user_mobilelogo
  1. Elena1908
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2012
Χαίρετε κι από μένα! Για άλλη μια φορά θα χρειαστώ την ιατρική σας γνώμη, αυτή τη φορά για κάτι προσωπικό (την τελευταία φορά σας είχα απασχολήσει με ένα πρόβλημα υγείας της αδερφης μου). Πριν λίγες μέρες βγήκε το τεστ παπ μου, το οποίο έδειξε "αρκετά πλακωδώς μεταπλασθέντα και αρκετά πλακώδη κύτταρα με φλεγμονώσεις αλλοιώσεις". Σαν συμπέρασμα έγραφε "υλικό αρνητικό για κακοήθεια, κολπίτις - τραχηλίτις, συνιστάται πλήρης μικροβιολογικός έλεγχος". Ο γιατρός μου με ρώτησε αν έχω κάποια φαγούρα ή γενικά ενόχληση και του είπα πως όχι. Να σημειωθεί πως και τη μέρα που έκανα το τεστ, ο γιατρός με ξέτασε χωρίς να διακρίνει κάτι. Μου είπε λοιπόν να μην ασχοληθώ με το τι λέει το τεστ και πως αφού δεν έχω κάποια ενόχληση να μην κάνω τίποτα. Όσο ψάχνεις λέει, είναι χειρότερα.Το καλοκαίρι όμως που μας πέρασε είχα εμφανίσει μια φορά μύκητες, πάλι χωρίς ενόχληση και τους ανακάλυψε τυχαία ο γιατρός μου στην καθιερωμένη επίσκεψη. Αναρωτιέμαι λοιπόν, μήπως υπάρχει κάτι ανάλογο τώρα και αν θα πρέπει να το ψάξω. Τι να κάνω; Να μην ακούσω το γιατρό και να πάω για μικροβιολογικό έλεγχο ή να αφήσω τα πράγματα ως έχουν; Φοβάμαι μήπως κάτι απλό τώρα εξελιχτεί σε πρόβλημα αργότερα. 
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον πολύτιμο χρόνο σας.
Καλό μεσημέρι!
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Δες μια πλήρη προσέγγιση του θέματος στο άρθρο μας
 
http://www.gyn.gr/index.php?option=com_content&;view=article&id=385:-lr-&catid=75:2010-06-21-13-03-20
 
Φιλικά,
 
Κ.Χ.
Δρ.Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου, Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Ιατρείο: Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος, Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310- 227981 (ώρες λειτουργίας του ιατρείου) email [email protected]
  1. Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Το διάβασα γιατρέ... Άρα πρέπει να πάω για μικροβιολογικό έλεγχο; Πρέπει να κάνω κάτι άλλο, κάποια άλλη εξέταση; Σας ευχαριστώ!!!
  1. Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη,
περιμένεις απάντηση την οποία δεν μπορώ να σου δώσω.... Εξαρτάται από την κλινική εικόνα. Εάν πχ είσαι κάτων των 30, και έχεις ένα φυσιολογικό εκτρόπιο στον τράχηλο, τότε πολύ συχνά το τεστ παπ δείχνει "τραχηλίτιδα" που όμως δεν είναι φλεγμονή όπως λέμε "σκωληκοειδίτιδα" ή "ωτίτιδα" . Στην περίπτωση αυτή ασφαλώς και δε χρειάζεται αγωγή. Θα μπορούσες τότε απλώς να επαναλάβεις το τεστ παπ σε 6 μήνες. Πιθανώς λοιπόν ο γιατρός σου να έχει δίκιο.
Από την άλλη, θα κάνει κακό να κάνεις καλλιέργεια κόλπου; Ασφαλώς και όχι, πέρα από το κόστος. Αρκεί να μην  κυνηγάς φαντάσματα σε περίπτωση που φανούν ανύπαρκτες λοιμώξεις - πχ ουρεόπλασμα κλπ.  
 
Φιλικά,
Κ.Χ.
Δρ.Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου, Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Ιατρείο: Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος, Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310- 227981 (ώρες λειτουργίας του ιατρείου) email [email protected]
  1. Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.