user_mobilelogo
  1. forthnet??
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011
ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ ΣΑΣ!
θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής προσφατα υποβήθηκα σε λουπ όπου η βιοψία δεν έδειξε οτι υπήρχε ο hpv όμως το τεστ παπ εδειχνε οτι υπάρχουν ηπιες αλλοιωσεις ιογενους επιδρασησ  απο τον ιο.πλακώδης μεταπλασις αρνητικο για κακοηθεια  καθως ανεφερε και την υπαρξη αρκετων κυλλοκοιταρων. Η απορία μου είανι η εξής το τεστ παπ εκανε λαθος; για να ξέρω να αλλαξω κυταρολογο γιατι μεχρι τωρα τον εμπιστευομουν καθως ειχα ακουσει τα καλυτερα ημπορει να συμβαινει αυτο που περιγραφω; Σε βιοψία μετα απο κολποσκόπηση βρεθηκα με cin1.
Επίσης μετα απο λουπ μετα απο πόσο καιρο μπορω να ερθω σε απαφή;εκανα μαζι κ αφαιρεση πολυποδα.
Τωρα που δεν φαινεται ο ιος θα κολησω τον φιλο μου η δεν τον μεταδιδω τωρα;
Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και την πολύτιμη βοηθεια σας για μια ακόμα φορά. Καλές γιορτές σε όλους μας ευχομαι!!
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
images/PISPIRIKOU51.jpg
Κύτταρα της επιφανειακής στοιβάδας  του  κολπικού επιθηλιου,  με  εικόνα  κοιλοκυττάρωσης,  που συνηγορεί  για  συμμετοχή  προσβολής  από  HPV.  Δικό μας  παρασκεύασμα  από  περιστατικό  του  ιατρείου.  Χρώση  κατά  Papanicolaou, μεγεθυνση  10Χ40.
Aγαπητή  Φίλη!
Εισαι... θυμα παρεξήγησης,,,Δεν εισαι  εξ  άλλου γιατρός..
Μια  χαρά ειναι  ο  κυτταρολογος σου,  που διεγνωσε  υπονοια  για  HPV..
H ιστολογική  αλλοίωση  CIN 1  οφειλεται κατά κανονα (υπάρχουν κι εξαιρέσεις)  σε   προσβολή  από  HPV...
Για  τις σχεσεις:  αναμένουμε  ότι  ο τραχηλος θα εχει  αποκατατασταθει  σε  6  εβδομάδες..
Αυτό  που παντα   εφαρμοζω: Να γινει  πρωτα  ο  ελεγχος από τον  γυναικολογο  σε 6  - 8 εβδομάδες, για να  βεβαιωθει κανείς  για  την επουλωση..
Εχει καθιερωθεί  να  συνιστούμε  για  περιπου  1 χρονο   (κατ' άλλους 6  μήνες )  σχέσεις με προφυλαξη... Κατα   πόσο  αυτό  βοηθά, ειναι   άλλο θεμα..  Φαινεται  ομως,  ότι μετα  από την θεραπεια, το  ιiκο δυναμικό στην περιοχη  πεφτει, οι ανοσολογικοι  μαηυντικοι  μηχανισμοί  επιδρουν  καλλιτερα    και  κατά κανονα  δεν εχουμε υποτροπες..  Επισης:  δεν  ειναι  γνεικώς αποδεκτό  ότι υπάρχουν  λοιμωξεις   τυπου  ping-pong,  τουλαχιστον  για  το  ιδιο στελεχος  HPV..   
Φιλικά
Π.Ζ.
  1. Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.