default_mobilelogo
Νέο

hpv

  Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011
  1 Απαντήσεις
  1.9K διαβάστηκε
ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ ΣΑΣ!
θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής προσφατα υποβήθηκα σε λουπ όπου η βιοψία δεν έδειξε οτι υπήρχε ο hpv όμως το τεστ παπ εδειχνε οτι υπάρχουν ηπιες αλλοιωσεις ιογενους επιδρασησ  απο τον ιο.πλακώδης μεταπλασις αρνητικο για κακοηθεια  καθως ανεφερε και την υπαρξη αρκετων κυλλοκοιταρων. Η απορία μου είανι η εξής το τεστ παπ εκανε λαθος; για να ξέρω να αλλαξω κυταρολογο γιατι μεχρι τωρα τον εμπιστευομουν καθως ειχα ακουσει τα καλυτερα ημπορει να συμβαινει αυτο που περιγραφω; Σε βιοψία μετα απο κολποσκόπηση βρεθηκα με cin1.
Επίσης μετα απο λουπ μετα απο πόσο καιρο μπορω να ερθω σε απαφή;εκανα μαζι κ αφαιρεση πολυποδα.
Τωρα που δεν φαινεται ο ιος θα κολησω τον φιλο μου η δεν τον μεταδιδω τωρα;
Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και την πολύτιμη βοηθεια σας για μια ακόμα φορά. Καλές γιορτές σε όλους μας ευχομαι!!
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#22691
images/PISPIRIKOU51.jpg
Κύτταρα της επιφανειακής στοιβάδας  του  κολπικού επιθηλιου,  με  εικόνα  κοιλοκυττάρωσης,  που συνηγορεί  για  συμμετοχή  προσβολής  από  HPV.  Δικό μας  παρασκεύασμα  από  περιστατικό  του  ιατρείου.  Χρώση  κατά  Papanicolaou, μεγεθυνση  10Χ40.
Aγαπητή  Φίλη!
Εισαι... θυμα παρεξήγησης,,,Δεν εισαι  εξ  άλλου γιατρός..
Μια  χαρά ειναι  ο  κυτταρολογος σου,  που διεγνωσε  υπονοια  για  HPV..
H ιστολογική  αλλοίωση  CIN 1  οφειλεται κατά κανονα (υπάρχουν κι εξαιρέσεις)  σε   προσβολή  από  HPV...
Για  τις σχεσεις:  αναμένουμε  ότι  ο τραχηλος θα εχει  αποκατατασταθει  σε  6  εβδομάδες..
Αυτό  που παντα   εφαρμοζω: Να γινει  πρωτα  ο  ελεγχος από τον  γυναικολογο  σε 6  - 8 εβδομάδες, για να  βεβαιωθει κανείς  για  την επουλωση..
Εχει καθιερωθεί  να  συνιστούμε  για  περιπου  1 χρονο   (κατ' άλλους 6  μήνες )  σχέσεις με προφυλαξη... Κατα   πόσο  αυτό  βοηθά, ειναι   άλλο θεμα..  Φαινεται  ομως,  ότι μετα  από την θεραπεια, το  ιiκο δυναμικό στην περιοχη  πεφτει, οι ανοσολογικοι  μαηυντικοι  μηχανισμοί  επιδρουν  καλλιτερα    και  κατά κανονα  δεν εχουμε υποτροπες..  Επισης:  δεν  ειναι  γνεικώς αποδεκτό  ότι υπάρχουν  λοιμωξεις   τυπου  ping-pong,  τουλαχιστον  για  το  ιδιο στελεχος  HPV..   
Φιλικά
Π.Ζ.

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!