default_mobilelogo
  Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2011
  3 Απαντήσεις
  5.4K διαβάστηκε
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ.ΕΙΜΑΙ 29 ΕΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ 39. ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ 1/2010,ΑΦΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΧΩ ΣΤΙΓΜΑ. Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΚ. ΤΟΝ 11/2010 ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΛΛΗΨΗ, ΚΑΝΑΜΕ ΣΑΛΠΙΓΓΟΓΡΑΦΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΗ,ΠΡΟΓΕΣΤΕΡΟΝΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΗΝ 22Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ (ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΟΡΙΩΝ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ) ΚΑΙ ΣΠΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ. Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΘΕΩΡΗΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΔΩΣΕ ΣΕ ΕΜΕΝΑ SERPAFAR ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΖΥΓΟ INTELLECTA.ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΧΟ ΟΡΧΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΗΜΑΤΑ.ΜΕΤΑ 3 ΚΥΚΛΟΥΣ SERPAFAR ΤΙΠΟΤΑ. ΟΡΜΟΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ (LH,FSH,T3,T4,TSH,TESTO,ΠΡΟΛΑΚΤΙΝΗ ΚΛΠ ΚΛΠ) ΟΛΕΣ ΚΑΛΕΣ.ΤΟΤΕ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΠΕΡΜΑΤΕΓΧΥΣΗ ΜΕ ΟΡΜΟΝΕΣ.ΠΑΡΟΤΙ ΕΙΧΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΣΠΕΡΜΑΤΕΓΧΥΣΗ ΣΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΥΚΛΟ, Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΕΙΧΕ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 90%.ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΠΕΡΜΑΤΕΓΧΥΣΗ ΕΠΑΙΡΝΑ SALOSPIR,UTROGESTAN,ΕΝΕΣΕΙΣ ΑΝΤΙΘΡΟΜΒΩΤΙΚΕΣ,ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ,ΦΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΙΑ ΕΝΕΣΗ ΠΡΟΓΕΣΤΕΡΟΝΗΣ. Η Β-ΧΟΡΙΑΚΗ ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΑΤΗ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΠΕΡΜΑΤΕΓΧΥΣΗ ΜΕ ΕΒΑΛΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΩ ΙΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΑΝΕΦΕΡΕ "ΘΡΟΜΒΩΔΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΜΦΟΜΟΝΟΠΥΡΗΝΕΣ ΔΙΗΘΗΣΕΙΣ".Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΟΔΗΓΙΑ ΗΤΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΘΡΟΜΒΟΦΙΛΙΑΣ-ΑΙΜΟΡΡΟΦΙΛΙΑΣ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑ ΟΜOΖΥΓΩΤΗΣ MTHFR KAI PAI1.ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΣΚΑΡΦΙΣΤΕΙ.ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ IUI ΠΟΥ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΠΕΡΙΟΔΟΣ,ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΕΡΧΟΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΗΡΑ UTROGESTAN ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΠΑΝΗΛΘΑ ΣΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ (ΚΥΚΛΟ ΟΧΙ ΣΤΑΘΕΡΟ,ΣΥΝΗΘΩΣ 28 ΗΜΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ 22,23,24).ΟΜΩΣ ΔΕ ΜΕ ΕΙΧΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΚΑΚΟΦΑΝΗΚΕ ΠΟΛΥ. ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΙΑΤΡΟ ΣΥΝΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΚΟΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΧΟΡΗΓΕΙ ΟΡΜΟΝΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΚΑΘ'ΕΞΙΝ ΑΠΟΒΟΛΩΝ, ΕΝΩ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΕΓΚΥΟΣ (ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ). ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΕΣΤ HUHNER ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΑ(!) ΜΕΘΟΔΟΣ.ΕΤΣΙ ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΩΝ.
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ, Η ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΣΤΗ ΣΑΛΠΙΓΓΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΛΟΓΩ ΑΝΕΞΗΓΗΤΗΣ ΣΤΕΙΡΟΤΗΤΑΣ. ΓΙΑ TEST HUHNER ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΟ ΚΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗ ΣΠΕΡΜΑΤΕΓΧΥΣΗ ΘΑ ΕΙΧΕ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ.ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΑΣΧΕΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΠΡΙΝ ΠΑΩ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΤΟΥ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ HUHNER TEST? ΜΕ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ? ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΑ Φ.Τ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ Η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΩΡΑ ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΜΕΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΡΗΣ 47%. Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΗ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ (ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΣΚΩΛΗΚΟΕΙΔΕΚΤΟΜΗ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ) ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΗ? ΒΑΣΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΝΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΟΡΜΟΝΩΝ.ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΟΥ -ΣΧΕΤΙΚΑ- ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΠΙΟ ΑΝΩΔΥΝΑ. 
ΜΑΛΛΟΝ ΕΓΡΑΨΑ ΠΟΛΛΑ, ΑΛΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΕ ΚΑΠΩΣ. 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#20823
Αγαπητή  Φίλη!
Στην αρχή  της απαντησης. μονον  μία  τοποθετηση:  Το  Sims-Huhner-test   ειναι  παλαια  εξεταση,  αλλά οχι  βεβαια  παρωχημενη...
Η σημασια της  εγκειται στο εξής απλο σκεπτικό: 
Αν δεν  επιβιωνουν  σπερματοζωαρια  τουλάχιστον  8  ωρες  μετα  την σχεση ατην  κατάλληλη  μερα,  ενα  ειναι  απολυτως  βεβαιο:  Παιδιά  δεν  θα γινουν, οσο τα  πράγματα   παραμένουν έτσι.
Ακομη  κατι  που ειναι  λιγότερο  γνωστό :  Το αρνητικο  Sims- Huhner -test  παρα-παρα- παρα  πολυ σπανια  οφείλεται  στην  ΄΄ασυμβατοτητα΄΄ μεταξυ σπέρματος και τραχηλικης βλενας  και  γι αυτό  πολυ σπονια  ξεπερνιέται   με την τεχνητη  ομολογη ενδομητρική  σπερματεγχυση...  Πίσω  από μια  αρνητικη  δοκιμασια  Sims-Huhner,  κρυβεται συνθως  μία σοβαρή διαταραχη στο σπερμοδιάγραμμα. 
Ας  ελθουμε,  ομως  στην περιπτωση  σας  γενικά:   Γενικως  ακουγονται  ΄΄ολα εν ταξει,΄΄! 
Ωστοσο:   Το σπερμα βρεθηκε  με  χαμηλη  κινητοκότητα, η προγεστερόνη  στα ‘’κατω ορια’’,  η  σαλπιγγογραφία  κακής  ποιότητος,   δοθηκε  κατι   για την  κινητιτκοτητα σπερματος (να  υποθεσω  ότι αυτή  αποκατασταθηκε;)  και  μετα άρχισαν  όλα τα άλλα , ψάχνοντα  για  θρομβοφιλιες  κτλ (που  δεν εχεις!)   που  βεβαια   μπορει  να  ενοχοποιηθουν   ως ενα σημειο για αποβολές,  αλλά οχι για  παρεμποδιση  συλληψης.. .Εχω την  άποψη  ότι  η  όλη προπαθεια στηριχθηκε στο σκετπικο  αγωγης βελτιωσης  ωοθυλακιορρηξίας και β΄φασεως  κυκλου  και  υπέρβασης προβληματος  του σπερματος  με την βοηθεια τεχνητης  ομολογης σπερματεγχυσης..   Εχουν δηλαδή  ολα και την λογική τους, αλλά  ''δεν  σας βγηκε΄΄ . Ολο  το σκηνικο  οδηγησε   - ετσι  συμβαίνει  όταν  δεν  υπάρχει  επιτυχία  σε τοσο  εντατικές   πολυπλοκες προσπαθειες – σε  εκνευρισμό  του ζευγαριού,  που βεβαια  δεν   προωθεί  επισης την  λυση  του  προβληματος  του..
Θα συνιστουσα  να γινει  μια  ανασύνταξη  αυτών  που  έγιναν,  για  να μπορει ενας γιατρός  να  εχει  δική του άποψη: 
Το  υψος καΙ βαρος εχει  η γυναικα;  Τι γινεται  με  τον  κυκλο της ;   Τι συμβαινει  με  την σαλπιγγογραφία; (θα πρεπει   να   την δει  καποιος ακομη!  Ο ενας την βρηκε εν ταξει,  ο αλλος  οχι!  Μπορει να εκτιμηθει  η βατοτητα σαλπιγγων  και  η  κοιλοτητα  της  μητρας;  Που  υπάρχουν ερωτηματικά που καθιστουν  κακή την  ποιότητα;) –  Πως  ειναι   το κοινο πρωινό   θερμοδιάγραμμα,  που σιγουρα καποτε κρατήθηκε;   Πως ήταν το πρωτο  πορισμα σπερμοδιαγραμματος;   Πως  το δεύτερο, μετα  την  οποια  αγωγή;  
Μιλαμε  δηλαδή για   την ΄΄αλφα-βητα ΄΄  της διαγνωστικής ...  Μην  πας  για αλλη γνωμη  πουθενα, αν δεν τα εχεις αυτά  μαζι  σου.. Η  χειμαρωδης περουσιαση του προβληματος  σου,  όπως την κανεις εδώ, με εμφανή την επιθετικοητα  εναντιον  προηγουμενων συναδελφων  θα ΄΄θολωσει΄΄  αρκετους από μας, ειδικά  αν ειμαστε  πολυάσχολοι,  με  limit  στην διαρκεια  των ραντεβού....Ο  γιατρός πρέπει  να εχει κάπως περισσοτερο χρονο  για περιστατικά όπως  τωρα εγινε  το δικο  σας..
Φιλικά
Π.Ζ.

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#20824
ΑΡΧΙΚΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ.  ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΤΕ, ΤΟ ΤΕΣΤ HUHNER ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΥΝΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟ ΣΠΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ Φ.Τ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΡΙΑΚΑ. ΑΡΙΘΜΟΣ >40 ΕΚΑΤΟΜ/ML.ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ (47% ΤΗΝ 1Η ΩΡΑ) ΘΕΩΡΗΣΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΧΑΜΗΛΗ. Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΣΠΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΙΝΑΙ "ΤΑΥΡΟΥ",ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ!
ΕΧΩ ΥΨΟΣ 1,57 ΚΑΙ ΒΑΡΟΣ 57 ΚΙΛΑ. Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΟΥ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ 24 ΚΑΙ 28 ΗΜΕΡΩΝ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΘΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΟΥ. ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΕΣΤ ΩΟΡΡΗΞΙΑΣ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ. ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡΗΧΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΩΟΡΡΗΞΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΡΜΟΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ.ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΩΟΡΡΗΞΙΑ?
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΣΑΛΠΙΓΓΟΓΡΑΦΙΑ, Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΕ ΚΑΛΗ, Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΑΛΠΙΓΓΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΒΓΕΙ ΚΑΛΗ Η ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ.
ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΜΙΑ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ?ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΤΥΧΟΝ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΩΣΗ?
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#20825
Αγαπητή  Φίλη!
Η  λαπαροσκοπιση,  μία χειρουργική πλεον διαγνωστική ενεργεια  στην περιπτωση   σου, διενεργείται  όταν  ολα τα 'αλλα βρεθουν   εν ταξει  και το ζευγαρι  δεν  συλλαμβανει.. ..Αν διαπιστωθουν  ανατομικες βλαβες,  που  δεν φανηκαν σε άλλες εξετασεις (εξαιρετικά σπανιο εύρημα), θα  γινει προσπαθεια  αποκαταστασης  των  με  την λαπαροσκοπική χειρουργική.
Για την  ενδομητρίωση:   Ειναι  ο κατ΄εξοχήν εγκυρος τρόπος  διαγνωσης  βλαβών  από εστίες  ενδομητριωσης  σε   ωοθηκη  και  ελασσονα  πυελο.
Φιλικά
Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!