user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

stapostolp

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 6 χρόνια πριν
  1. stapostolp
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012
 
Γιατρέ καλησπέρα! Παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό τη δουλειά σας μέσω του φόρουμ και του gyn.gr και μέχρι τώρα αποτελούσε το πρώτο σημείο όπου θα έψαχνα για πληροφορίες για γυναικολογικά θέματα ή προβλήματα.
 
Θα ήθελα τη βοήθειά σας. Στο τελευταίο μου τεστ-παπ βρέθηκαν λίγα άτυπα παρακερατωσικά κύτταρα. Ο γιατρός μου (τον οποίο έχω εδώ και δέκα χρόνια – είμαι 29 ετών χωρίς προηγούμενα γυναικολογικά προβλήματα και χωρίς να έχω τεκνοποιήσει) μού συνέστησε να μην ασχοληθώ παραπάνω και μου συνέστησε επανάληψη στο καθιερώμενο 8μηνο. Γνωρίζοντας για την εξέταση PCR ανίχνευσης και τυποποίησης, αποφάσισα να προβώ σε αυτήν, με τον γιατρό μου να επιμένει ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Βρέθηκα θετική στον υπότυπο 16 με αρνητική κολποσκοπική εικόνα. Ο γιατρός μου συνέστησε άμεσα (με το πέρας της επερχόμενης περιόδου μου) κωνοειδή εκτομή και βιοψία, υποστηρίζοντας ότι λογικά υπάρχουν αλλοιώσεις στον ενδοτράχηλο και δεν πρέπει να τηρήσουμε στάση αναμονής, αλλά να προβούμε σε δραστικές λύσεις.
 
Φοβάμαι να προχωρήσω σε κωνοειδή εκτομή χωρίς ορατές αλλοιώσεις στο πλακώδες επιθήλιο (υπάρχει μια μέτριου βαθμού εκτροπία στον τράχηλο). Από την έρευνα που έχω κάνει (και μέσω του site σας) είδα ότι συνήθως αλλιώσεις στον ενδοτράχηλο προκαλεί ο 18 σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από τον 16). Θα ζητήσω άμεσα δεύτερη γνώμη αλλά θα ήθελα και την άποψή σας, μιας που είστε τόσο καταρτισμένος πάνω στο θέμα.
 
Επίσης, ανησυχώ πολύ για τον τωρινό μου σύντροφο και αρραβωνιαστικό μου. Ευτυχώς, δεν ερχόμαστε σε επαφή χωρίς προφυλακτικό αλλά γνωρίζω ότι είναι δυνατό να τον μολύνω (επίσης, έχω βάσιμες υποψίες ότι έχω μολυνθεί από τον προηγούμενο σύντροφό μου, με τον οποίο η χρήση προφυλακτικού δεν ήταν επαρκής). Έχω ερθεί σε επαφή χωρίς προφυλακτικό, συνολικά με δύο συντρόφους μου (ο προηγούμενος και άλλος ένας πριν 5 χρόνια). Καταλαβαίνω ότι δεν έχει νόημα να ψάχνω από πού μπορεί να μολύνθηκα, αλλά θα ήθελα να με ενημερώσετε αν υπάρχει τρόπος να διαπιστωθεί για τον αρραβωνιαστικό μου (πχ, μπορεί να υποβληθεί σε PCR και με τι είδους δείγμα; Κύτταρα από την ουρήθρα; Από το δέρμα του πέους;).
 
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
 
 
Στέλλα
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Το αρνητικο  αποτέλεσμα    με   PCR  στον  δεσμό σου ,  σε περιπτωση  που βγεί   αρνητικό,  δεν   εχει  την ιδια  αξια με   το δικό  σου δειγμα..
Ακομη:   η ταυτοποίηση αυτή   ήταν  κατα την    αποψή  μου  ατυχής,   με την εννοια   ότι δεν θα προωθησει,   περα από το άγχος,  αυτή την στιγμή τιποτε περισσότερο.. . Εξ  άλλου, για    τον λογο αυτό,  η    ταυτοποιηση  δεν ειναι το πρωτο συνιστωμενο  βημα,   αλλά  η κολπσοκπιση και  το κυτταρολογικό επιχρισμα.   
Η  κωνονειδής  εκτομή, σε περιστατικο  με αρνητικη κολποσκοπιση,.  το πολυ-πολυ να  δειξει  ιστολογικως   μια  αλλοίωση του τυπου  CIN 1  μικροσκοπικής  εκτασης ,  που έτσι κι αλλοιως σε τουλαχιστον  40%  των περιπτωσεων  υποστρεφεται  μονη της μεσα στον επόμενο χρόνο..
Επισης: η κωνοειδής  εκτομη , δεν θα  σε  καταστησει  HPV-αρνητικη σε ενα νεο    PCR τεστ ...  Αυτό  θα  επέλθει  και  μονο  του με τον χρονο,  μία  και  ο  ιός προσβαλλει  ολο το  γεννητικό συστημα κι  επικίνδυνος γινεται  μονον στην λεγομενη  ζωνη μετάπτωσης,  η  οποια  όμως   θα.......ξανασχηματιστεί μετα  την επουλωση..
Μολονότι περιπου το  70%  των γυναικών  της αναπαραγωγικής   ηλικίας εχει  προσβληθει   από  ιους  HPV, μονον  1  στις 5-7000   θα προσβληθει  καποτε   απο  καρκινο του τραχηλου της  μητρας.  Στις  υπόλοιπες  ο οργανισμός   δημιουργεί   αμυντικούς   μηχανισμούς  που καταπολεμουν τον ιό αποτελεματικά. 
Οπως γινεται  αντιληπτό,  δεν  θα ληταν   ρεαλιστικό  να προβουμε σε  χιλαδες  κωνοειδεις εκτομές,  βαζοντας την ενδειξη   μονον απο ένα θετικό PCR-τεστ
Τωρα βεβαια,  το περιστατικό  πηρε την δυναμική  που  πηρε!  Εν πασει περιπτωσει, με τον ορισμό  ΄΄κωνοειδής εκτομή΄΄,   ο  γιατρός σου  εννοεί προφανώς ενα  επιφανειακό  loop  (μια  γρηγορη κι επιφανειακή  εππεμβαση ),  που  αν μη τι άλλο,  θα επιβεβαιωσει  με  την  ιστολογική διάγνωση  μια πιθανή βλαβη χαμηλου  κινδυνου   - μπορει  να μην την εχεις κ ι  όλας!  -    τωρα  και  κατά  τα άλλα  θα εισαι στον  ετησιο  κολποσκοπικό  και  κυτταρολογικο έλεγχο..
Φιλικά
Π.Ζ.
  1. Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ και πάλι καλησπέρα! Θέλω να σας ευχαριστήσω για την άμεση απάντηση. Όπως σας είχα πει, θα ζητούσα άμεσα δεύτερη γνώμη από άλλο γιατρό, όπως και έγινε. Η κολποσκόπηση ήταν αρνητική για αλλοιώσεις, βρέθηκαν όμως δύο σημεία προσβολής από τον ιό, περιμετρικά της ζώνης μετάπλασης (η οποία είναι ορατή στον εξωτράχηλο, λόγω εκτροπίας). ο δεύτερος γιατρός συνέστησε τήρηση στάσης αναμονής με παράλληλη ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού με χρήση του σκευάσματος Modullon / Moducare. Αποφάσισα να ακολουθήσω τη συμβουλή του και να μην προβώ σε δραστικά μέσα, τη δεδομένη στιγμή, καθώς και σε εκτομή να προβώ, δε θα καταφέρουμε να ανακόψουμε την πορεία του ιού. Απλά, θα ήθελα να ρωτήσω, με ποια πρακτική θα ήσασταν σύμφωνος See and treat? Ή στάση αναμονής; Σας ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας. Συνεχίστε την πολύ καλή δουλειά που κάνετε. Φιλικά, Στέλλα
  1. Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Αν υπαρχει ορατή αλλοιωση τοσο  μικρή,   μπορεί κανείς   να κανει τα πάντα:  Αναμονή, ή και sea  and  treat΄΄,  αφαιρωντας ανωδυνα την ορατή αλλοιωση με  μικροβιοψία  σε επιιπεδο ιατρείου  και επιβεβιαωνοντας  έτσι, ο τι  προκειται  για  ενα  CIN 1  (  ΄΄τριχες ΄΄ δηλαδή,  οπως καποτε  το χαρακτήρισε  ο παθολογανατομος  μου!)..
Επομενως,  θα συμπαραταχτώ   για την   ωρα με την άποψη του γιατρού σου  και  θα περιμενα,,  Αν   οι ορατες αλλοισεις  αλλάζουν,  μπορει  κανείς  παντα  να προβεί  στην  αφαιρεση τους,,
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.