default_mobilelogo
  Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012
  3 Απαντήσεις
  2.8K διαβάστηκε
Καλημέρα σας,
 
Είμαι 34 ετών, ο άντρας μου 41 και προσπαθούμε για εγκυμοσύνη 14-15 μήνες. Τον Ιούλιο σε υπέρηχο ρουτίνας ο γιατρός μου είδε πιθανό ενδομήτριο πολύποδα 0,5cm και συνέστησε σαλπιγγογραφία. Η σαλπιγγογραφία έγινε το Νοέμβρη που μας πέρασε και ήταν πολύ καλή όσο αφορά τη βατότητα των σαλπιγγών αλλά και το ενδομήτριο (δεν έδειξε τίποτα). Για να είναι απόλυτα βέβαιοι στο διαγνωστικό κέντρο, πήραν και κάποιες τομές της μήτρας με μαγνητική τομογραφία με δική τους πρωτοβουλία, οι οποίες επίσης δεν έδειξαν τίποτα μέσα. Τον προηγούμενο μήνα είχα μια "βιοχημική" κύηση (θετικό τεστ αλλά μετά από 20 ημέρες από την ωορηξία μου ήρθε περίοδος). Τώρα που με ξαναείδε ο γιατρός μου την 9η μέρα του κύκλου μου, ξαναβλέπει στον υπέρηχο το ίδιο εύρημα με τις ίδιες διαστάσεις όπως και τον Ιούλιο και μου είπε ότι είτε είναι όντως πολύποδας που δε φάνηκε στις εξετάσεις είτε είναι artifact που εμφανίζεται λόγω της ανατομίας και θέσης της μήτρας μου και συνέστησε υδρο-υπερηχογράφημα. Να σημειώσω ότι δεν έχω κανένα σύμπτωμα όλους αυτούς τους μήνες από αυτά που έχω ακούσει ότι συνοδεύουν τους πολύποδες ενδομητρίου (αίμα κτλ.) και ότι τον προηγούμενο μήνα που έκανα παρακολούθηση ωορηξίας από την 12 μέρα του κύκλου και μετά, ο γιατρός δεν το είδε στον υπέρηχο. Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής:
α) Ποιές είναι οι πιθανότητες να είναι όντως πολύποδας που δεν εμφανίστηκε ούτε στη σαλπιγγογραφία ούτε στη μαγνητική? Το ότι οι δύο παραπάνω εξετάσεις έγιναν την 13η και 16 μέρα του κύκλου αντίστοιχα μήπως επηρέασε το αποτέλεσμα?
β) Υπάρχει κάποιος πιο "ανώδυνος" τρόπος να το διαπιστώσουμε, εκτός του υδρουπερηχογραφήματος? Εϊμαι λίγο ταλαιπωρημένη από τις προσπάθειες και την αβεβαιότητα και θα χαιρόμουν αν μπορούσα να το αποφύγω.
γ) Αν όντως υπάρχει ο πολύποδας, μπορεί η "βιοχημική" κύηση του προηγούμενου κύκλου να οφείλεται σε αυτό?
 
Συγνώμη για το μακροσκελές του μυνήματος και ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για το χρόνο σας και τη βοήθειά σας.
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#23114
Αγαπητή φίλη.
Εκείνο που μπορείς να κάνεις είναι ένα νέο ενδοκολπικό υπερηχογράφημα, λίγες ημέρες μετά το τέλος της περιόδου, σε ακτινολόγο, ώστε να πάρεις και μια άλλη εικόνα του ενδομητρίου σου.
Σε θεωρητικό επίπεδο, μπορεί ένας πολύποδας να προκαλέσει προβλήματα στην εμφύτευση αλλά η πιθανότητα 2 στις 3 εξετάσεις να μην έχουνε δείξει κάτι είναι ενθαρρυντικές του ότι μάλλον δεν υπάρχει κάποιος πολύποδας.
Φιλικά
Π.Κ. 

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#23115
Σας ευχαριστώ πολύ! Θα το κάνω στον επόμενο κύκλο μου.
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#23116

Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!