default_mobilelogo
  Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2011
  1 Απαντήσεις
  3.8K διαβάστηκε
Καλησπέρα.
 
Ο δερματολόγος μου διέγνωσε εξωτερικά κονδυλώματα  τα οποία καυτηριάστηκαν. (Ο φίλος μου δεν είχε τον έστειλα για εξετάσεις). Ο δερματολόγος μου είπε να κάνω τεστ Παπ, όπως και έγινε, μήπως και υπάρχουν εσωτερικές αλλοιώσεις (αν είχα κάποιο άλλον τύπο από τον ιό των κονδυλωμάτων) και διεγνώσθη ήπια τραχηλίτιδα.  Η γυναικολόγος μου έδωσε αντιβίωση 3 ημερών και χρήση κολπικής κρέμας 7 ημερών.
Μετά από τρεις μήνες ξαναέκανα τεστ Παπ (τώρα τον Σεπτέμβρη) η γυναικολόγος εξωτερικά είδε έναν ελεφρύ ερεθισμό στον τράχηλο και τελικά το συμπέρασμα του τεστ παπ ήταν επιχρίσματα αρνητικά για κακοήθεια, κυτταρολογική εικόνα ήπιας τραχηλίτιδας. Η γυναικολόγος μου ξαναέδωσε την ίδια θεραπευτική αγωγή. Σχετίζεται η τραχηλίτιδα αυτή με τον ιό των κονδυλωμάτων; Δηλαδή υπάρχει να περίπτωση να έχω αλλοίωση λόγω κάποιου τύπου κονδυλωμάτων ή απλά είναι λόγω ενός μικροβίου η φλεγμονή?
Το επόμενο τεστ Παπ μου είπε να το κάνω σε 6 μήνες. Μήπως πρέπει να γίνει νωρίτερα και μαζί και εξέταση κολποσκόπησης; 
Μήπως γνωρίζετε αν τα ταμεία καλύπτουν την κολποσκόπηση ή μέρος αυτής?
Με έχει ανχώσει το όλο θέμα και δεν ξέρω τι να κάνω και ήθελα και μια δεύτερη γνώμη!!!
Ευχαριστώ, Αντιγόνη
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#21322
images/phocagallery/kolp%209.jpg
Τραχηλος  μήτρας, μετά   από ΄΄δοκιμασία   οξικού  οξεως΄΄ .  ΄΄Αρνητική΄΄ περιοχή πέριξ του τραχήλου, τυπική  για προσβολή από  HPV, ορατή  και με  γυμνό  οφθαλμό.. Κολποσκοπική εικόνα  σε μικρή μεγεθυνση. Περιστατικό του ιατρειου μας.
Αγαπητή  Φίλη!
Πολλες  φορές   η  κυτταρολογικη διαγνωση  ΄΄τραχηλιτις΄΄ ειναι    κυριολετκικα  ΄΄τραβηγέενη΄΄.... Aν  ο/η γυναικολογος  σου δεν  ειχε  την οπτική εικοαν  της τραχηλιτιδας, κατά  κανονα  δεν  χρειάζεται τίποτε περισσότερο  απ΄αυτά  που σου συνεστησε..
Οσο  αφορά  τα της  κολποσκοπισης:  Ειναι  αλήθεια,  ότι με την  κολποσκοπιση  ειναι δυνατόν   πολλές  φορές  να διαγνωστεί μια  ιογενής προσβολή,  που  η κυτταρολογική εξεταση  δεν μπορεσε να την  αποκαλυψει...
Θα έλεγα μαλιστα,  ότι  στην  συντριπτική  πλειοψηφία   των περιπτωσεων,  μπορει κανείς να την διαγνωσει και με γυμνό ματι,  αν  βαψει  τον τραχηλο με  ξύδι (δοκιμασια  οξικου οξεως)  και  μετά με  lugol   ή  ιωδειο (  δοκιμασία Schiller)... Το  μονο  που χρειάζεται ειναι  πολυ  καλός  φωτισμός και  τα..γυαλια  (αν  φορά  ο γιατρός !)
Επειδή  λοιπον ειχες   το  προβλημα  των εξωτερικων  κονμδυλωματων,  μία  κολποσκόπιση  είναι στην περιτπωση  σου  ενδεδειγμενη  , για  να σε καθησυχάσει...
Φιλικά
Π. Ζ.
 

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!