user_mobilelogo
  1. MANTALENA
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011
Επαναφέρω την ερώτηση, θα μπορούσατε να μου πειτε εαν για επομενο βημα υστερα απο 20 μηνες ακαρπων προσπαθειων θα με βοηθούσε η θεραπεια με χαπια κλομιφαιν cyclacyr και πρεκνιλ που μου προτινει ο γιατρός μου??? Σας παρακαλώ σεβομαι πολύ την αποψή σας και ηρθε η ωρα να παρω αποφάσεις!!!!!
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Η ερωτηση  μποριεν΄απαντηθει  ως εξής : 
Οπως   ειναι φυσικό, καθε θεραπεια  μπορει να ειναι επιτυχής,  όταν  μπορει  και   αντιμετωπιζει  συγκεκριμένο προβλημα..
Για να σου τα προτεινει ο γιατρός σου, πιστευει,  ότι το προβλημα  σου εντοπιζεται στην ωοθυλακιορρηξία.. Αν η ενδειξη ειναι σωστή,  οι πιθανίτητες  συλληψης ειναι  βεβαια  πολύ  καλές Φιλικά
Π.Ζ..
  1. Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα γιατρέ:)
Μετα απο εξετασεις δεν βρεθηκε να εχω προβλημα στην ωορηξια μου εχω κυκλο 28 ημερων με ωαριο 20 χιλ ενδομητριο 7-10 και Ε2 :215 Το προβλημα που αντιμετωπίζουμε ειναι η μια βουλωμενη σαλπιγγα και μετριο σπέρμα (το τεστ συμβατότητας σπερματος - βλενας βγηκε αρνητικό) και υστερα απο θεραπεια το σπερματοδιαγραμμα τωρα εχει ως εξης:
ημερες αποχης:3
οψη:ελαφρα ερυθρωπή
ρευστοποιηση πλήρης
ιξώδες φυσιολογικό
συσσωρευσεις-συγκολλησεις: απουσία
ph:8
ογκος:3 μλ
συγκεντρωση/ml:72.000.000
ολικός αριθμός:216.000.000
ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 1ΗΣ ΩΡΑΣ - 2ης ωρας
ΜΕ ΤΑΧΕΙΑ ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ:8% - 8%
ΜΕ ΒΡΑΔΕΙΑ ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ:35%-32%
ΜΕ ΕΠΙΤΟΠΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ:12%- 9%
ΑΚΙΝΗΤΑ:45% - 51%
φυσιολογικές μορφές:6%
ανωμαλίες κεφαλής 88%
ανωμαλίες αυχένα:17%
ανωμαλίες ουράς:6%
κυτταροπλασματικό υπόλειμμα:4%
τερατοζωσπερματικός δείκτης:1,21
ζωτικότητα:59%
Ανωριμες μορφές-πυοσφαίρια:ελαχιστες- ελαχιστα
σε σχεση με το προηγούμενο εχουμε καλύτερη κινητικότητα αλλα περισσοτερες ανωμαλες μορφές!!!!
Για τους παραπάνω λόγους ο γιατρός μου προτινει σπερματέχυση αλλα έμεις δεν ειμαστε ετοιμη να κανουμε την σπερματέχυση και ως εναλλακτική λυση λεμε να ξεκινησουμε θεραπεια με κλομιφαιν cyclakour και πρεκνυλ δοκιμαζοντας την τυχη μας!!! Εσεις τι γνωμη έχετε???
  1. Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φ'ίλη!
Οταν το Sims´Huhner´test  (αλλοιως και  postcoital-test)  ειναι  αρνητικό.  τοτε σπανια  πισω  απ΄ αυτό  κρυβεται  μια  ασυμβατοτητα  βλεννας και  και σπερματος.. Συνηθως  η  βλαβη του σπερματος ειναι  σοβαρή...
Αν  τωρα το  τεστ  ασυμβατοτητος ειγνε   in  vitro  (αν δηλ  τοποθετηθηκε σπερμα  διπλα  σε   τραχηλική βλένα  και  διαπιστώθηκε   μικροσκοπικα,  ότι  δεν  εισερχεται !),  το συμπερασμα ειναι το  ιδιο..
Σ΄αυτές τις περιπτωσεις,  ίσως  η προσθηκη  των ασπρων χαπιων Cyclacur στο πρωτο  μισό του  κυκλου   θεωρητικα΄ βοηθησει  την τραχηλική βλεννα να ρευστοποιηεθι  περισσοτερο  και να  βοηθησει  ετσι την διείδυση των σπερματοζωαρίων... Ειναι  λοιπον - μεχρι αυτό  το σκελός  μια  προταση...  Η  προσθηκη  κλομιφαινης σε εναν φυσιολογικό  κυκλο, δεν  βλεπω  που θα  βοηθουσε, περα  του ότι  που και που  προξενει  και  καποια  υπερδιεγερση   ωοθηκων..  Χρησιμοποιείται  από  καποιους απο μας   με το σκεπτικό ίσως  προκλησης  πολλαπλης  ωοθιυλακιορρηξίας   κι ετσι αυξησης της πιθανοτητας  συλληψης..  Δεν  ευσταθει  ομως στην πραγματικότητα.. Αν σε εκατό  φυσιολογικες  συλληψεις  οι  δίδυμες ειναι  1-2  περιπτωσεις,  σε κυκλους με κλομιφαινη,  αυτό  οδηγει  το πολυ σε διπλασιασμό (περιπου  4  διδυμες  κυησεις  σε εκατο  συλληψεις. -   ) Η   πολυποθητη   πολυωοθυλακιορρηξία  λοιπον δεν  ειναι  αυξημενη  τουλαχιστον  σημαντικά... Επι πλεον:  Διδυμες  κυήσεις  δεν ειναι... επιθυμητές ... Το  ποσοτό  επιπλοκών και το  ποσοστό  προωρότητας  ειναι  πολυ  υψηλο..   Το  ποσοστό  συλληψεων αυξανεται   λοιπον  αισθητά   μονον  σε διαταραχές της  ωοθυλκιορρηξίας ... Σε  καλους  κυκλους,   όχι...
Επομενως  δεν βλεπω  καποια   ενδειξη του συδνυασμου  που επελεξες.  Ολ΄αυτά ειναι  φυσικά μια πολυ προσωπική  άποψη.
Στην περιπτωση σας, ενας  ακομη αρνητικός παραγων ειναι  η κλειστη σάλπιγγα... Λογικά  θα συλλαβεις,  κυριως  οταν  η  ωοθυλακιορρηξία  ειναι  από την ανοιχτη μεριά... Στα  υπ΄ οψη  :  Κλομιφαινη χηρισιμοποιειται  κατα  κανονα  για 5-6  κυκλους...
Στην  προτασης του γιατρου σας  για   ομολογη σπεερματεγχυση:   θα  μπορουσε κανείς  ενδεχομενως , να  βελτιωσει  τις πιθανότητες   επιτυχίας, επιλεγοντας  μονον τους  κυκλους,  όπου η  ωοθυλακιορρηξία προβλέπεται  στην πλευρα της  ανοιχτης  σαλπιγγας.. .
Φιλικά
Π.Ζ.
  1. Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.