user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

Maria1983

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 2 μήνες πριν
  1. Maria1983
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2011
Καλησπέρα,
Είμαι 28 ετών και εδώ και 4 χρόνια κάνω κάθε χρόνο γυναικολογική εξέταση και τεστ ΠΑΠ τα οποία είναι φυσιολογικά πέρα από 2 φορές που έδειξε ουρεόπλασμα το οποίο τα τελευταία 2 χρόνια δεν έχει ξαναεμφανιστεί.
Με την κολλητή μου έχουμε τον ίδιο γυναικολόγο και πριν ένα μήνα εμφάνισε μικρή αιμοραγία. Έκανε εξέταση στο ιατρείο του, υπέρυχο και τεστ ΠΑΠ στο οποίο τεστ ΠΑΠ η ένδειξη για HPV ήταν αρνητική. Απλά της είχαν τσεκαρισμένο το κουτάκι που έλεγε για απόξεση αλλά της είπε ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό.  Πηγαίνοντας σε άλλο γυναικολόγο της βρήκε κονδυλώματα σε μέγεθος της άκρης της μπατονέτας, έκαναν μια πρόχειρη βιοψία ανακαλύπτωντας ότι όντως είναι HPV και είναι ή το δεύτερο ή το τρίτο στέλεχος και την έστειλε σε ογκωλόγο στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρας. Εκεί της είπαν πλέον ότι πρόκειται για κονδυλώματα που έχουν εξεληχθεί σε καρκίνο κι ότι θα κάνει άμεσα μαγνητική για να δούνε κατά πόσο έχει προχωρησει.
Όπως καταλαβαίνεται πέρα από το όλο σοκ έχω πανικοβληθεί γιατι μας παρακολουθεί ο ίδιος γυναικολόγος και φοβάμαι μήπως έχω κι εγώ κονδυλώματα ή κάτι τέτοιο και δεν το ξέρω ακόμα. Πώς είναι δυνατόν να μην τα είδε ή πώς είναι δυνατόν να μην φάνηκαν στο τεστ ΠΑΠ; Της είπαν ότι τα κονδυλώματα είναι κάτι που δεν το εμφανίζεις από χθες μέχρι σήμερα κι ότι τα είχε χρόνια. Τί θα με συμβουλεύατε να κάνω;
Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων για την απάντησή σας,
Μαρία.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Για το  HPV :  Κονδυλωματα, ακόμη και   σε μεγεθος μπαττονέτας,  μπορει  πραγματι να εμφανιστούν  πολυ γρηγορα, μεσα σε ...μερες..  Προκειται  κατά κανονα   για καλοηθεις  αλλοιώσεις  που  υποστρεφονται εν  πολλοις  και μονες   τους   και  σε  πολύ σπανιες περιπτωσεις   εμμεννουν  και  σε ακόμη   πολυ πιο σπάνιες  μπορει  - αναλογα με τα στελεχη  που  συμμετεχουν ,  να  προξενήουν εξαλλαγή..(αν  θυμαμαι καλα,΄ ο κινδυνος   στην χωρα μας  αφορά  1 στις  7000  γυναικες, στην περιοδο της  ζωής τους.. -  Σε αντιδιαστολή:  1 στις 15 γυναικες (π.χ. 1 από τις 15  συμμαθητριες   σου, θα προσβληθουν  από   καρκινο του μαστου  στην διαρκεια  της  ζωής τους... )
Γιατί δεν φανηκαν  στην εξεταση  και στο  Pap: 
 Δεν ειναι  καθολου  σπάνιο...  Ακομη και  πολλοι  γιατροί δεν γνωρίζουν ,  ότι   σε  ολες  οι βαθμιδες δυσπλασιών  (CIN 1, CIN 2, CIN 3,  μεχρι  και  τον διηθητικό  καρκίνο  του τραχήλου  της μήτρας),  20%   των περιπτωσεων  δεν διαπιστώνονται  στο  Pap-test..(σε παγκόσμια  βαση!)   
Οποιος  ισχυρίζεται  ότι  ο  καρκίνος του  τραχηλου της  μητρας  ειναι  σε όλες  τις  περιπώσεις  μια  μακροχρονια  διαδικασία, δεν ειναι  καλά ενημερωμένος... Υπάρχουν αρκετοί καρκίνοι  που  εξελισσονται στα μεσοδιαστηματα   αναμεσα   σε  δυο  προληπτικές  εξετάσεις... Επ΄ αυτού  η βιβλιογραφία  ειναι  ενδεικτική..
Επειδή    μας  διαβαζει πολυς   κόσμος:  Επί του ειδικου αυτού  θέματος,   παραπεμπω  στο  Aπό το in situ, στο διηθητικό αδενοκαρκίνωμα του τραχήλου της μήτρας..''Δραμα σε μια πράξη'', ή ΄΄Κεραυνός εν αιθρία''
  Για το   πως  θα προφυλαχτει κανείς:   με  το  Pap -  test  και  την  κολποσκοπιση  θ΄ ανακλυψει κανείς  την  πλειοψηφια των  καρκινων του τρχήλου  εγκαιρα.. Μια  επι  πλεον δυνατότητα: η  ταυτοποιηση  ιων  HPV...  Αν  βρεθουν  στελεχη  υψηλου  κινδυνου,  η  εξεταση  θα  ειναι συχνοτερη (ανα   6μηνο)
Φιλικά
Π.Ζ.
  1. Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σας!!
Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα πως μπορεί η εξέλιξη σε καρκίνωμα να συμβεί μέσα σε τόσο χρονικο διάστημα. Της είχαν συστήσει να κάνει τεστ Παπ κάθε ένα χρόνο. Πιστεύετε ότι θα έπρεπε να κάνει συχνότερα; (Δεδομένου ότι έχουν ιστορικό καρκίνου του τραχήλου στην οικογένεια). Πλέον η μαγνητική έδειξε καρκίνωμα 2.5 εκατοστών και σε 2 βδομάδες θα κάνει αφαίρεση τραχήλου.
  1. Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Αν  η  γυναικα   υαοβληθει  σε  εκτομη  τμηματος του τραχηλου,  τοτε βεβαια  πιθανως δεν εχει   ενα  επίσημο καρκινο, αλλα    πιθανως  καποιο  προστάδιο .. .  Μιλαμε μαλλον  χωρις να χουμε σαφή  πληροφορηση  (συμβαινουν αυτά  οταν  αυτή   προερχεται από τριτους.. )
Π.Ζ
  1. Σάββατο, 13 Αυγούστου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.