user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

Mail-user

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 8 χρόνια πριν
  1. Mail-user
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010
Eίμαι 27 ετών και παίρνω το αντισυλληπτικό χάπι Trigynera εδώ και 7 χρόνια. Εννοείται πως δεν πίνω, δεν καπνίζω, γυμνάζομαι και κάνω ηπατικό έλεγχο κάθε εξάμηνο. Φοβάμαι να το σταματήσω και να υιοθετήσω μια άλλη μέθοδο αντισύλληψης λόγω του υψηλού του ποσοστού επιτυχίας. Δεν ξέρω όμως αν έτσι κάνω κακό στον εαυτό μου. Δυστυχώς οι προτεραιότητες μου αυτήν την χρονική περίοδο δεν μου επιτρέπουν να "ρισκάρω" να γίνω μαμά. Εσείς τι γνώμη έχετε; Τι μου προτείνετε; Ευχαριστώ Ξανθή
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Ξανθούλα! Βεβαίως να συνεχίσεις να παίρνεις το χάπι σου. Αν θέλεις να γίνει κάποιος σωστότερος έλεγχος, ζήτησε από το εργαστήριό σου μια εξέταση που λέγεται APC-Resistence. Υπάρχει μία ακριβή έκδοσή της(όχι αυτήν ) και μία φθηνή. Αυτή την τελευταία θα την κάνεις μόνον μια φορά. Με αυτήν μπορούμε να αποκλείσουμε σε μεγάλο βαθμό όλα εκείνα τα άτομα που έχουν μια γενετική προδιάθεση σε θρομβοεμβολικά επισόδεια και κινδυνεύουν περισσότερο, όταν παίρνουν αντισυλληπτικά. Στην Ευρώπη, αν δεν με απατά η μνήμη μου, αυτό αφορά μία γυναίκα στις 10000 και στην πράξη μπορεί κανείς να το αγνοήσει. Είναι ωστόσο η μόνη εξέταση που είναι σημαντική. Με φιλικούς χαιρετισμούς Παρμενίων Ζησόπουλος
  1. Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.