default_mobilelogo
Νέο

Hpv/Lsil

  Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2012
  1 Απαντήσεις
  2.1K διαβάστηκε
Καλησπέρα σας,
Θα ήθελα την γνώμη σας πάνω σε κάποια αποτελέσματα που με έχουν προβληματίσει.
 
Κολποσκόπηση:
Τράχηλος: Παρατηρείται εκτρόπιο περιστομιακά που περικλείει ανώριμο μεταπλαστικό επιθήλιο. Στις παρυφές του εκτροπίου και περίπου στην 1η ώρα, παρατηρείται μικρή εστία λευκού επιθηλίου συμβατή με απλή HPV/LSIL λοίμωξη.
 
Κυτταρολογική εξέταση:
(Ετών:24)
Χλωρίδα: Κολποβακτηρίδια
Κύτταρα πλακώδους επιθηλίου: Αρκετά
Κύτταρα αδενικού επιθηλίου: Λίγα
Πολυμορφοπύρηνα: Πολλά
Μη φυσιολογικά κύτταρα: Σπάνια υπερκερασωτικά
Συμπέρασμα: Αρνητικό για κακοήθεια. Εικόνα μη ειδικούς φλεγμονής.
 
Οι εξετάσεις αυτές έγιναν πριν περίπου 7 μήνες και πρόσφατα τις επανέλαβα με τα ίδια αποτελέσματα. Ο γιατρός μου επιμένει πως δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Είναι ίσως θετικό στοιχείο το ότι το τεστ πάπ βγαίνει αρνητικό;Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να μεταδίδεται κάτι στην προκειμένη φάση που δεν έχει εκδηλωθεί ακόμα ο ιός;
 
Σας ευχαριστώ πολύ, εκ των προτέρων.
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#23239
Καταρχήν μη βγάζεις δικά σου (αυθαίρετα) συμπεράσματα. Ο ιός από τη στιγμή που δείχνει κάποιες αλλοιώσεις στα κύτταρα και υπάρχει και κολποσκοπικό εύρημα, έχει "εκδηλωθεί".Σαφώς και μπορείς να τον μεταδώσεις.
Από την άλλη, τα ήπια ευρήματα στο τεστ παπ και το ήπιο εύρημα στην κολποσκόπηση (που είναι πολύ πιο αξιόπιστη από το τεστ Παπ εάν γίνεται από γυναικολόγο που ξέρει να κάνει κολποσκόπηση) - σε συνάρτηση με την ηλικία σου, με οδηγούν στο να σε συμβουλεύσω να ακούσεις το γιατρό σου. Φαίνεται πως ξέρει τι κάνει. Προς το παρόν, μόνο παρακολούθηση. Οι πιθανότητες είναι πάνω από 70% πως και ο ιός και οι αλλοιώσεις θα φύγουν από μόνες τους μέσα σε 1,5 έως 2,5 χρόνια από τη στιγμή που κόλλησες τον HPV.
 
Φιλικά,
Κ.Χ.

Δρ.Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου, Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος. Ιατρείο: Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, Θεσσαλονίκη. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310- 227981 (ΔΕ, ΤΕΤ, ΠΕΜ 17.00-21.00 & ΤΡ, ΠΑΡ 10.00-14.00) email: chatzkon@hotmail.com

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!