user_mobilelogo
  1. Βένια
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2012
Καλησπέρα σας. Ήθελα κι εγώ να μοιραστώ την απορία - προβληματισμό μου σχετικά με ένα γυναικολογικό ζήτημα που με απασχολεί. Είμαι 32 ετών και αρραβωνιασμένη. Πριν 2 χρόνια (μετά από εξετάσεις που αφορούσαν το τεστ παπ, την κολποσκόπηση και τη βιοψία) μού διεγνώσθη hpv και cin1.Ο γιατρός μου είπε να το παρακολουθήσουμε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Έκτοτε, υποβάλλομαι ανά 4 μήνες στις ανωτέρω εξετάσεις, οι οποίες σε όλες τις περιπτώσεις πλην μιας, όπου διεγνώσθη ASCUS, εμφανίζουν το ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή hpv και cin1. Την τελευταία φορά, ο γιατρός μού είπε ότι, εφόσον στο διάστημα αυτό δεν παρατηρήθηκε υποστροφή στην ήπια αυτή αλλοίωση, πρέπει να προχωρήσουμε στη θεραπεία της, η οποία θα περιλάμβάνει την κωνοειδή εκτομή.
Στο πλαίσιο αυτό, θα ήθελα να σας ρωτήσω αρχικά, αν πρέπει να προχωρήσω στη θεραπεία, δεδομένων των 2 χρόνων παρακολούθησής του, καθώς σε κάποια ιστοσελίδα συγκεκριμένα διάβασα ότι ο χρόνος αναμονής σε αυτό το στάδιο είναι περίπου τα 5 χρόνια, στα οποία δύναται να παρατηρηθεί η υποστροφή του και αν όντως ενδείκνυται θεραπεία στο συγκεκριμένο στάδιο εξέλιξης του ιού. Σε δεύτερο επίπεδο, εάν είναι επιτακτική ανάγκη η  θεραπεία, η κωνοειδής εκτομή που μου προτάθηκε είναι η ενδεδειγμένη ή συνιστάται μια άλλη αποτελεσματικότερη και ασφαλέστερη μέθοδος δεδομένου ότι θα ήθελα άμεσα να τεκνοποιήσω; 
Θα εκτιμούσα πολύ την απάντησή σας καθώς βρίσκομαι σε πλήρη αποπροσανατολισμό και σύγχυση περί του τρόπου προσέγγισης του ζητήματος αυτού.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. 
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Η μόλυνση από τον ιό των κονδυλωμάτων δεν επηρεάζει τυχόν σύλληψη και εγκυμοσύνη, οπότε συνεχίζεις τις προσπάθειές σου.
Για το θέμα της αντιμετώπισης του CIN1, οι γνώμες διίστανται...
Προσωπικά, κάνω μια κολποσκόπηση και ανάλογα με τα ευρήματα, την έκταση της βλάβης και την συνεργασία της γυναίκας, είτε απλά συνεχίζω την παρακολούθηση με τεστ παπ είτε κάνω έναν καυτηριασμό.
Συνήθως, κωνοειδή εκτομή κάνουμε στο στάδιο CIN2, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάνοντας έναν κώνο θα έχεις επιπτώσεις στην εγκυμοσύνη.
Είναι καθαρά απόφαση του γιατρού σου, ο οποίος και σε γνωρίζει, σε έχει εξετάσει και έχει άμεση άποψη.
Φιλικά
Π.Κ. 
 
  1. Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ, σας ευχαριστώ πολύ για τις κατατοπιστικές συμβουλές σας. :)
  1. Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation

Π.Κ.
  1. Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.