user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

Mary

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 1 μήνα πριν
  1. Mary
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
Καλησπέρα κε Ζησσόπουλε,

Θα ήθελα αρχικά να σας ευχαριστήσω θερμά για την απάντηση που μου είχατε δώσει πριν από 1,5 χρόνο...όταν ήρθα "αντιμέτωπη" με απότομη μείωση τραχήλου στην 21η εβδομάδα κύησης.. Τα πράγματα έγιναν όπως μου τα είπατε: γέννησα στην ώρα μου, την 38η εβδομάδα ένα υγιές αγοράκι :-)
Δυστυχώς δε μπορώ να βρω την συνομιλία ώστε να συνεχισω με εκείνο το λογαριασμό..οπότε δημιούργησα καινούριο.

Το θέμα μου τώρα είναι ότι έκανα τεστ ΠΑΠ ένα χρόνο μετά τη γέννα και αφού βρέθηκε μόλυνση από HPV ο γιατρός μου με παρέπεμψε για κολποσκόπηση.
Η κόλπου έδειξε HSIL CIN2 και γενικά βλάβη μεγάλης έκτασης στον τράχηλο..
Ο γιατρός που μου έκανε την εξέταση με καθυσηχασε και μου είπε να προσπαθήσω να ενισχύσω το ανοσοποιητικό μου ώστε (με κάποιες κατευθύνσεις που μου εδωσε) και να ξανά κάνω κολποσκόπηση σε 6 μήνες για να δούμε αν βελτιώθηκε η κατάσταση.
Έκρινε ότι στην παρούσα φάση δε χρειάζεται κάποια θεραπεία και ότι θα γίνεται παρακολούθηση κάθε 6 μήνες.
Έχω διαβάσει ότι CIN2 είναι αλλοιώσεις αρκετά σοβαρές...
Μήπως θα έπρεπε να κάνω HPV test; Μήπως θα έπρεπε να κάνω καποια θεραπεία ώστε να εξαλειφθεί το πρόβλημα και να μην προχωρήσει ίσως σε καρκίνο;
Θα ήθελα παρακαλώ τη γνώμη σας.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Ναι, έχω την άποψη ότι βλάβες που εκτιμώνται κολποσκοπικώς σαν CIN 2, δεν είναι για πολύ'' κοίταγμα'' και ΄΄περίμενε΄΄.. Η πιθανότητα να πάνε προς το '' CIN III ΄΄ και βάλε΄΄ υφίσταται, κατά την άποψη μου το ίδιο, με την πιθανότητα να υποχωρήσουν από μόνες τους. Δεν θυμάμαι πάντως CIN 2 που να υπεχώρησε μόνο του΄ Με το θέμα ασχολήθηκα από... π.Χ. (δεν λέω από πότε - *είμαι όμως ''αρχαίος΄΄., Mην κοιτάς την foto μου στο διαδίκτυο) στην διδακτορική μου διατριβή με τιτλο ''Υποπτα κυτταρολογικά ευρήματα σε καλοήθεις παθήσεις του τραχήλου μήτρας΄΄.\.
Για το που και πως: θα πρέπει να συνεννοηθείτε ψύχραιμα με τον δικό σας. .
Φιλικά
Π.Ζ:)
  1. Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ευχαριστώ πολύ για ακόμη μια φορά...

Κατά την άποψή σας, ποιο θα ήταν ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να περιμένω; Είναι οι 24 μήνες με κολποσκόπηση ανά εξάμηνο όπως μου είπαν;
Μήπως θα πρέπει να κινηθώ νωρίτερα αν δεν υπάρξει βελτίωση;
  1. Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη
Απ ΄ οτι βλέπω, ξαναδιαβάζοντας την ερώτηση, μου λείπει η λέξη βιοψία..
Εγινε βιοψία κόλπου, ενώ οι αλλοιώσεις αφορούν μεγάλο μέρος της επιφανείας του τραχήλου;
Ελπίζω η διάγνωση CIN 2, να μην είναι μόνον κολποσκοπική.
Ακόμη, ενώ περιγράφεται μία μεγάλης εκτάσεως αλλοίωση, τραχήλου, θα περίμενα να έχω ένα πόρισμα από 2-3 τουλάχιστον σημεία μικρο - βιοψιών (έχει ειδικές λαβιδες γι αυρό) , κατά δύναμιν το ένα, αν είναι εφικτό, τουλάχιστον από την λεγόμενη ζώνη μετάπτωσης.
Ζώνη μετάπτωσης είναι το σημείο όπου συναντώνται το εξωτερικό κάλυμμα του τραχήλου (πρόκειται για πολύστιβο πλακώδες επιθήλιο), με το μονόστιβο κυλινδρικό επιθήλιο του ενδοτραχήλου.. Εκει ειναι και το μεγιστο σημειο κινδ'υνου.
Ολ΄ αυτά ίσως δεν έγιναν, αλλά είμαι βέβαιος, ότι ο δικός σου ίσως τα έχει, έστω τροποποιημένα, στο πρόγραμμα.
Η προσέγγιση τέτοιων προβληματισμών διαδικτιακώς, προϋποθέτει γνώση της τοπικής κατάστασης. κι αυτή δεν δίδεται στον ασθενη γραπτώς παρά μόνον από τους ελαίιστους εξ ημών. , Ο συνομιλητής σου λοιπόν (εγώ δηλαδή ) δεν εχει εικόνα παρά τα γραφόμενά σου.
Π.Ζ:)
  1. Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Κύριε Ζησόπουλε,

Όχι δεν έχει γίνει καμία βιοψία...

Ίσως ο γιατρός έκρινε ότι δεν ήταν απαραίτητη, ίσως είναι προγραμματισμένη όπως λέτε...δεν ξέρω..δε συζήτησε τίποτε τέτοιο και εγώ δυστυχώς δε γνώριζα τις "επιλογές" μου.
Επειδή έχω ανησυχήσει και θα ήθελα να γίνουν "σωστές” διαδικασίες και να μην βρεθώ προ τετελεσμένων γεγονότων, πιστεύετε ότι θα έπρεπε να ξανά κάνω αλλού κολποσκόπηση με βιοψία - βιοψίες;

Πόσο σύντομα μπορώ να κάνω και πάλι κολποσκόπηση μετά από την πρώτη; Η συχνότητα της εξέτασης μπορεί να με επηρεάσει αρνητικά;


Χίλια ευχαριστώ
  1. Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Η διαδικτυακή μου ΄΄θέση΄,΄ δεν μου επιτρέπει να κανω συστάσεις για αλλαγές γιατρών/ Ούτε και ο ίδιος αναλαμβάνω νέα περιστατικά εδώ και χρόνια.
Καμία φορά ο/η ασθενής καταλαβαίνει πολύ διαφορετικά τα λεχθέντα. Αν πραγματικά μιλάμε για CIN 2 (αυτό θα το δει μόνον μία βιοψία με κάποια βεβαιότητα) , τότε η αναμονή 6μηνου είναι για τα μέτρα μου μεγάλη.
Προτείνω να μιλήσεις ακόμη μια φορά με τον δικό σου να σε δει ενωρίτερα.
Φιλικά
Π.Ζ:) ..
  1. Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ευχαριστώ και πάλι γιατρέ,

Το αποτέλεσμα CIN2 το βλέπω στα αποτελέσματα της κολποσκόπησης.
Συγκεκριμένα HPV DNA (-) L-SIL-CIN2
Η Ζ.Μ. είναι μετατοπισμένη και το όριο βλάβης ασαφές.
Έχω ανησυχήσει πάρα πολύ και φοβάμαι μήπως είναι ή γίνει κάτι χειρότερο.
Πρέπει σε αυτήν την περίπτωση να ζητήσω εκ νέου κολποσκόπηση και βιοψία; Ο γιατρός μου ανέφερε ότι θα πρέπει να το παρακολουθώ ανά 6μηνο και συνέστησε ενίσχυση του ανοσοποιητικού ώστε να καταπολεμηθεί με αντισώματα ο ιός.
Σίγουρα τα λεχθέντα των ιατρων κάποιες φορες παρερμηνεύονται από ασθενείς, ειδικότερα όταν αυτοί δεν έχουν ιατρικές γνώσεις και μακάρι να έχω παρερμηνεύσει κάτι εγώ και να ανησυχώ άδικα.

Επειδή ειλικρινά σέβομαι και εμπιστεύομαι την άποψη σας, θα ήθελα να μου πείτε εάν περιπτώσεις σαν τη δικη μου διαγιγνώσκονται μόνο με βιοψία και χρήζουν άμεσης θεραπείας, ώστε να κινηθώ κι εγώ κατάλληλα.
  1. Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Για τις οδηγίες περί του είδους της ΄΄ενίσχυσης του ανοσοποιητικού, "δεν διάβασα στο κείμενο σου "
Τι θα είναι αυτό που θα πρέπει να γίνει προκειμένου να ενισχύσει;
Απ ότι κατάλαβα, ειπώθηκε κάτι σχετικά και είναι αξιοπερίεργο , ότι δεν δόθηκε σχετική οδηγία (ή συνταγή; )..
Πότε θ΄ αρχίσει αυτή η ΄΄ενίσχυση;΄΄
Το μόνο που κατάλαβα . είναι ότι θα διαρκέσει 2 χρονιά και.....βλέπουμε
Εν πασει περιπτώσει, είμαι γιατρός old fashion και για μας ισχύει: Ιστολογική διάγνωση και σαφές είδος θεραπείας..
Ακόμη :
Διαβάζοντας τα παλιά, πληροφορήθηκα για ένα Pap-test που κατέδειξε υπόνοια για HPV και ο γιατρός σου , σε έστειλε για κολποσκόπηση: Τι γιατρός ήταν αυτός. που 'έκανε την λήψη του Pap; ; Αγροτικός; Μια κολποσκόπηση μπορεί να κάνει κι ο ελάχιστος εξ ημών.
Εν πασει περιπτώσει, θα δηλώσω ανεπάρκεια για περεταίρω παρακολούθηση του περιστατικού. και κλείνω την συζήτηση μου εδώ.
Φιλικά
Π.Ζ


΄΄
  1. Σάββατο, 04 Αυγούστου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και συγγνώμη αν σας κούρασα.
  1. Κυριακή, 05 Αυγούστου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 8


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.