επειδή είμαι από έπαρχία, μήπως θα ήταν καλό να ψαχτώ προς Αθήνα ή Θεσ/κη?
Χίλια ευχαριστώ! 
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Μιλαμε για  2 παλινδρομες και μία ΄΄ χημική΄΄  κύηση..(δηλ  . απεβληθη  πριν καν  γινει  ορατή με τα μεσα που διαθετουμε)..
Χωρις να  γινειι  καμια απολυτως εξεταση,  με  τα στατιστικα΄δεδομενα  που εχουμε,  η επομενη εγκυμοσύνη εχει  πιθανότητες  περιτπου  κατα  80%  να τα  παει  καλά..
Σαν  εισαγωγή για  τα  παρακα΄τω:  Δεν ειναι  αποδεδειγμενο,  ότι  η ιατρική επιστημη,  μπορει  να βελτιωσει αυτό το  ποσοσοτό αισθητά, αναζητωντας πιθανες αιτίες..Που θα  πει σε απλα  Ελληνικά,  ότι παρα-παρα  πολυ σπανια  θα βρεθει ειδικός λογος  για αποβολές του  πρωτου τριμηνου..
Αναλογα με  τον  σωματότυπο (υπερβαρες γυναικεες )  θα ήλεγχα  πρωτα  το σακχαρο με  μια  ΄΄καμπύλη σακχάρου΄΄   και  την τυχόν  υπαρξη ακομη και  μικρου βαθμού  υποθυρεοειδισμού. (TSH, T3, T4 κτλ στον  ορο αιματος.), επειδή ενοχοποιειται  σαν παραγων  στειροτητας  και  αποβολών..
Παλαιότερα, αλλά και  προσφατα  ενοχοποιηθηκαν  και  διαταραχές  του σπερμοδιαγραμματος,  χωρις  όμως αυτό  να  εχει αποδειχτεί  με βεβαιότητα... Μια  εξεταση  σπερματος   δεν  έβλαπτε φυσικά..
Μετά  από 2  παλινδρομες  στό α΄τριμηνο,  πολλοι από μας  θεωρούν  σκοπιμο να  γινει και μία σαλπιγγογραφία , για  ελεγχο της  κοιλότητας  της  μητρας..  Βεβαια αυτή ελέγχεται  και υπερχηγοραφικά,  ή και υστεροσκοπικά (σε  επιπεδο ιατρείου)..
Μια  ακομη μεθοδος,  που   εν  μέρει  ακολουθειται  από  καποια  ΄΄σχολή΄΄,  είναι και  η ανοσολογική προσεγγιση του προβληματος, με ''εμβόλια''  απευαισθητοποιησης της  μητερας,  που ωστοσο  δεν εχει περασει   στα κλασικά  συγγγράμματα της γυναικολογιας και  από την μεγαλη μεριδα των  πανεπιστημιακών  κλινικων δεν γινεται  αποδεκτό, ότι ειναι  αποτελεσματική..  Δεν ανηκω στους   θιασώτες της  μεθοδου.
Μιλησε, για  όποια αποφαση παρεις  κυριως  με  τον γιατρο  σου.
Φιλικα
Π.Ζ.
  1. Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.