user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

fehko

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 6 χρόνια πριν
  1. fehko
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011
Καλησπερα,
 κ. Ζησοπουλε
Θα ηθελα να σας ρωτησω σχετικα με τους ιους hpv
Eιμαι παντρεμενη με 1  παιδι , και μετα απο ενα χρονο απο την γεννα , και πριν μισο χρονο, εμφανισα hpv,
 με χαμηλου κινδυνου αλλοιωση μετα απο κολποσκοπηση και τεστ παπ.
Οι γιατροι δεν εκκριναν σκοπιμο να κανω βιοψια, απλα παρακολουθηση.
Με τον αντρα μου ειμαστε μαζι 11χρονια και δεν ειχα σε αυτο το διαστημα καποια αλλη σχεση.
Θα ηθελα να σας ρωτησω
Υπαρχει το ενδεχομενο και ποσο πιθανο ειναι αυτο,  να ειχα τον ιο εδω και 11 χρονια απο δικη μου προηγουμενη σχεση,  η προηγουμενη του αντρα μου και να μην ειχε εμφανιστει ολο αυτο το διαστημα;
 η ο αντρας μου ειχε καποια εξωσυζηγικη σχεση προσφατη και με κολλησε;
Aυτο μπορει να εχει σχεση με το ειδος του ιου ποτε θα κανει την εμφανιση του, ωστε εαν κανω βιοψια να βγαλω και περισσοτερα συμπερασματα για το πως εχω κολλησει τον ιο;
Σας ευχαριστω για το χρονο σας .
 
 
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Επιπλεον θα ηθελα να σας πω
πρωτον οτι γενικα εχω πολυ χαμηλο σιδηρο και φεριτινη εαν επηρεαζει αυτο  στην εμφανιση του ιουκαι
δευτερον οτι ειχα κανει πριν τρια χρονια κολποσκοπηση και δεν μου ειχε βρει κατι σχετικο  περα απο μια φλεγμονη
 
  1. Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Η επιμολυνση μπορεί να  ειναι παλαιά, ειτε  από  παλαιοτερη δική σου σχεση, ειτε  από παλαιοτερη  σχεση  του συζυγου  (και περαν  των 11 ετων! )...
Για παραδειγμα: Mου ειναι γνωστη περιπτωση γυναικός  που ξεγεννησα  όταν  ήτνα  σε ηλικία  37-38  ετων με καισαρική ,  η οποια  μετά τον τοκετό δεν   ειχε ποτέ  σεξουαλική  σχεση  και  νοσησε  20χρονια αργότερα   από αδενοκαρκινωμα του  τραχηλου (συνήθως  οφείλεται στο  στελεxos  HPV 18  κι εντοπίζεται  στο εσωτερικο του τραχηλου)  ,  παρ΄ όλο   που   εξεταζόνταν   σε ετησια βαση κυτταρολογικως  και  κολποσκοπικως..   Η επιμόλυνση  επηλθε το αργότερο με την τελευταία  της   σχεση  που  οδήγησε την σύλληψη..
Για την  φεριτινη και τον σίδηρο:  καμία   σχεση  ,,,
Για   την  κολποσκόπιση:  Το αρνητικο  της αποτελεσμα  δεν   αποκλείει  την 'ύπαρξη επιμόλυνσης..
Επίσης:  καθε  κολποσκοπικη  αλλοιωση, δεν οφειλεται  κατ΄ αναγκη σε ιους   HPV.. 
Σχετικά  με το  θεμα  HPV   δες  και  μια  άλλη  σημερινή  απάντηση στο  Κονδυλώματα? από που προήλθαν?
 


Φιλικά
Π.Ζ
  1. Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΥΓΟΥΜΕΝΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΕΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΕΓΚΥΟΣ  Η  ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΒΙΟΨΙΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΡΩΤΑ:
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΕ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΕΓΚΥΟΣ ;
EIMAI 42 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ  ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΕΙΑ ΓΙΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ.
(TΟΥΣ ΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ 1 ΧΡΟΝΟ ΠΕΡΙΠΟΥ.)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
 
  1. Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!!
Βλαβες  χαμηλου  κινυδνου   υπασοτρεφονται  κατα 40% περιπου των περιπτωσεων, μεσα σε ενα ετος  κι αυτό ειναι ενα  κίνητρο,  οι γιατροι σου να συστησουν την απλη παρακολοηθηση..
Η όποια θεραπεια   επιθηλιακών βλαβών χαμηλου κινδυνου (τετοια  υποθετουν  οι γιατροί σου),  γινεται  είτε  με   ''καταστροφικες μεθοδους΄΄  (κρυοπηξία , laser ) , είτε  με   την επιφανεικη αφαίρεση της   ζώνης  μετάπτωσης  και της βλαβης, με  loop..(ενα ειδος  επιφανειακης  κωνοειδής εκτομης)...Μετά  2-3  μηνες μπορεις  λογικα να μείνεις εγκυος..
Ωστόσο: λαμβανοντας   υπ΄ οψη  τα 42 χρονια  κι αν λάβουμε  σαν ακριβή αυτά  που  περιγραφεις  - είναι   πιθανόν η επιμολυνση να επήλθε  προ πολλών  ετών - προ πασης  θεραπείας, στην ειδική αυτή  περίπτωση, θα συνιστουσα μια ταυτοποιηση στελεχων HPV. Αν πρόκειτια για προσβολή στελεχων  χαμηλου  κινδυνου ,  μπορείς  θεωρητικά  να περιμενεις. (στο μεταξυ  βεβαια  θα εισαι 43 και ίσως οχι  αποθεραπευμενη !)
Αν προκειται για στελεχη υψηλού  κινδύνου, θα  προσανατολιζομουν  απο  τώρα  στην  θεραπεια  με  loop  και  ισως απόξεση ενδοτραχηλου  (αν  πχ.  υπάρχει  εμπλοκή  του στελεχών  HPV 18 και 45 )..
Φιλικά
Π.Ζ..
  1. Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.