user_mobilelogo
  1. marilita2
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011
Γεια σας!Με λενε Μαρια και ειμαι 32 ετων,ατεκνη,μη καπνιστρια.Πριν απο 3 χρονια ειχα το πρωτο παθολογικο τεστ παπ(τα παλαιοτερα ηταν φυσιολογικα).Το πρωτο παπ ειχε την ενδειξη ''υπερκερατωση'',απο τοτε ολες οι κολποσκοπησεις και παπ εδειχναν ηπιες αλοιωσεις(ο γιατρος μου λεει οτι δεν ειναι καν δυσπλασια-cin).Αν κι εχω εμπιστοσυνη στο γιατρο μου,βλεπω οτι προσπαθει να με καθυσηχασει γιατι ειμαι πολυ αγχομενη,μιας και εχω ακουσει αρκετες περιπτωσεις ca τραχηλου σε σχετικα μικρες ηλικιες σε γυναικες που εκαναν που και που ελεγχο. Το τελευταιο παπ εδειξε παλι ηπια αλοιωση hpv(παρακερατωση).Ζητησα να κανω ταυτοποιηση και βιοψια.Τα αποτελεσματα ηταν:hpv 18,κολποσκοπηση χωρις παθολογικα ευρηματα(πρωτη φορα μετα απο τρια χρονια)και η βιοψια ενδοτραχηλου;το τεμαχιο καλυπτεται απο πολυστοιβο πλακωδες μη κερατινοποιουμενο επιθηλιο στο οποιο διακρινονται μικρα κοιλοκυτταρα χωρις ειδικους χαρακτηρες.Συνυπαρχει ηπια φλεγμονωδης διηθηση απο μεικτο κυτταρικο πληθυσμο.Δεν παρατηρουντε στοιχεια κακοηθειας.Εχω τις εξης ερωτησεις:1)το οτι το παπ δειχνει τις ιδιες ή παρομοιες αλοιωσεις απο την αρχη,ενω η κολποσκοπηση υποστροφη ειναι θετικο ή αρνητικο?
2)το οτι εχω ηπιες φαινομενικα αλοιωσεις μπορει να οφειλετε στο οτι εχω ενα πολυ επικινδυνο υποτυπο,ο οποιος μπορει να προκαλεσει αδενοκαρκινωμα,που δυσκολα φαινετε στο παπ?
3)υπαρχει περιπτωση να δω στο μελλον τελειως φυσιολογικες εξετασεις?ο γιατρος μου ειπε οτι ειναι στο προγραμμα να βγαζει και στο μελλον μικρες(τουλαχιστον)αλοιωσεις.
4)Με τον hpv 18 τι ποσοστο εχω πιθανοτητες να παθω καρκινο?Αφου 3 χρονια τωρα δεν εχει υποχωρισει.Ο γιατρος μου απεφυγε να απαντησει. 
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγατητη  Φίλη!
Το   θετικό ειναι,  ότι εισαι  καλα ιατρικά  χερια...
Μια  ιογενης προσβολή,  μπορει   να βγαζει  για  αρκετο  καιρό,  ισως και και καποιοα  χρονια ιογενείς αλλοιωσεις..   Το στελεχος  18  ανιχνευται  και  σε αλλοιωσεις του πλακωδους επιθηλιου, αλλά και  σε  αλλοιώσεις του αδενικού  επιθηλιου,  που αφορά  το καλυμα του ενδοτραχηλου...
Στην ιστολογική εξεταση της βιοψίας, δεν περιγραφονται   αδενικα   κυτταρα...  Απ΄ ότι αντιλαμβανομαι  εγινε   μονον  βιοψία κι οχι  αποξεση  ενδοτραχήλου...  Οπως  όμως  και  να εχει,  σε επιχρισματα ελεγχου  θα πρέπει να  λαμβανεται  ειδική φροντιδα,  ωστε τα   δειγματα, να εμπεριεχουν αντιπροσωπευτικό δειγμα   κυτταρων ενδοτραχηλου.   Πρεπει  ομως να τονισω,  ότι  αυτό - ια  λογους  που  δεν μας μας  παρινει  να εξηγησω -   δεν ειναι  ακομη και τοτε παντα εφικτο..
Φυσικά  και  μπορει  - το ελπίζουμε   και   βλεπουμε συνηθως! - τα  κυταρολογικά ευρηματα   να  αρνητικοποιουνται...Αυτό δεν μεταφραζεται  οπωσδηποτε  και  στην εξαφανιση  του  ιού..  θα  συνιστουσα, στην περιπτωση  σου,  σε άλλα  2 χρονια  απο τωρα, επαναληψη του  HPV -   DNA  test..
Για το ποσοστό  κινδύνου να παθεις ενα  αδενοκαρκίνωμα  από τον  HPV  18.: 
Δεν  εχω  υπ΄ οψη   μου εδικές στατιστικές... Μια  ιδέα  ομως  μπορουμε ν΄ αποκτησουμε στο περιπου..  Συμφωνα λοιπον  με προσεκτικές στατιστικές,  ο   κινδυνος να προσβληθει  μια  γυναικα  από καρκινο  του τραχηλου  της  μητρας,(στην διαρκεια της  ζωης της ) ,  κυμαινεται  καπου στο  1 προς  7000...
Αν  αναλογιστουμε   ότι  οι καρκινοι του τραχηλου της  μητρας  κατά  περιπου   95% αφορουν  το πλακωδες  κι    μονον 5%   το αδενικό  επιθηλιο, βγαινει  το συμπερασμα,  ότι  ο  κινδυνος αυτός ειναι  20 φορές  μικροτερος... Αυτό  μετφραζεται   σε 1  γυναίκα  στις ...140.000)..  Μιλαμε για  πολυ κακιά τυχη... 
Κλείνοντας, επειδή μας διαβαζει  παρα  πολυς  γυναικειος κόσμος,   θελω για ολες τις αναγνωστριες μας να τονισω,  ότι :
το  DNA-Test  δεν μειωσε  την νοσηρότητα  απο  καρκινους   του τραχηλου  της  μητρας..  Εξ  άλλου σε  περιπου 15%  των  καραμπινατων καρκινων του  τραχηλου,  το τεστ  αυτό βγαινει...αρνητικο..  Τρομαξε   τις γυναικες   και γεμισε τα ιατρεια  μας (να  μην  πω  και τις...τσεπες των  εργαστηριων  και  τις δικές   μας ) με .......υγιή  κοσμο...
Η  σωστή προληψη,  παρά τα οποια  κενά  της μεθοδολογίας (  μονον   το  80%  ελαφρων, μετριων, σοβαρών δυσπλασιων  και καρκίνων  αναγνωριζονται  κυτταρολογικώς) ,  παραμενει ακομη  το Pap-test  και   η κολποσκοπιση..
Φιλικά
Π.Ζ.
[hr]
  1. Σάββατο, 13 Αυγούστου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καταρχχην να σας ευχαριστησω πολυ για την απαντηση σας.
Ειμαι πολυ αγχομενη με το προβλημα μου,οπως και αλλες που βρισκοντε σε παρομοια θεση με μενα. Εκτος του οτι παρεχετε πληροφοριες, γιαυτο το αρκετα συχνο προβλημα,οπως και σε αλλα γυναικολογικα θεματα,μας βοηθατε να βλεπουμε λιγο πιο αισιοδοξα το θεμα.Δεν ειναι μονο η αγωνια για την πορεια της νοσου,αλλα και ο στιγματισμος οσων γυναικων εχουμε αυτο το προβλημα.Δεν ξερω αν ειμαι ατυχη,αλλα βλεπω οτι υπαρχει αρκετη παραπληροφορηση και το θεωρουν ενα σεξ.μεταδιδομενο συγκρινομενο με αλλα σοβαροτερα....συνεπεια αυτων να εχουμε επιπτωσεις και στην ερωτικη μας ζωη.
Ο γυναικολογος μου εκρινε οτι δεν χρειαζοταν ουτε αποξεση(πηρε τυφλη βιοψια γιατι η κολποσκοπηση δεν εδειξε τπτ) ουτε αλλου ειδους θεραπεια,γιατι δεν εχω δυσπλασια.Δεν ηταν και πολυ θετικος στο να κανω ουτε καν το τεστ ταυτοποιησης.Τωρα καταλαβα οτι ειχε δικιο,μιας και εχω μια πληροφορια που μονο αγχος μου προκαλει,ενω στην πραξη δεν μπορω να κανω τπτ γιαυτο.Ξερω οτι ο τυπος 18 ειναι πιο επικινδυνος για αδενοκαρκινωμα,το οποιο δεν μπορει να διαγνωσθει εγκαιρα.Ακομα και αν ειμαι τυπικη στις εξετασεις,κατι που θα εκανα ετσι κι αλλιως.Στο τεστ παπ ειχαν ληφθη αδενικα κυτταρα(υπηρχε τσεκαρισμενο),δεν βρεθηκε αλλοιωση,μονο παρακερατωση,που ειναι ενδειξη hpv στο πλακωδες επιθηλιο.
Σας ευχαριστω και παλι ,να ειστε καλα :)
  1. Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Ο ΄΄στιγματισμός΄΄  είναι  μονον στο  ....μυαλό των γυναικών...Για πoιο στιγματισμό μιλάμε, όταν περιπου το 70%  των  σεξουαλικα  ενεργων  γυναικλων της  ηλκιας   σου  εχουν έλθει  σε επαφή  με ενα  ή  περισσότερα  στελεχη  HPV;
Κάνε  τους τακτικούς ελέγχους  σου και συνέχισε να ζεις..Το  HPV- τεστ  θα  αρνητικοποιηθεί   από  μονο  του..
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστω και παλι για την απαντηση αλλα ειστε σιγουρος οτι δεν υπαρχει στιγμα?...προσφατα χωρησα απο τον τριτο,απο τοτε που το μαθα,μολις του ανακοινωσα τι εχω.Οπως και στους αλλους δυο.Δεν νομιζω πως ειναι συμτωση και ουτε τους κατηγωρω γιαυτο,κι εγω το ιδιο μπορει να εκανα.Φυσικα και υπαρχει και στιγμα και ολο αυτο επιρεαζει την ερωτικη ζωη των γυναικων.Ιδιως στην περιπτωση που η γυναικα οταν το μαθαινει ειναι αδεσμευτη.Στην αντιθετη περιπτωση ειναι πιο ευκολο,απλα συνεχιζει τη ζωη της με τον συντροφο της.
 
  1. Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Καλλίτερα   που έφυγαν...!
Κατά  τα  άλλα:   με την διαχειρηση  προσωπικων δεδομένων,  θέλει ομολογουμενως ...προσοχή, επειδή   κυκλοφορουν  πολλοί με...στίγμα  στο  μυαλό.. 
Μου ειναι γνωστό  σχετικά  προσφατο περιστατικό  μικρου  κοριτσιού  από μικρο μερος εξω  από τον Παρνασσό,  όπου εγινε προσπαθεια   αποκρυψης  εγχειρησης  οξειας....  σκωληκοειδίτιδος, επειδή  μπορουσε  να γινει   αιτία  να μην...βρει αργότερα...  γαμπρό...
Αλλά τι  να  πεί  κανείς;   Τετοιος  λαός, τετοια   θελει....
 Μεχρι  και... παρθενορραφη  (τα  εζησα  αυτά )  του χρειάζεται...
Φιλικά
Π.Ζ.
  1. Σάββατο, 20 Αυγούστου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γεια σας και παλι! Σας ενοχλω γιατι προεκειψε ενα ακομα προβλημα.Πριν λιγες μερες ειχα μικρη αιμοραγια εκτος περιοδου.Πηγα στον γιατρο μου,ο οποιος μετα την εξεταση μου πε οτι εχω ενα πολυποδα μεσα στον τραχηλο και αιμοραγει.Μου ειπε ,προφανως για να με καθησηχασει ,οτι δεν εχει σχεση με τον hpv 18 που εχω....Ειναι δυνατον να μαι τοσο ατυχη?Πως ειναι δυνατον να μην υπηρχε το προβλημα πριν κανα μηνα που εκανα κολποσκοπηση?Υπαρχει εστω και μικρη πιθανοτητα να ναι κατι πιο σοβαρο?
  1. Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
https://www.gyn.gr/images/phocagallery/thumbs/phoca_thumb_l_7-4.jpg
Ομάδα  αδενικών   κυττάρων   με  ελαφρώς ανισομεγέθεις  πυρήνες. Η ιστολογική εξέταση  ξεσμάτων ενδοτραχήλου δεν κατέδειξε  υπόνοια  για κακοήθεια .  Χρώση κατά Papanicolau, μεγέθυνση  10Χ40.  Περιστατικό ιατρείου. Δικό μας παρασκεύασμα.
 
Aγαπητή  Φίλη!
Ετσι ειναι με  τα  ευρηματα... Πρόκειται  για ενδιαμεσες διαγνωσεις, που σε  προηγουμενη  εξέταση δεν ειχες.. Βεβαιαως   μπορει  ενας  πολύποδας  να βγει και  σε μικρο διαστημα..  Ειμαι δεκαετίες στην  ειδικοτητα και  δεν ειδα ποτέ  πολυποδα ενδοτραχήλου  νεοπλασματικής αιτιολογίας.. Εξυπακουεται  ομως  ότι πολύποδες ενδοτραχηλου  αφαιρουνται ευκολα  με μια θυρυδωτη  λαβίδα δια  περιστροφης  κι εξεταζονται  ιστολογικώς.. Αν  στην υπερηχογραφικη εξεταση υφισταται   υπονοια  για πολυποδες  και στο ενδομητριο, διενεργεται  και μια κλασματική  διαγνωστική αποξεση....(ξεχωριστη αποξεση ενδοτρα ηλου  και  ξεχωριστη ενδομητριου)
  Στην περιτπωση  σου,  κυριως λογω και της  φοβιας  του εχει  δημιουργηθει  από τον HPV  18  και  λογω του ότι στην  πρώτη   βιοψία  δεν βρεθηκε αδενικό επιθηλιο, θα  συνιστουσα  μια   απόξεση ενδοτραχήλου  και ιστολογική εξλεταση του  υλικου, για να ηρεμησεις...Η   διαδικασία  θα ειχε λογικά και κΆποια έννοια προφΎλαξης,,, ΠρΌκειται για απλη   επΈμβαση... ΠιστεΎω  ότι  προς  αυτή την κατεύθυνση θα  σκεφτεΊ και ο  γιατρός  σου..
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γεια σας κυριε Ζησοπουλε!
Γραφω μετα απο τοσους μηνες για να σας ρωτησω,απο τοτε που εκανα την αφαιρεση του πολυποδα εχω εμφανισει αλλους 3.....ειμαι τρομερα αγχομενη.Η βιοψια ηταν καλη οπως και τα επομενα παπ φυσιολογικα.
Ειναι ομως η ταλαιπωρια που εχω με μονιμη αιμοραγια μετα την 20η μερα,ειναι το οικονομικο που δεν εχω να δινω συνεχεια για την μικροεπεμβαση,ειναι και ο φοβος μην εχει σχεση με τον hpv.
Δεν ξερω πως να κινηθω απο δω και περα,υπαρχει περιπτωση να μην αντιμετωπιζομαι σωστα?μηπως εχω ορμονικο προβλημα αν και εχω σταθερο κυκλο και στον u/s δεν φαινετε κατι αλλο εκτος απο μια πυκνωση στον ενδοτραχηλο?
Θα εκτιμουσα πολυ την συμβουλη σας!
ευχαριστω πολυ :)
  1. Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 8
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Τρεις φορές   πολυποδες στο διαστημα αυτό;   (ενας  χρόνος!)
 
Ο υπερηχογραφικος   έλεγχος του τραχήλου της  μήτρας,  ειναι  ατυχώς ανεπαρκής  σε  διαγνωστικό επιεδο δυσπλασιών,,
Πιθανολογώ  ότι  δεν  εγινε  κλασματική διαγνωστική αποξεση,  παρα  μονον αφαιρεση του  εκάστοτε  πολύποδα..
θα ήταν   ενδιαφέρον να δει κανείς   το  κείμενο   των  ιστολογικών εξετασεων ...
Εγιναν κλασματικές   αποξεσεις;  (ξεχωριστά  ο  πολποδας,  ξεχωριστά  ξεσματα  ενδοτραχήλου  και ενομητριου;    (έστω  η τελευταια.!.)...
Η συμβουλη μου ειναι,    να κρατας  τα αντίγραφα  αυτών  των ευρημάτων και να κανεις μια  καταγραφή, πότε  επανελεγχθηκες γυναικολογικά... Επισης,  στην ενημερωση  γιατρών - ειδικά  σε  τετοια   περιστατικά -  η πληροφορία  ότι το  Παπ   βγέκε   ΄΄καθαρό΄΄, ειναι ανεπαρκής..
Ο γιατρός πρέπει να  εχει  υπ΄ οψη του το κειμενο, για   να  εκτιμησει,  πόσο  θα  αξιολογηθεί το εύρημα.. (ειχε  π.χ.  στο δείγμα   αδενικά  κύτταρα; )
Αν θελεις  την άποψη  μου,   ευχαριστως   τα ξαναμιλαμε ολ' αυτά, εχοντας   όμως  την σχετική  πληροφόρηση,,,
Για το  θεμα των ελ'εγχων  σε  συναρτηση με το  ΄΄οικονομικο΄΄ :  : 
Δεν  ξερω  αν εκεί  που μενεις, υπάρχει  πανεπιστημιακό  Νοσοκομείο,  ή ειδικό Νοσοκομειο (π.χ.  Θεαγένειο Θεσσαλονικης  και  4  ακόμη   πανεπιστημιακές κλινικες   σε Παπαγεωργίου  και  Ιπποκράτειο ) ,  οπου  υπάρχει  τακτικό  ογκολογικο  ιατρείο  και διαχειριζεται αυτά  τα θεματα, ενδεχομένως καπως ΄΄ απρόσωπα΄΄,  αλλα  κατα  την προσωπική μου εμπειρία,   σωστά.. Δεν  κοστιζει!
΄΄Δες το.΄΄!. 
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 9
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γεια σας παλι και ευχαριστω για την απαντηση!
Ειμαι τρομερα αγχομενη,μου φαινετε περιεργο 3 πολυποδες σε 10 μηνες....ιστολογικη και αποξεση εκανα μονο στο 1ο.Ο γιατρος μου δηλωνει οχι τοσο εξειδικευμενος σε τετοια θεματα,παρολαυτα ειναι της αποψης οτι τζαμπα αγχονομαι.....μπορει να μαι γω υπερβολικη.Τωρα ειμαι παλι στα ιδια,εχω παλι αιμοραγια και ο γιατρος μου θα λεγα λιγο αδιαφορος,ακομα και για το παπ πηρα εγω τηλ.για να μαθω οτι ηταν αρνητικο μετα απο 1 μηνα που το εκανα.Δυστυχως γιατρο που να ασχολειτε με παθησεις τραχηλου δεν γνωριζω,ειναι και το οικονομικο στη μεση.
Ευχαριστω πολυ και παλι!
  1. Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 10
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ξεχασα να γραψω οτι τελευταιο παπ και υπερηχο εκανα 1 μηνα πριν,και η ιστολογικη του πρωτου πολυποδα 10 μηνες πριν ηταν ινοαδενωδης πολυποδας χωρις στοιχεια κακοηθειας.
  1. Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 11
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
 
Aγαπητή Φίλη!
Για, σε παρακαλώ,  λίγο  να το εμπεδώσω,,!
Κοιταξα τις επιικοινωνίες  μας..
1)  Μεσα  στα πλαισια   μίας  κυτταρολογικής  υπόνοιας  για  ιογενή προσβολή,  που επιβεβαιωθηκε   με ΄΄τυφλή΄΄  βιοψία  σαν   δυσπλασια χαμηλού κινδυνου, εγινε και ταυτοποίηση HPV,  οπότε διπιστώθηκε  προσβολή από  το στέλεχος  HPV 18 ..(2011)
2(  Kατόπιν,  λογω μεσοκύκλειας  αιμόρροιας,  ανακαλύφθηκε   και   αφαιρέθηκε  ενας   ιναδενικός  πολύποδας,  χωρις να γίνει  απόξεση ενδοτραχήλου ..
3)  Κατοπιν  σε διαστημα  10  μηνων, εμφανίστηκαν άλλοι  3 πολύποδες,  που δεν  εξετάστηκαν  ιστολογικως..  Εμφανιστηκαν σε διαφορετικα χρονικά διαστήματα ,  ή  ολοι  μαζι;  
Τι  εγινε με αυτούς;    Αφαιρεθηκαν και  πετάχθηκαν;  
4)  Παράλληλα, στο διαστημα  αυτών των 10   μηνών,   ισως πάντα (δεν το διευκρινίζεις)  , αλλα τουλάχισοτν  μερικές  φορές,   υφίσταται μία  προεμμηνορρυσιακή  αιμορροια.  που    αρχιζει περιπου την 20η ημέρα κυκλου...
Εισαι  32 ετων..(αλλιως θα  το βλεπαμε  αν ήσουν 22!)
Εχω την άποψη,  ότι  το αργότερο τώρα  κι  αφού  τα παραπανω ευσταθούν,   στην προκειμένη περίπτωση  πρεπει να  συζητηθεί    η ενδειξη  μίας κλασματικής διαγνωστικής απόξεσης. 
Ειναι  ίσως σημαντικό  να μιλήσεις   με  τον γιατρό σου,  ή  με τον γιατρό  νοσοκομείου 
Για το οικονομικο θέμα:  Το  συζητησα παραπάνω,,, 
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 12
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Χιλια συγγνωμη κυριε Ζησοπουλε που αφηνω κενα...η αιμοραγια συμβαινει παντα μετα την 20η μερα του κοικλου.αυτο ξεκινησε απο περσι,ο γιατρος μου ειπε οτι εχω προδιαθεση για πολυποδες και στο τελος του κοικλου απλα βγαινουν προς τα εξω.
ιστολογικη εκανα μονο στο 1ο,ειπε οτι μου εκανε και αποξεση αλλα χαρτι δεν πηρα με αποτελεσματα.Τις επομενες φορες μου εκανε μονο αφαιρεση πολυποδα χωρις ιστολογικη....στα παπ παντα βρισκοντε αδενικα φυσιολογικα.
πητε μου πως πρεπει να κινηθω,μενω αθηνα αλλα εχω ακουσει οτι στα δημ.νοσοκομεια εχει μεγαλη αναμονη.υπαρχει περιπτωση να εχει σχεση με τον hpv ή αδενωκαρκινωμα?
Σας ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις σας!
  1. Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 13
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Εκτύπωσε  το  τελευταιο δικό  μου  μύνημα , καθως    και το σημερινο   και με αυτά  στο χερι,  οπου  το ιστορικό  ειναι  συμπυκνωμενο σε  λιγες γραμμες,    κλεισε ενα ραντεβου στα 
 γυναικολογικά εξωτ,.   ιατρεια   του Αγ.  Σαββα,    ή   του  Αλεξανδρα  και ρωτησε  τους  περι του πρακτέου..
Τιποτε δεν επείγει  και βεβαια δεν   εχεις καρκίνο...
Εχω ωστοσο την άποψη,  ότι  μία διαγνωστική -  θεραπευτική  απόξεση.  που  θα  λυσει μαλλονν και το προβλημα δαιταρχης  κυκλου,     πρέπει  τουλάχιστον   να συζητηθει..
Κι  αυτοι εκεί,  ειναι   ολοι   ειδικοί.. Καθε μερα με τετοια εχουν να κανουν ,, 
Οτι  πουν   λοιπόν ...
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 14
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γεια σας παλι κυριε Ζησοπουλε! Πηγα τελικα σε δημ.νοσοκομειο.Ηταν πολυ εξυπερετικοι και καθησυχαστικοι,κατι που χρειαζομουν γιατι εχω καταντισει νευρωσικη με αυτα που περναω τον τελευταιο χρονο. Μου ειπαν οτι πρεπει να κανω αφαιρεση και μια καλη αποξεση,μιας και ο προηγουμενος γιατρος δεν μου κανε κανονικη γιατι οπως μου ειπε ειμαι ατεκνη.Ολα αυτα απο σεμτεμβρη γιατι τωρα δεν κανουν προγραμματισμενα χειρ/γεια,οτι δεν δειχνει να ειναι καρκινος γιατι το παπ ειναι προσφατο και οτι μου ειχε πει ο αλλος γιατρος....οτι απλα εχω προδιαθεση. Μου ειπαν να επιλεξω μεθοδο απλη ή με υστεροσκοπηση,ποια νομιζετε οτι θα ηταν καλυτερη? Ακομα μια φορα μου ειπαν για προδιαθεση,ειναι δυνατον να κανω συνεχεια αφαιρεση και αποξεσεις?....με χει κουραση ολο αυτο,δεν μπορω να εχω ουτε επαφες λογω των αιμορραγιων,να μην μιλησω για το αγχος! Θα ηθελα επισεις να ρωτισω πως γινετε η αποξεση με διαστολη,οπως η εκτρωση...δλδ να τραβαν τον τραχηλο με λαβιδες προς τα εξω ή γινεται με αλλο τροπο? Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!
  1. Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 15
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή   Φίλη!
Μονον  για  μία  επιφανειακη αφαρεση  της επικίνδυνης  περιοχής   σε συδυασμέ   με μια κλασματική αποξεση (καθαρισμός  ενδοτραχηλου κι ενδομητριου)    μιλαμε.. .
Προκειται  για  επέμβαση   λιγων λεπτων, που θα λυσει διαγνωστικά  και θεραπευτικα  το προβλημα  σου  μια και καλή.. ... Πολυ πιθανον  η   αιμορροια   οφειλεται   σε  καποιον  μιοκροπολυποδα,  που δεμ φαίνεται υπερηχογραφικά..
Τα περί ΄΄υστεροσκοπισης΄΄  θα τα 'αφηνα...  Κανε αυτό  που  κανουμε δοκιμασμένα  από το 1950... Για  επέμβαση  λιγων λεπτων  μιλαμε..
Φιλικά
Π.Ζ
 
  1. Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 16
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ο πολυποδας φαινεται και με το ματι και στον υπερηχο σας μια πυκνωση.Οσο για την αποξεση,εχει τυχει να δω αρκετες λογω σπουδων,και μονο εχω παθει ενα σοκ με τη διαδικασια...οπως και να χει αφου δεν εχω αλλη επιλογη ελπιζω να ξεμπερδεψω,αν και εχω ειμαι λιγο απαισιοδοξη με την περιπτωση μου
 
Σας ευχαριστω πολυ!
  1. Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 17
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Π.Ζ
  1. Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 18
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Κυριε Ζησοπουλε γεια σας!
Σας ενοχλω μια ακομα φορα να σας ρωτησω κατι που με απασχολει και δεν μπορω να ρωτησω το γιατρο μου γιατι οπως σας ειπα εκανα την αποξεση σε δημοσιο νοσοκομειο και ειναι δυσκολο να τον ξαναδω για να του κανω δυο ερωτησεις που μαλλον ειναι χαζες.
Εκανα πριν 3 βδομαδες την αποξεση που σας ελεγα στα προηγουμενα μηνυματα μου.Ο γιατρος ειπε οτι πηγαν ολα καλα,με ειδε 2 βδομαδες μετα την επεμβαση και ειπε οτι ειμαι καλα.η ιστολογικη ειναι η εξης:
α)Μακροσκοπικη περιγραφη :με την ενδειξη <ξεσματα ενδοτραχηλου(πολυπους?)>απεσταλησαν βλεννη και λιγα ξεσματα συνολικου ογκου ~3cc.
  Η μικροσκοπικη εξεταση εδειξε τομες ενδομητρικου βλεννογονου εκκριτικης φασεως κυκλου. 
β)Μακροσκοπικη περιγραφη:με την ενδειξη <ξεσματα ενδομητριου>απεσταλησαν ξεσματα και αιματοπηγματα συνολικου ογκου ~3cc.
  Η μικροσκοπικη εξεταση και διαγνωση εδειξε ξεσματα εκκριτικου ενδομητριου.τομες ενδομητρικου πολυποδα τυπου λειτουργικου.
 
 
 
   Ειδα την ιστολογικη αφου ειδα το γιατρο,ο οποιος μου πε οτι ολα ειναι καλα,δεν ειδα ομως πουθενα να γραφει οτι ειναι αρνητικο για κακοηθεια ή κατι παρομοιο....αυτο μαλλον εξυπακουεται?
  Τελικα αν και δεν φαινοταν στον υπερηχο ηταν ενδομητρικος πολυποδας και οχι τραχηλου,γιαυτο και οι προηγουμενες αφαιρεσεις στον ιδιωτη δεν ηταν αποτελεσματικες.Μηπως η μικρη αποξεση χωρις υστεροσκοπηση που εκανα δεν ηταν ενδεδειγμενη για την περιπτωση μου και επρεπε να κανω κατι πιο δραστικο?
  Ειχα πριν λιγες μερες την πρωτη επαφη μετα την αποξεση και ενιωθα πολυ ''ανοιχτη'',κατι που παρατηρησε και ο φιλος μου,οποτε αδυνατον να ειναι ιδεα μου.Αυτο μπορει να ειναι απο την επεμβαση ή απο την αποχη?ειναι κατι που φτειαχνει με τον καιρο ή θα χρειαστει να κανω κατι?
 
Σας ευχαριστω πολυ για το χρονο σας !
 
  1. Σάββατο, 06 Οκτωβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 19
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή Φίλη!
Εν τελει εγιναν  ολα  οπως έπρεπε  και μπορουμε  ολοι να ηρεμήσουμε....
Εξυπακουεται, με βαση το λεπτομερες   πορισμα,  ότι  υπονοια  για κακοηθεια , δεν υφίσταται...
Για το ΄΄πολύ  ανοιχτη΄΄: Δεν ειναι θεμα επέμβασης....
Και  μην το ,,,΄΄ψυριζεις ΄΄ πολύ,  μία χαρά εισαι...
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Κυριακή, 07 Οκτωβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 20
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ελπιζω κυριε Ζησοπουλε να μην χρειαστει να σας ξαναενοχλησω .
 
 
Σας ευχαριστω παρα πολυ και παλι :) :) :)
  1. Κυριακή, 07 Οκτωβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 21
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γεια σας Κυριε Ζησοπουλε
Σας εχω απασχολησει αρκετες φορες και ζηταω ακομα μια φορα τη βοηθεια σας.
 
Το ιστορικο μου το βλεπετε πιο πανω,μια και εχουμε επικοινωνησει αρκετες φορες μεσω forum.
Το θεμα του hpv ειναι σταθερο προς βελτιωμενο,εχω 3 συνεχομενα παπ τελειως καθαρα,και στις κολποσκοπησεις φενετε μονο μια μικρη περιοχη με λοιμωξη στο στομιο του τραχηλου.Απ'οτι μου λενε οι συναδελφοι σας,παρα το αγχος που εχω,οτι ειναι θετικο που δεν εχει κανει ακομα δυσπλασια.
Οπως θα ειδατε σε προηγουμενο μηνυμα μου,ειχα κανει αποξεση μητρας και ενδοτραχηλου,11 μηνες πριν, λογω πολυποδα,η ιστολογικη του οποιου δεν εδειξε κατι.Το προβλημα που εχω απο τοτε ειναι το εξης...οι δυο πρωτες περιοδοι απο την αποξεση,ειχαν κανονικη ποσοτητα,οπως ειχα παντα.Απο τον Δεκεμβρη και μετα αρχισε να μειωνετε υπερβολικα.Η τελευταια μου περιοδο ηταν σχεδον το 1/3 αυτης που ειχα παλαιοτερα(χρειαζομαι μονο 5 σερβιετες για ολη μου την περιοδο),με κανονικη συχνοτητα κυκλου 28 ημερων.
 
Φυσικα οταν ξεκινησε αυτο πηγα στο γιατρο μου,στον υπερηχο το παχος ενδομητριου ηταν μολις 72 χιλ.την 20η ημερα του κυκλου.Παλαιοτερα ολοι οι υπερηχοι ηταν πανω απο 85χιλ μετα την ωορρηξια.Την ιδια μερα εκανα και εξ.προγεστερονης που βγηκε πολυ καλη(21,3).
Την πρωτη μερα του επομενου κυκλου εκανα και τις υπολοιπες ορμ/κες:
prl     9,4
E2     33
FSH   6,6
LH     5,1 
F-TESTO   0,19
Ο γιατρος μου ειπε οτι μπορει να ειχα αρκετο αιμα στην περιοδο λογω του πολυποδα και τωρα να εχω φυσιολογικη περιοδο,να μην διαβαζω πολλα στο internet ,να μην εχω αγχος και μην το ψαχνω αφου δεν προσπαθω για παιδι κλπ...ειναι
ο ιδιος γιατρος που παντα με καθησυχαζει,παρολο που εχω καταντισει να εχω γυναικολογικο ιστορικο μεσηλικης γυναικας.
Οι απορειες μου ειναι οι εξης:
Γινετε η βλαβη απο την αποξεση(συμφυσεις) να φανουν δυο μηνες μετα την αποξεση?
Η τιμη της οιστραδιολης μηπως ειναι χαμηλη και φταιει αυτο για την μειωση περιοδου?
Στον υπερηχο μπρορει να φανει κατι? ο υπερηχος μου φανηκε πολυ διαφορετικος απο των προηγουμενων ετων,ειχε κατι σαν σκουρα σημεια,και ουτε ιχνος απο τριπλη γραμμη.
Ποια ειναι η πιο προσιτη διαγνωστικη επιλογη στην περιπτωση μου? δεν θα θελα να μπω παλι στη διαδικασια μιας επεμβασης με ναρκωση.
 
 
Περιμενω την απαντηση σας και σας ευχαριστω για το χρονο σας ακομα μια φορα
 
 
 
  1. Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 22
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Ολα εγιναν  οπως πρέπει  και τα  ευρηματα  ειναι καλοήθη..
Για το  οτι  νοιωθεις ΄΄ανοιχτή΄΄...:   Αυτό  αποκλειεται να συνεβη επειδή εγιναν  2-3  διαγνωστικές   αποξεσεις... Με τιποτε δεν  σου συμβαινει κατι τετοιο.
Μαλλον  η ιδεα σου είναι... 
Μια άλλη δυνατότητα  προς συζητηση: Ισως  εχει  να  κανει  με τις  ΄΄διαστάσεις ΄΄ του  νεου   δεσμού..Καμια  φορά  και   μικρές  διαφορές,  κανουν την..διαφορά...
Σταματα  να  αγχώνεσαι  και προχωρα   στην ζωή..
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Σάββατο, 03 Αυγούστου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 23
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Ολα εγιναν  οπως πρέπει  και τα  ευρηματα  ειναι καλοήθη..
Για το  οτι  νοιωθεις ΄΄ανοιχτή΄΄...:   Αυτό  αποκλειεται να συνεβη επειδή εγιναν  2-3  διαγνωστικές   αποξεσεις... Με τιποτε δεν  σου συμβαινει κατι τετοιο.
Μαλλον  η ιδεα σου είναι... 
Μια άλλη δυνατότητα  προς συζητηση: Ισως  εχει  να  κανει  με τις  ΄΄διαστάσεις ΄΄ του  νεου   δεσμού..Καμια  φορά  και   μικρές  διαφορές,  κανουν την..διαφορά...
Σταματα  να  αγχώνεσαι  και προχωρα   στην ζωή..
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Σάββατο, 03 Αυγούστου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 24
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γεια σας και παλι Κυριε Ζησοπουλε!
 
Μαλλον ειδατε παλαιοτερο μηνυμα μου για ενα προβλημα που ''αποκατασταθηκε'' με τον καιρο,ενα προβλημα που μου επιβεβαιωσαν οτι ειχαν και αλλες γυναικες που ειχαν κανει γυν/κες επεμβασεις.Οσο για τις ''διαστασεις''του νεου δεσμου,εχω χρονια σταθερη σχεση.
 
Το προβλημα που αντιμετωπιζω εχει να κανει με το λεπτο ενδομητριο(7,2 χιλ.) και  την μεγαλη μειωση περιοδου που παρουσιασα 2 μηνες μετα την αποξεση.
 
Ευχαριστω και παλι για τον κοπο σας
  1. Κυριακή, 04 Αυγούστου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 25
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή Φίλη!
Ολα καλως και επαρκως  'έγιναν..
Δεν έχεις  κανενα προβλημα.  Δεν χρειάζονατιποτε   άλλο.  Συνεχισε αρχικά  τους 6μηνιαιους  ελεγχους σου..
Ούτε   πιο  ΄΄ανοιχτή΄΄ εισαι ,  ουτε τιποτε... 
Δεν ειναι δυνατόν κατι τετοιο  να συμβει απο διαγνωστικες αποξεσεις...
Μαλλον  η ιδέα σου ειναι,  που την περασες  και σ΄ ΄΄εκείνον΄΄, 
Μια  άλλη δυνατότητα: 
Αν  προκειται   για  σχετικά κανουργιο δεσμό,  τοτε  ισως  φταινε  άλλες...  αναλογίες.. 
Δεν   θα δημιουργουσα θεμα  μ΄αυτό..
Κοίταξε να περασεις  ενα καλο  υπολοιπο καλοκαιριου.. ..
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Κυριακή, 04 Αυγούστου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 26


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.