default_mobilelogo
  Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2018
  3 Απαντήσεις
  1.6K διαβάστηκε
Εμφανώς απογοητευμένη από την πορεία της φετινής χρονιάς και μη γνωρίζοντας τι άλλο μου επιφύλασσει για την συνέχεια θα ήθελα την γνώμη σας κύριε Ζησοπουλε.
Είμαι 37 ετών και πέρσι τον Δεκέμβριο μετά το γάμο μας ξεκινήσαμε ελεύθερες επαφές.Εχοντας σταθερό κύκλο 36 ημερών και πλήρης επίγνωση των συμπτωμάτων ωορρηξίας ήρθε άμεσα η εγκυμοσύνη που θέλαμε η οποία ωστόσο κατέληξε παλινδρόμη την 8η εβδομάδα τον Φεβρουάριο.Ο ιατρός μου το απέδωσε σε τυχαίο γεγονός και έτσι μετά την απόξεση συνέστησε έλεγχο μετά από δύο κύκλους όπου και πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο όπου έδωσε το οκ για νέες προσπάθειες.Εδω να αναφέρω ότι κατά τις εξετάσεις προγεννητικου ελέγχου βρέθηκε αυξημένη tsh 4.87 και ύπαρξη χασιμοτο οπότε ξεκινήσαμε χάπι τ4.Μετα το οκ από τον γυναικολόγο πήγα και στον ενδοκρινολόγο όπου και εκείνος έδωσε το οκ μιας και η tsh είχε πάει στο 0.68 (Απρίλιο). Ξαναμενω λοιπόν άμεσα έγκυος όπου καταλήγει βιοχημική η οποία φαινόταν μόνο στη χοριακη και όχι υπερηχογράφικα.
Προχωρούμε σε εξετάσεις θρομβοφιλιας όπου διαπιστώνεται ετεροζυγωτια προθρομβίνης. Παράλληλα με συνεχή παρακολούθηση του θυροειδή διαπιστώθηκε ήπιος υπερθυρεοειδισμός με tsh 0.008 οπότε και διακόψαμε το χαπι τ4.
Δυο μήνες Ιούνιο/Ιούλιο ο κύκλος μου ήταν σταθερός στις 30ημερες.Τελευταια περίοδο είχα 31 Ιουλίου και σήμερα διανύω την 3ημερα καθυστερήσης. Την πρώτη ημέρα καθυστερήσης έκανα τεστ που βγήκε αρνητικό.Αυτο που όμως με έχει προβληματίσει ιδιαίτερα είναι ότι σήμερα καταλαβαίνω ωορηξια (πονος δεξιά και διαφανή βλέννη) και χθες είχαμε επαφή.
Ο γιατρός μου ζήτησε να κάνω άλλο ένα τεστ την Τετάρτη και να πάω να με δει.
Θα εκτιμούσα την άποψη σας καθώς εχω απογοητευτεί και νομίζω ότι άδικα ελπιζω
Περίπου πριν από 5 χρόνια
·
#46222
Αγαπητή Φίλη!
Σε γυναίκες με περιστασιακές ή και συχνότερες καθυστερήσεις περιόδου, δεν είναι σπάνιο, οι καθυστερήσεις να οφείλονται, στο ότι η ωοθυλακιορρηξία μετατοπίζεται γι αργότερα.
Και δεν είναι βέβαια σπάνιο, η γυναίκα να συλλάβει, αν συμπέσουν σχέσεις… Μόλις χθες είχα μια ΄΄δική μου΄΄ που μου περιέγραψε πρότινος ένα τέτοιο φαινόμενο και την είχα βάλει να κρατήσει να πρωινο θεμοδιάγραμμα, που κατέδειξε ότι η ωοθυλακιορρηξία έγινε την….35η ημέρα κύκλου και στον υπερηχο είδαμε ένα ωραίο σάκο με εμβρυο με θετικούς παλμούς’’
Κράτησε και εσύ λοιπόν ένα θερμοδιαγραμμα αρχίζοντας από αύριο το πρωί (μέτρηση στο στόμα μετά το ξύπνημα, πριν σηκωθείς - κοινό θερμόμετρο του λεπτού, κάτω από την γλώσσα και σε 10 ημέρες μιλάμε. {ή μιλάς με τον γιατρό σου )
Απ΄ αυτό θα εκτιμήσει κανείς αν έγινε ωοθυλακιορρηξία. Υπερθερμική φάση άνω των 16 ημερών, θα σημαίνει εγκυμοσύνη..

Φιλικά
Π.Ζ:)

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Περίπου πριν από 5 χρόνια
·
#46312
Καλημέρα σας γιατρέ,

15 ημέρες από την ωορρηξία το θερμοδιάγραμμα μου έχει την παρακάτω μορφή

thermo.png

Να υποθέσω οτι θα αδιαθετήσω μέχρι αύριο; Η τόσο μεγάλη παράταση του κύκλου μου μπορεί να δείχνει κάποιο πρόβλημα;
Περίπου πριν από 5 χρόνια
·
#46313
Αγαπητή Φίλη!
θα δούμε σε 2-3 μέρες. ! Γενικά δεχόμαστε, ότι όταν η 2η φάση του κύλου, η λέγόμενη ΄΄ υπερθεμρική φάση΄΄ περάσει τις 18 μέρες, τότε έχουμε μία εγκυμοσύνη.
Αν η θερμοκρασία πέσει προηγουμένως - οπως φαίνεται εδώ - θα εμφανιστει σύντομα νεα περιοδος.
Αν η ωοθυλακιορρηξία επερχεται αργά: Ειναι θέμα, επειδή δεν ξερει η γυναικα πότε συλλαμβανει.
Υπαρχει δυνατότηα, με καποια αγωγη (π.χ. κιτρική κλομιφσινη), να σταθερμοποιηεθεί η γόνιμη μέρα στο μεσον υου κύκλου. Για κατι τέτοιο θα μιλήσεις με τον γιατρό σας.
Φιλικά
Π.Ζ:)

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!