default_mobilelogo
  Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010
  1 Απαντήσεις
  2.3K διαβάστηκε
Καλησπέρα σας. Πρόσφατα έκανα ένα τεστ παπ του οποίου το αποτέλεσμα ήταν "Ελαφρές κυτταρικές αλλοιώσεις, αρνητικό για κακοήθεια, εικόνα κολπίτιδας. Συνίσταται θεραπεία και κολποσκοπικός έλεγχος."
Έκανα μια καλλιέργεια κολπικού υγρού και το μόνο που μου βρήκαν ήταν βακτηρίδια gram (+) το οποίο μου είπαν οτι είναι φυσιολογικό.
Είναι δυνατόν να δείξει κολπίτιδα το τεστ και η καλλιέργεια όχι?
Και τι είναι αυτό το gram (+)? Είναι όντως φυσιολογικό?
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω από τι μπορεί να προέρχονται οι κυτταρικές αλλοιώσεις και να σας αναφέρω οτι είχα πιο παλιά μια τραχιλίτιδα που δεν θεραπεύτικε μάλλον.
Ακόμη σκέφτομαι να κάνω μια κολποσκόπιση και θα ήθελα να μου πείτε αν πρέπει (δεν έχω ξανακάνει).
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#15046
Αγαπητή φίλη.
Αν δεν έχεις κάποια ενοχλητικά συμπτώματα από τον κόλπο, θα προγραμματίσεις μία κολποσκόπηση μέσα στους επόμενους μήνες.
Η διαδικασία είναι απλή και ανώδυνη (συνήθως γίνεται και ιστοληψία τραχήλου) και θα διευκρινιστούν τα κύτταρα που αναφέρει ο κυτταρολόγος.
Δεν ακούγεται κάτι ανησυχητικό.
Μιλάμε, όταν έχεις το αποτέλεσμα.
Φιλικά
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!