user_mobilelogo
  1. stellin
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012
Καλή σας ημέρα κ πάλι!
Θα ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο η έκθεση σε ακτινοβολία επηρεάζει την ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου. Είμαι οδοντίατρος στο επάγγελμα κ έγκυος στη 14η εβδομάδα τώρα.΄Βγάζω περίπου 2 με 3 ενδοστοματικές ακτινογραφίες την ημέρα,χρησιμοποιώ ποδιά μολύβδου,αλλά τις πρώτες εβδομάδες που δεν ήξερα για την εγκυμοσύνη μου (μέχρι περίπου κ την 6η) δεν χρησιμοποιούσα,απλά απομακρυνόμουν.Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για ανωμαλίες???
Οι μέχρι τώρα υπέρηχοι δεν έδειξαν κάτι,αλλά άρχισα να το σκέφτομαι έντονα κ ανησύχησα...
Σας ευχαριστώ
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Δε διατρέχει κάποιο κίνδυνο το μωρό σου.
Καλώς ή κακώς, η έκθεση σε ακτινοβολία, σταματάει την καρδιακή λειτουργία του εμβρύου, πράγμα που ευτυχώς δεν συνέβη σε εσένα, οπότε όλα πάνε καλά.
Δεν ενοχοποιείται για τερατογενέσεις.
Καλή επιτυχία.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.