user_mobilelogo
  1. τανιαζ
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2011
Καλησπέρα. Το όνομά μου είναι Τάνια και είμαι 25 ετών. Πριν 2 ημέρες ανακάλυψα ένα "καρουμπαλάκι" στον δεξί μαστό και επείδη πανικοβλήθηκα, πήγα κατευθείαν για ψηλάφηση μαστού. Από την ψηλάφηση, μου είπαν ότι μαλλον πρόκειται για κάποιο ινοαδένωμα ή κάποιο λίπωμα και οτι θα χρειαστούν κάποιες επιπλέον εξετάσεις. Έκανα και υπέρηχο μαστού αλλά και μαστογραφία. Από τον ηπέρηχο μαστού μου έγραψαν τα εξής: 
Κλινικώς: μόρφωμα στον (ΔΕ) μαστό στο άνω έσω τεταρτημόριο, ψηλαφητό από 2 ημερών περίπου ευκίνητο και με χαρακτήρες ινοαδενώματος. 
ECHO: ένα μόρφωμα 1,5*1,5 cm με σχετικά ανώμαλη παρυφή και ανομοιογενή υφή. 
Συστήθηκε μαστογραφία αμφω και χειρουργική βιοψία. 
Από την ψηφιακή μαστογραφία γράφουν τα εξής: 
Πυκνοί μαστοί άμφω λόγω αφθονίας του ινοαδενικού στοιχείου (δυσπλαστικού τύπου), το οποίο εμφανίζει οζώδη διαμόρφωση και ασύμμετρη υπεροχή στον οπισθομάστικο χώρο του ΔΕ μαστού.
Δεν ενδεικνύεται εμφανής εικόνα εστιακής βλάβης με μαστογραφικούς χαρακτήρες κακοήθειας η διαταραχής της αρχιτεκτονικής των μαζικών αδένων.
Αδρές επασβεστώσεις ΔΕ μαστού.
Απουσία παθολογικού τύπου μικροεπασβεστώσεων.
Δέρμα-θηλή φυσιολογικά άμφω.
Από το κέντρο όπου και έκανα την ψηφιακή μαστογραφία μου είπαν ότι δεν συντρέχει λογος ανησυχίας, αλλά ο γιατρός ο οποίος με εξέτασε αν και είπε πως η μαστογραφία φαίνεται ως φυσιολογική, θα πρέπει να γίνει εγχείρηση με ολική αναισθησία για την αφαίρεση του "ινοαδενώματος". Είμαι μόλις 25 ετών, χώρις ιστορικό καρκίνου του μαστού στην οικογένειά μου και πρόσφατα (σεπτέμβρης 2011) είχα ένα περιστατικό κνήδωσης οπού χρειάστηκε να κάνω ένεση κορτιζόνης και κατόπιν θεραπεία με χάπια κορτιζόνης καθώς και αντιισταμινικά αλλά και 2 εβδομάδες αυστηρής δίαιτας όπου και έχασα σημαντικό βάρος (περίπου 5 κιλά, τώρα είμαι γύρω στα 60 κιλά με 165cm ύψος).  Το εν λόγω "ινοαδένωμα" το ψηλάφησα την 10η μέρα του κύκλου μου (ενώ πιο μπροστά δεν ένιωσα τίποτα) και έκανα την μαστογραφία την 11η μέρα. Να σημειώσω εδώ πώς δεν έχω πόνο στο στήθος παρά μόνο μετα από τις εξετάσεις όπου και δέχθηκε πίεση το στήθος μου, καθώς και το ό,τι το "ινοαδένωμα" δεν είναι σταθερό αλλά ευκίνητο. Σας παρακαλώ πολύ δώστε κάποια συμβουλή. Σκέφτομαι να πάω και για δεύτερη γνώμη. Πιστεύετε ότι συντρέχει λόγος ανησυχίας? Φοβάμαι πολύ και με έχει "ρίξει" πάρα πολύ ψυχολογικά το θέμα. Χρειάζεται οπωσδήποτε χειρουργείο? δεν μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία ή με βιοψία μέσω βελόνης? Να τονίσω εδώ πώς ο συγκεκριμένος γιατρός εγχειρεί σε ιδιωτική κλινική και πώς το κόστος της όλης εγχείρησης μπορεί να ξεπεράσει τις 2,000€. αν χρειάζεστε περαιτέρω πληροφορίες παρακαλώ ενημερώστε με γιατί έχω τρομοκρατηθεί. 
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, περιμένω με αγωνία την γνώμη σας πάνω στο προβλημά μου.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
images/phocagallery/thumbs/phoca_thumb_l_iper%207.jpg
Υπερηχογραφική  εικόνα  μικρού ευρήματος καρκίνου του μαστου (δενοκαρκίνωμα) στο  ανω εσω 4μόριο  αρ. μαστού  η  οποια προσεκόμισε  στο ιατρείο  μας   φυσιολογική  ψηφιακή μαστογραφια  της 'ιδιας   ημέρας!.  Τυχαίο,  μη ψηλαφητό  εύρημα, διαμέτρου  κάτω του 1 εκ.
Αγαπητή  Φίλη!
Εχεις ενα ψηλαφητό ιναδένωμα,  που ολη την ωρα το   χερι σου θα πηγαινει εκεί... Εν  ταξει, ειναι  εξαιρετικά  σπάνιο, μια γυναικα  των 25  ετων  να  εχει καρκινο  στον  μαστο..   Ειναι   40 χρονια  γιατρός και δεν ειδα  κατι τετοιο  (που ομως  αρραια  και που  υπάρχει!)   Ιναδενωμα ειναι  συμπαγες μορφωμα  (θα το ειχαν δει  στον υπερηχο, αν  ήταν  κύστις!  )..  Στην συγκεκριμενη  περιτπωση  δε  θα σου  συστησω  την  παρακεντηση λεπτης βελονης,,, Κατι  τετοιο,   σε  περιπτωση  που  αυτό το ευρημα ήταν  σοβαρό,  μπορει ν΄αποτελεσει σοβαρό λαθος..  Επι πλεον,  η  λεγομενη δεύτερη γνωμη σε τι αποσκοπει;   Να  βρεις καποιον  να   σου πει  να  το αφησεις έτσι;  - Εχε  υπ΄ οψη σου ,  ότι εδικα  για  τον  μαστό,  η πλέον επικινδυνη διαγνωση  είναι  το  ΄΄δεν  εχεις τιποτε, άστο΄΄...
Επι πλεον,  τωρα  εχει δημιουργηθει   μία   ''δυναμική ΄΄ ,  που  δεν  θ΄ αφησει  άλλα περιθώρια ..
Τι  θα συμβουλευα:  Αν μενεις   κοντά στην  θεσσαλονικη,  κλεισε ενα  ραντβου  στα  εξωτερικά ιατρεια της  κλινικής  μαστου  στο Θεαγενειο,   ή  σε καποιο χειρουργικό  εξωτερικό  ιατρειο  των Νοσοκομειων της  Θεσσαλονικης,,, Αν μενεις  κοντά  στην Αθηνα,  μπορεις  να  ζητησεις μία γνωμη από την κλινικη μαστού  στον Αγιο  Σαββα...Μην ξεχασεις να παρεις  την μαστοραφια  και  το υπερηχογραφημα  μαζι  σου (οχι  μονον το πόρισμα,  αλλά και τις πλάκες! ).   Αν σε αυτα τα ιδρυματα σου συστήσουν  να   το  αφησεις, εχει καλως,,,  
Και  σε άλλα  ομως  χειρουργικά  τμηματα  της  χωρας, μπορει  να γινει  η  αφαιρεση  αυτού του ευρηματος  εξ ίσου  καλά... Σιγα  το....΄΄Μπάϊ  πας ΄΄...  Μια  επέμβαση της πλακας  ειναι.. Εξυπακουεται   ότι  δεν θα σου κοστισει..  Με το ταμειο σου  θα πας ...
Σχολιο  για τις  2000  Ευρώ:  μαλλον  μία  ζωη  ψιλικατζής  ήμουν..
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητέ Κύριε Ζησόπουλε,
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε στις απορίες μου, και να "κατανοήσετε" τις ανησυχίες μου. Ο μόνος λόγος που ζητώ δεύτερη γνώμη είναι απλά γιατί άλλα μου είπε ο γιατρός και άλλα η ακτινολόγος στο κέντρο μαστογραφίας. Επίσης αυτό που συνέβαλε στο να ζητήσω δεύτερη γνώμη είναι γιατί ο συγκεκριμένος γιατρός μου συνέστησε χειρουργείο με ολική νάρκωση χωρίς καν να μιλήσει για βιοψία του ευρήματος, και μπορώ να πω πώς αυτό ήταν που με τρόμαξε περισσότερο! Ούτε καν τοπική αναισθησία. Φυσικά δεν είμαι, ούτε και έχω σκοπό να το παίξω γιατρός μιας και το συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ σοβαρό και όχι είναι απλός πονοκέφαλος!! Σας ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές σας. 
Όσον αφορά το "ψιλικαντζής" που είπατε, μάλλον εσείς βλέπετε το επαγγελμά σας και σαν λειτούργημα και όχι μόνο σαν ένα τρόπο να βγάζετε χρήματα... Και γι'αυτό σας συγχαίρω! 
Να είστε πάντα καλά και πάλι σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Μπορώ να πώ πως κάπως καθησύχασαν την "τρομοκρατημένη ψυχολογία" μου, κάτι που δεν βοηθάει σε τέτοιες περιπτώσεις! 
Καλό σας βράδυ
  1. Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Π.Ζ
  1. Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.