user_mobilelogo
  1. kikitsa1983
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011
Καλημέρα,
Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση που αφορά την εγκυμισύνη μου και το βάρος του μωρού μου. Θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως αν θα μου απαντουσατε γιατί ειναί το πρώτο μου μωράκι και ανυσηχώ...
Είμαι στην 35 εβδομάδα της εγκυμοσήνης μου και όταν πήγα στον γυναικολόγο μου για τον υπέρηχο μου είπε ότι το βάρος του μωρού μου είναι μικρό 2.083gr για την εβδομάδα που είμαι , αλλά αυτό δεν είναι παθολογικό αίτιο δικό μου ή του παιδιού. Εδώ να σας πώ ότι το μωρό μέσα σε ένα μήνα είχε πάρει 700 γραμ μεταξύ 31ης και 35ης εβδομάδας. Ο πλακούντας δεν είναι γερασμένος και ότι πρέπει την επομένη το πρωι να πάω να κάνω ενα doppler. Πήγα και έκανα και στο doppler μου είπανε ότι όλα είναι φυσιολογικά το μωρό τρέφεται κανονικά, απλά είναι λίγο πιο μικρό λόγο δικής μου ''κατασκευής''(!!!) Πρέπει να σας πώ ότι από τους πρώτους υπέρηχους που είχα κάνει και ιδιαίτερα στην αυχενική διαφάνεια μου είχαν πει ότι το μωρό ειναι λίγο πιο μικρο σε σχέση με τις εβδομάδες του λόγω καθυστερημένης σύλληψης. Ο γυναικολόγος μου μου είπε ότι το μωρό δεν θα το αφήσει μέχρι 40 εβδομάδων και ότι είναι δύσκολο να με πιάσουν πόνοι από μόνοι τους ή να μου σπάσουν τα νερά... και οτι μαλλόν θα χρειαστεί λόγω βάρος να μου το πάρει με καισαρική.
Σας παρακαλώ πολύ να μου απαντήσετε στο αν το βάρος του μωρού είναι όντως λίγο και γι αυτό τον λόγω αν πρέπει να μου το πάρει με καισαρική (για να μην ταλαιπωρηθεί το παιδί -λέει-). Θα ήθελα επείσης να σας αναφέρώ ότι μετά απο δική μου επιμονή και αρκετά κλάματα... μου είπε ότι ίσως μου κάνει πρόκληση για τους πόνους γιατί του έδειξα ότι μόνο σε αισχατη περίπτωση θέλω να φτάσουμε σε καισαρική.
Παρακαλώ πολύ για τις απαντήσεις σας και ευχαρηστώ εκ των προταίρων.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Η ψυχολογία της εγκύου, σε παρόμοιες περιπτώσεις, βοηθάει την ομαλή εξέλιξη των πραγμάτων, οπότε δε χρειάζονται ούτε κλάματα ούτε πανικός.
Σε γενικές γραμμές, θα γεννήσεις ένα υγιές και αρτιμελές μωρό, περίπου στα 2.500 γρ.
Μικρή σημασία έχει, από την στιγμή που ο πλακούντας και το Doppler, είναι σε ανεκτά επίπεδα (όπως μας περιγράφεις).
Τώρα, για το θέμα αποπεράτωσης του τοκετού, αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο γιατρός σου.
Κατά τη νώμη μου, χρειάζεται, ανά εβδομάδα, ένα υπερηχογράφημα ανάπτυξης μαζί με καρδιοτοκογράφημα και τις τελευταίες ημέρες θα παρθεί η απόφαση.
Αν όλα εξελίσσονται φυσιολογικά, δε βλέπω λόγο βιασύνης για καισαρική τομή, μπορεί να γίνει πρόκληση πέριξ της ημερομηνίας του τοκετού και ανάλογα με την εξέλιξη θα πορευτείτε.
Όλα θα πάνε καλά.
Καλή επιτυχία.
Ενημέρωσέ μας για την τελική έκβαση.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση,
 
και τα νέα μου είναι τα εξείς:
πήγα σήμερα το πρώι για Βιοφυσικό προφίλ και ενώ όλα με το μωρό πάνε πολύ καλά ο γιατρός μου αποφάσισε την Πέμπτη το πρώι να μπούμε στο μαιευτήριο για πρόκληση τοκετου (αρχικα και μετά βλέπουμε) γιατί ο πλακούντας έχει grade 2-3 και μου είπε ότι είναι ''δώρο άδωρο'' να το κρατήσουμε κι άλλο το μωρό γιατί όσο και να το τραβήξουμε σε θέμα ημερομηνίας δεν προκειτε να πάρει άλλο βάρος.
Ελπίζω να καταφέρω να γεννήσω φυσιολογικά και ο μπέμπης μου κι εγώ να είμαστε μια χαρά.
Αν έχετε να μου πείτε κάτι παρακαλώ απαντήστε μου!!!
Σας ευχαριστώ πολύ!!!
  1. Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation

Καλή επιτυχία.
Π.Κ.
  1. Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.