user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

anna231

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 7 χρόνια πριν
  1. anna231
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011
Καλησπέρα σας,
 
είμαι εγκυος (37 εβδομάδων ). Πριν 3 χρονια εμφανισα σε τακτικη εξεταση τεστ παπ Lgsil ενδοεπιθηλιακη βλάβη που όμως στις τακτικες 3μηνιαίες εξετάσεις(που συνεχίζονταν εως και την εγκυμοσύνη) παπ δεν ξαναεμφανίστηκε.Πέρσι έκανα κολποσκόπηση και ταυτοποίηση Hpv ,τα αποτελεσματα της κολποσκόπησης δεν έδειξαν κάτι και η ταυτοποίηση έδειξε οτι είμαι φορέας Hpv 33.
H τελευταία εξεταση παπ εγινε λίγες μέρες μετα την τελευταία μου περίοδο,δηλαδη στη φάση που ήμουν εγκυος χωρίς να το γνωρίζω, και το αποτελεσμα ήταν κατηγορίας 1,αρνητικο για ενδοεπιθηλιακή αλλοίωση ή κακοήθεια. Ενώ ο μαιευτήρας που με παρακολουθεί με διαβεβαίωσε οτι δεν υπάρχει φόβος για μετάδοση στο βρέφος (για το φυσιολογικό τοκετο που θέλω να κάνω) σε πρόσφατη αναζήτηση στο διαδίκτυο βρήκα επιστημονικά αρθρα τα οποία τονίζουν το αντίθετο. Εφόσον ο ιος μεταδίδεται δερματικά δεν είναι λογικο να μεταδοθεί και στο σώμα του εμβρυου? Ποια είναι η δική σας αποψη στο θέμα?
 
Ευχαριστω πολυ,
Αννα Φ.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Εφόσον μπορείς να γεννήσεις φυσιολογικά (λόγω θέσης του μωρού), δεν υπάρχει λόγος να το αποφύγεις.
Συστήνουμε καισαρική τομή μόνο όταν την ώρα του τοκετού υπάρχει έξαρση του ιού με εμφανή εξωτερικά συμπτώματα.
Πάντως, την τελική απόφαση θα την πάρεις σε συνεννόηση με το μαιευτήρα σου.
Καλή επιτυχία.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.