default_mobilelogo
  Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010
  1 Απαντήσεις
  1.7K διαβάστηκε
Μετά από TEST PAP διαγνώστικε ιος HPV. Ο γιατρός που έκανε το τεστ μου είπε ότι βρίσκομαι στο 2ο σταδιο και αφου προηγηθεί νεο τεστ και κολποσκόπηση μάλλον θα χρειαστεί κωνοειδής εκτομή. Ο λογος που σας γράφω είναι ότι όπως καταλαβαίνετε έχω ανάγκη από μία δεύτερη γνώμη και κάποιες πληροφορίες κατα πόσο είναι επικινδυνη αυτή η επέμβαση. Ελπίζω να μου απαντήσετε σύντομα. Ευχαριστώ Αννα
Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#15151
Aπαντηση Αγαπητή Αννα! Υποθέτω, ότι το Papanicolaou -test κατέδειξε σοβαρή υπόνοια για CIN 2, δηλαδή για δυσπλασία μετρίου κινδύνου. Σε αυτή την περίπτωση η κωνοειδής εκτομή είναι η πλεον ενδεδειγμένη - όχι ομως και η μόνη - μέθοδος θεραπείας. Στην κολποσκόπιση θα εκτιμήσεις κανείς την έκταση της δυσπλασίας και ίσως κάνει και μικροβιοψίες από συγκεκριμένη περιοχή. Αν η ιστολογική τους εξέταση δείξει, ότι προκειται για δυσπλασια χαμηλού κινδύνου, ίσως περιοριστεί κανείς κανείς στην θερμοπηξια - κρυοπηξία ή laser. Όλες είναι καταστροφικές μέθοδοι και εξ ίσου αποτελεσματικές. Προσωπικά ωστόσο συνιστώ την κωνοειδή εκτομή, ανάλογα με την εκταση της αλλοίωσης, που ξεκαθαρίζει καλλίτερα την κατάσταση. Ελέγχει ιστολογικώς απόλυτα την προβληαμτική περιοχή και επιτυγχάνει την πλήρη και οριστική ίαση. Εχε υπ΄οψη σου, ότι το Pap-test δεν αντικαθιστά την ιστολογική εξέταση. Αλλοτε δείχνει μετγαλύτερη βλάβη και άλλοτε παλι μικρότερη, απ΄ ότι πραγματικά βρισκουμε στην βιοψία. Εχε ακόμη υπ' οψη σου, ότι η μικροβιοψία δίνει στοιχεία μονον για την συγκεκριμένη περιοχή και ίσως δίπλα της ή κάπου αλλου γύρω απο το στομιο της μήτρας υπαρχει δυσπλασία σοβαρωτέρου βαθμού. Η κωνοειδής εκτομή όμως δεν αφήνει αμφιβολίες. Ακόμη: Η κωνοειδής εκτομή, δεν δημιουρεί προβλήματα στην γονιμότητα, όπως πολύς κόσμος πιστεύει. Είναι απλή επέμβαση και την ίδια ή το πολύ την άλλη ημέρα είστε στο σπίτι. Με φιλικούς χαιρετισμούς, Π. Ζ.

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!