user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

Λιλιαν

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 3 ημέρες πριν
  1. Λιλιαν
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018
Καλησπερα.Πριν 10 μερες βγηκαν τα αποτελεσματα του παπ θετικα για πρωτη φορα για hpv.Συγκεκριμενα:αρκετα πλακωδη επιθηλιακα κυτταρα επιπολης κ διαμεσου τυπου,λιγα παραβασικα που χαρακτηριζονται απο φλεγμονωδεις και εκφυλιστικες αλλοιωσεις.Σε ορισμενες θεσεις των επιχρισματων τα πλακωδη παρουσιαζουν ηπιου κ εστιακα ηπιου-μετριου βαθμου αλλοιωσεις δυσκαρυωσης με κερατινοποιηση η' και ταση ενιοτε περιπυρηνικης διαυγασης του κυτταροπλασματος κ πολυπυρηνωση λογω ιογενους hpv πιθανως.
Ο γιατρος μου εκανε κολποσκοπηση οπου ειδε την βλαβη κ επισης,καναμε κ βιοψια που συμφωνουσε με το αποτελεσμα του παπ.Τραχηλικη ενδοεπιθηλιακη νεοπλασια cin1 και σε ελαχιστες περιοχες cin2.Ο γιατρος μου προτεινε κωνοειδη εκτομη,αφου εχω ηδη παιδια.Πρεπει να βιαστω;Αν την κανω σε ενα μηνα υπαρχει περιπτωση να εχω ανεβει cin;Ειναι λυση η εκτομη η'υπαρχουν μεγαλες πιθανοτητες να ξαναδημιουργηθει;
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Όχι δεν πρέπει να βιαστείς. Όπως ασφαλώς σου επεσήμαναν, θα πρέπει η επέμβαση να γίνει μόλις λήξει μία περίοδος και να γίνει με τρόπο ώστε να μην ΄΄καούν’’ τα ''όρια εκτομής ,, του παρασκευάσματος. ( Μπορεί να συμβεί με χρήση διαθερμίος ή και laser)
Σε μια τέτοια περίπτωση θα μείνει ανοιχτό, αν το παρασκεύασμα (το κωνοειδές κομματάκι) εμπεριέχει όλη την αλλοίωση. (κίνδυνος επαναληπτικής επέμβαση, ή και ολικής υστερεκτομής!)
Σε ότι με αφορά κι επειδή έχω καν ει πολλά τέτοια : Η κωνοειδής εκτομή με νυστέρι, έξω από τις αλλοιώσεις και η συρραφή του τραύματος κατά Sturmdorf, δεν με απογοήτευσε ποτέ, όταν την χρησιμοποίησα σε κάπως μεγάλης έκτασης κολποσκοπικές αλλοιώσεις.
Εχω να επιδείξω και κυρίες που γέννησαν φυσιολογικά μετά απ ΄ αυτό.
Συζητήστε το και με τον γιατρό σας, που βέβαια είναι και ο καθ ΄ ύλην αρμόδιος.
Φιλικά
Π.Ζ:) :)
  1. Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Θα πρεπει δηλαδη απ'οτι καταλαβα να περιεχεται στο κωνοειδες κομματακι ολη η αλλοιωση κ να ειναι υγιη τα ορια μεσω διαθερμιας η'laser.Ετσι "διασφαλιζεται"η αποφυγη της υποτροπης;Η'παιζει ρολο κ ο τυπος του ιου,κατα ποσο επιθετικος ειναι στην επανεμφανιση της βλαβης;Κ κατι τελευταιο θα σας ρωτησω.Με βαση τα δεδομενα που σας προανεφερα,θα μου συνιστουσατε κι εσεις την εκτομη η'θα μενατε στην παρακολουθηση λογω πιθανοτητας(μικρης)να υποχωρησει;Ευχαριστω εκ των προτερων.
  1. Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Τώρα πάμε σε προσωπική εκτίμηση.. ΄΄ Το τίποτε δεν επείγει ΄΄ είναι και σωστό, αλλά να μην το πρατραβήξει κανείς! Τα όρια της ΄΄παρακολούθησης΄΄ μιας σοβαρού βαθμού δυσπλασίας είναι ελαστικά κι αν κάτι δεν ΄΄ μας κάτσει΄΄ το πληρώνει πιο ακριβά η ασθενής και εμείς συμμετέχουμε μόνον ίσως σε..μία ασήμαντη οικονομική απώλεια, μιας κι εμάς μας...αλλάζουν τότε με άλλον γιατρό.
Η κωνοειδής εκτομή απαιτεί 24 ώρες κλινική νοσηλεία -Σε ΄΄κουρασμένες μαμάδες, το πάμε και ένα- δυο 24ωρα πιο πέρα
Τα όρια λοιπόν του ΄΄πόσο μπορούμε να περιμένουμε, είναι εξοφθάλμως ετσιθελικά, "τσιτώνονται" όπως μας βολεύει όλους. Τακτοποιείστε τα του οίκου σας (τα των παιδιών κτλ για μία μέρα ) και κάνετε την επέμβαση ΄ μετά΄
Για να πούμε και κάτι πιο ευχάριστο: Μπορεί - αν θέλεις πας σε λίγους μήνες, μια και δεν σας πήραν τα χρόνια, να πας και...για 3ο ! Έχω δει κάτι τέτοιο.
Φιλικά..
Π.Ζ:) :) :)
  1. Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ευχαριστω για τις απαντησεις..Εχω και αρκετα κολπικα υγρα(λευκα κ παχυρευστα)τα οποια εχουν γινει δυσοσμα μετα την ληψη δειγματος για την ιστολογικη πριν μια εβδομαδα.Να σημειωσω πως σε 3 μερες περιμενω περιοδο.Σχετιζονται με την τραχηλιτιδα που αναφερονταν στο παπ;Η'με τον HPV;Γιατι υπαρχει αυτη η οσμη σαν σκουρια μετα τη ληψη βιοψιας;Θελει θεραπεια πριν την εκτομη;
  1. Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή Φίλη!
Αν ειναι έτσι οπως λες, ειναι σκόπιμο να γίνει μια μικροσκοπική εξεταση νωπού παρασκευάσμτος κολπκού εκκριματος κι αν υπαρχει σημαντική παρουσία μικροβίων (φαίνεται κι από μία μετρηση του pH αμεσα -καποιοι από μας τα κάνουν αυτά ΄΄ατάκα κι επι τόπου΄΄ καί η θεραπεία διενεργείται είτε με μία κολπικη αλοιφή που περιέχει αντιβιοτικό, ή με αντιστοιχα χάπια από το στόμα , για λιγες μερες. Θα τα δει ο δικός σας αυτά.
Φιλικά
Π.Ζ:):) .
  1. Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.