user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

stellin

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 2 χρόνια πριν
  1. stellin
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012
Θα ήθελα να σας ρωτήσω ποιες είναι οι πιθανότητες εμφάνισης υποσπαδία σε αρσενικό έμβρυο μετά από χρήση primolut.Έπαιρνα εν αγνοία μου από την στιγμή της σύλληψης,περιμένοντας περίοδο,για περίπου 10 μέρες,κ μετά ο γιατρός μου μου έδωσε τα utrogestan. (να τονίσω ότι δεν έχω αιμορραγίες ή πόνους,κ η σύλληψη ήταν φυσιολογική χωρίς χρήση φαρμάκων).
Μέχρι πρότινος δεν με απασχολούσε το θέμα,αλλά έτυχε να συζητήσω με γνωστό μου γιατρό (ενδοκρινολόγο) κ με άγχωσε αρκετά.Μου είπε για τα προβλήματα που προκαλεί η προγεστερόνη(κ ειδικά το primolut),τόσο στα θήλεα( αρρενοποίηση,αν κ δεν είναι τόσο σοβαρό) , όσο κ στα άρρενα,(υποσπαδίας, ο οποίος είναι δύσκολη κατάσταση). Επίσης με προέτρεψε να σταματήσω άμεσα τα utrogestan.
Διάβασα κάπου ότι γενικά οι πιθανότητα εμφάνισης υποσπαδία είναι από 1 στις 125 έως 1 στις 300,χωρίς να αναφέρεται κάπου η χρήση φαρμάκων
Ποια είναι η δική σας γνώμη ως ειδικός??Αυξήθηκαν κατά πολύ οι δικές μου πιθανότητες,σε περίπτωση αρσενικού εμβρύου?
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Τα σκευάσματα αυτά οι γυναικολόγοι τα χρησιμοποιούμε πολλά χρόνια επί δικαίων και αδίκων, όπως λέγεται.
Δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες σου αλλά αναγράφονται βέβαια στο φύλλο οδηγιών, ως πιθανές παρενέργειες.
Αν μέναμε στα όσα γράφονται στις οδηγίες των σκευασμάτων όμως, ούτε Depon δε θα παίρναμε...
Είναι καθαρά θέμα πολιτικής των εταιρειών απέναντι σε τυχόν νομικές ευθύνες.
Μην ανησυχείς λοιπόν, όλα θα πάνε καλά.
Φιλικά
Π.Κ. 
  1. Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.