user_mobilelogo
  1. konstdl
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2011
Καλημέρα,
είμαι 28 και στον τρίτο μήνα αντισύλληψης με yasminelle, στην 12η ημέρα λήψης του χαπιού και αντιμετωπίζω λίγο πριν την αρχή αυτού του κύκλου σχεδόν καθημερινούς πονοκεφάλους ή ημικρανίες.
Το μόνο πρόβλημα που είχα μόνο κατά τον πρώτο μήνα ήταν καθημερινή σταγδην αιμοραγια που σταμάτησε, καμία άλλη ενόχληση έως τώρα.Υπολογίζοντας τις ημέρες (γύρω στις 15) που με πιάνει πονοκέφαλος άρχισα να σκέφτομαι ότι ενδεχομένως να οφείλονται στο χάπι και με έπιασε άγχος τόσο που σκέφτομαι να το σταματήσω. 
Τι νομίζετε ότι πρέπει να κάνω, να το σταματήσω και αν ναι άμεσα ή να φτάσω στο τέλος της ταινίας πρώτα και μετά;
Ευχαριστώ
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή  Φίλη!
Η εμφάνιση πονοκεφάλων κατά την ληψη αντισυλληπτικου,  ειδικάστους πρωτους μηνες, ειναι συμτπωμα   που το παίρνω  ΄΄πολυ  στα σοβαρά ΄΄...Μπορει  βεβαια - ειναι και το  πλεον  πιαθνό  -  οι  πονοκεφαλοι να  μην οφειλονται στο   χαπι, αλλά καλλιτερα να το ελεγξει κανείς..
Για την συνεχιση,  ή οχι ,  της θεραπειας:  θα   ρωτησεις  οπωσδηποτε   και τον  γιατρό σου...
Η  προσωπική  μου άποψη ειναι κατ΄ αρχήν  να την διακοψεις, έστω  κι αν αυτό σημαίνει   οτι  για την ωρα, ότι  η περιοδος σου  θα εμφαν ιστει αμεσως μετά την διακοπη, , δηλ. ενωρίς... θα τακτοποιηθεί ομως  μετά..
Επι πλεον:  θα  συνιστουσα  να  γινει  μία αιμοτολογική εξεταση,  που την ονομάζουμε ΄΄ αντισταση  στην πρωτεϊνη C ΄΄  (ΑPC - Resistence).. Διενεργείται    σε καθε  εργατηριο   ιατρικών αναλύσεων.   Αν  αυτή ειναι εκτός φυσιολογικων  οριων,  τοτε  ειναι  πολυ πιθανον  να  υπάρχει  καποιος θρομβοφιλικος παραγων (παράγων Leyden?)  και  τοτε  δεν  εισαι  περιπτωση για το  οποιοδηποτε  χαπι..
Φιλικά
Π.Ζ.
  1. Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ευχαριστώ, μόλις ξεκινήσα το χάπι, την πρώτη βδομαδα, είχα κάνει καποιες εξετάσεις τρανσαμινάσες,χρόνο προθρομβίνης (quick), ΑΡΡΤ οι οποίες ήταν φυσιολογικές. Να τις επαναλάβω; Όσον αφορα την περίοδο, θα έλθει με την διακοπή αμέσως; Θα πρέπει να περιμένω άλλες παρενέργειες λόγο απότομης διακοπής;
  1. Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
υγ. παλαιότερα είχα πάρει αγωγή gynofen 35 για περίπου 1 χρονο για πολυκυστικές και yasmin περίπου 4 μήνες για αντισυλλιπτική προστασία χωρίς απολύτως καμία παρενέργεια.
  1. Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Ισως  ΄΄δεν σηκωνεις ΄΄  μονον το συγκεκριμένο χαπι... Παρ΄ ολ΄αυτά   θα   συνιστουσα να  κανεις την εξεταση  που  σου υπεδειξα... Αυτές  που εχουν γινει,  δεν εχουν σχεση  με το  το ενδεχομενο προβλημα  και   φυσικά  δεν  χρειάζονται  επανάληψη..
Η  απόκλιση  της   τη τιμης  της  αντιστασης  στην πρβωτεϊνη  C,  από το φυσιολογικό  ,  δεν ειναι κατι  που μεταβαλλεται..  'Η την έχεις,  ή δεν την έχεις....
Αν την εχεις:  η  ληψη  καθε  αντισυλλητπικου ειναι  στην περιπτωση αυτή  πολυ επικινδυνη  υποθεση..
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ, εκανα την εξέταση που μου προτείνατε APC-R, αλλα η απαντηση δεν είναι και πολύ ξεκάθαρη,η μικροβιολόγος μου είπε πως ειναι στο οριο...
Βγήκε 0.8 με αναγραφόμενες φυσιολογικές τιμές δίπλα:  Αρνητικό>0,8     Θετικό<0,8
Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Θετικό ή αρνητικο, καλό ή κακο; Δεν πρέπει να ξαναπάρω ποτέ τίποτα ή είναι οκ; Το χάπι δεν το σταμάτησα ακόμη ο γιατρός που με παρακολουθεί, συνέστησε αν είναι για διακοπή στο τέλος της συσκευασίας  (χωρίς να μου πει να κάνω κάποια εξέταση..) και η συσκευασία των 21 τελειώνει αύριο. Αυτή την εβδομάδα δεν ταλαιπωρήθηκα καθόλου από πονοκεφάλους. Εχω προβληματιστεί όμως γενικότερα με το χάπι, αλλά αν σημαινει οτι ενδεχομένως το παίρνω με μακροπρόθεσμο ρίσκο να μην ξαναπάρω ποτέ τίποτα...! Τι είναι καλύτερο να κάνω;
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας κ περιμένω την απάντησή σας,
με εκτίμηση
  1. Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Η τιμη ειναι   ακριβώς οριακή.....
Η  άποψη  μου ειναι   ότι  στην περιπτωση  αυτή   δεν  θα συνιστουσα το αντισυλληπτικο χάπι..
Φιλικά
Π.Ζ.
  1. Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ πολύ
  1. Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Π.Ζ.
  1. Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 8


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.