default_mobilelogo
  Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011
  1 Απαντήσεις
  5.4K διαβάστηκε
                  Καλησπέρα σας! Κατ'αρχήν να σας ευχαριστήσω που μου απαντάτε πάντα άμεσα και μου λύνετε όλες τις αποροίες και τα άγχη!
                 Κάτι με ανησυχεί σχετικά με την περίοδο μου. Αναλυτικότερα:
΄        Στις 30 Μαίου είχα πάρει το χάπι της επόμενης μέρας.
         Στις 14 Ιουνίου μου ήρθε περίοδος κανονικά, την 27η ημέρα και μάλιστα απόρρησα που δεν είχα καθυστέρηση ή πρόωρη περίοδος από το χάπι.
          Δύο εβδομάδες μετά την περίοδο μου, έβγαζα λίγα καφέ υγρά για περιπου 4 μέρες.
          Τώρα είναι 14 Ιουλίου, δηλαδή η 30η ημέρα του κύκλου και ακόμη δεν έχω δει κανονική περίοδο. Εδώ και 4 ημέρες περίπου είχα λίγα καφέ υγρά. Εχθές το μεσημέρι με πόναγε η κοιλιά μου και άρχισα να ιδρώνω ακριβώς όπως νιώθω τη μέρα που μου έρχεται περίοδος. Ωστόσο δεν ήρθε αίμα, απλά τα καφέ υγρά έγιναν λίγο περισσότερα. Σήμερα πάλι είχα καφέ υγρά στην ποσότητα τη χθεσινή περίπου. Σήμερα πονάω λίγο, όσο τη 2η μέρα της περιόδο μου. Χθες πόναγα περισσότερο. Ανησυχώ πάρα πολύ :
1) Υπάρχει το ενδεχόμενο αυτά τα υγρά να είναι κανονική περίοδος και να μην μου έρθει κανονική ροή κόκκινου αίματος? Εάν ναι, είναι κάτι που πρέπει να ανησυχώ; Μόνο στο χαρτί έχω δει τα καφέ υγρά τη στιγμή που πάω τουαλέτα. Δεν έχω ροή.
2)Υπάρχει το ενδεχόμενο όλα αυτά να είναι παρενέργειες από το χάπι που είχα πάρει;
3)Είχα διαβάσει ότι από τα πρώτα συμπτώματα εγκυμοσύνης είναι πόνος στην κοιλιά την μέρα που περιμένεις περίοδο και ίσως και πολύ λίγο αίμα. Αληθεύει;΄Υπάρχει ενδεχόμενο να είμαι έγκυος; (δεν το νομίζω-δεν είχε γίνει κάτι αρκετά ύποπτο)
Συνήθως ο κύκλος μου είναι 28 ημέρες και καμιά φορά 27. Τώρα από την 26η ημέρα είδα καφέ υγρά τα οποία αυξήθηκαν την 29η. Έχω αγχωθεί πολύ. Αν δεν μου έρθει κανονική ροή και θεωρηθεί αυτό σαν περίοδος, πως θα ηρεμήσει ο οργανισμός μου; Πώς θα ξεπρηστεί η κοιλιά μου και το σώμα μου; Πώς θα μου περάσει η σύγχυση που μου περνάει όταν έρχεται περίοδος;  
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και το ενδιαφέρον σας.
Άννα Νίνου  
 
 
         
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#19922
Αγαπητή φίλη.
Παρενέργεια από το χάπι δεν είναι, έχει περάσει αρκετό διάστημα.
Επίσης, δεν είναι σημάδια εγκυμοσύνης.
Θα αφήσεις να εξελιχθεί το φαινόμενο και είτε θα έχεις μόνο καφέ υγρά είτε θα δημιουργηθεί και κόκκινο αίμα στη ροή.
Μόλις καθαρίσεις, καλό είναι να κάνεις ένα ενδοκολπικό υπερηχογράφημα και να μας ενημερώσεις για τυχόν ευρήματα.
Συνήθως, πρόκειται για ήπια ορμονική διαταραχή, την οποία αποκαθιστά ο οργανισμός από μόνος του.
Φιλικά
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!