user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

Nitsa2

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 4 χρόνια πριν
  1. Nitsa2
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012
Καλημέρα σας.
Πρώτα από όλα, συγχαρητήρια για το forum και για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε.
Είμαι 30ετών και μητέρα 2 τέκνων με Κ.Τ. Έμαθα ότι είμαι προσβεβλημένη από τον ιό hpv τον Οκτ. του 2009, 3μήνες αφού γέννησα το 2ο παιδί μου, στο τυπικό test-pap. Συγκεκριμένα το τεστ έδειξε δυσπλασίες τραχήλου και η βιοψία που ακολούθησε CIN3. Τον Ιαν. του '10 υπεβλήθη σε κωνοειδή εκτομή όπου αφαιρέθηκε μεγάλο μέρος του τραχήλου. Κατόπιν τούτου ανά 3μήνες -τον 1ο χρόνο- έκανα βιοψίες και τεστ παπ για να είμαστε σίγουροι βάσει των λεγομένων της ιατρού μου. Το παπ του '11 έδειξε ότι ναι μεν υπάρχει ο ιός αλλά είναι σταθερή η κατάσταση μου. Πρόσφατα έκανα τεστ-παπ για το '12 σε άλλο γιατρό για να έχω και μία 2η άποψη. Στη συνάντηση, βρισκόταν και ογκολόγος η οποία, από κοινού με το γυναικολόγο, μου συνέστησαν αφού δεν σκοπεύουμε με το σύζυγο να κάνουμε 3ο παιδί, να προχωρήσω σε ολική υστερεκτομή (χωρίς τις ωοθήκες) αφού δεν ξερουμε πως θα εξελιχθεί ο ιός τα επόμενα χρόνια. Αυτό βέβαια το είχα συζητήσει πριν 2έτη με τη γυναικολόγο - που με παρακολουθούσε- και μου είπε να το αφήναμε προς το παρών και αν είχαμε αρνητική εξέλιξη στο μέλλον (ήτοι διηθητικό CA) θα το κάναμε. Είμαι σε αδιέξοδο και θεωρώ ότι η απόφαση είναι μεγάλη. Αλλά σίγουρα δεν θα ήθελα να ταλαιπωρηθώ με άλλες επεμβάσεις ούτε και να περιμένω τα χειρότερα.
Παρακαλώ, βάσει της εμπειρίας σας, τι θα με συμβουλεύατε;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή  Φίλη!
Κατ΄  αρχην, η πληροφορία,  ΄΄Το παπ του '11 έδειξε ότι ναι μεν υπάρχει ο ιός αλλά είναι σταθερή η κατάσταση μου. Πρόσφατα έκανα τεστ-παπ για το '12 σε άλλο γιατρό για να έχω και μία 2η άποψη. Στη συνάντηση, βρισκόταν και ογκολόγος   ΄΄,  σαφως  δεν βοηθά  για μ'ια..... τριτη γνωμη..
Μαλλον δεν θα καταλαβες καλά για   τα  περι  ογκολογου.. Θα πρέπει  η  δευτερη γιατρός  να ήταν  επισης γυναικολογος,  ισως με  μεγαλυτερη  πειρα   σε  κολποσκοπ'ισεις,,
Ακομη, δεν αντιλαμβανομαι   από  που   εγινε αντιληπτο  οτι  υφισταται ακομη  ο ιός  και η κατασταση  ειναι σταθερή(;)... Εγινε   μηπως  ταυτοποιηση  ιων  και  ποιο  στέλεχος βρεθηκε;
Προεκυψε το συμπερασμα   μονον από το  Pap-test;   ή από την  κολποσκοπιση;
Σωστο  θα ήταν    να  εχει κανεις  το πόρισμα  της κωνοειδους εκτομής,  για να ξερει με βεβαιότητα   αν  το προβλημα  αφαιρεθηκε εντος του υγειους,  και να  συνυπαρχει  το πορισμα του τελευταιου  Pap  και της  κολποσκοπισης  (ή εν πασει πειρπτωσει,  ότι  άλλο έγινε σητν τελευταιια  εξεταση) , για να έχουμε  άποψη.
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γειά σας Κύριε Ζησόπουλε!
Το παπ μετά την κωνοειδή εκτομή έδειξε ότι η επέμβαση έγινε εντος του υγιούς.
Λέγοντας 'σταθερή κατάσταση' εννοώ ότι δεν υπήρξε κάποια νέα αλλοίωση ή κίνδυνος.
Η ογκολόγος σε συνεργασία με τον γυναικολόγο, αν και δεν έχουν βγει ακόμη τα αποτελέσματα του τελευταίου παπ με συμβούλεψαν να κάνω ολική υστερεκτομή για 'προληπτικούς λόγους'. Αν και δεν καταλαβαίνω το κατά πόσο ευσταθεί όλο αυτό. Ταυτοποίηση ιού δεν έχω γίνει.
Περιμένω τα αποτελέσματα του παπ για να δω πως θα κινηθώ. Επίσης, ουδέποτε είχα αιμορραγίες ή κάτι ανησυχητικό για την εξέλιξη της υγείας μου.
Προληπτικά, λοιπόν, συμβαίνει να προβαίνει μία γυναίκα σε μία τέτοια επέμβαση?
Δεν ξέρω τι να κάνω....
  1. Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
1) Το  αρνητικο   Pap-test  δεν ειναι  με κανενα  τροπο  αυτό  που αποδεικνυει,  ότι  η  η  αφαιρεση εγινε  εντος του  υγιούς...
Αυτό  μόνον  απο το  ιστολογικό  πορισμα της εξετασης του  κώνου   μπορει να  κριθει..
2) Η προταση  και  μονον  -  και  μαλιστα  από  ΄΄ογκολογο(:)΄΄ -   σε γυναικα  30 ετων,  να προβεί  σε  προληπτική  ολική υστερεκτομία,  μου αφηνει την  υποψία,  ότι   για εναν  ΄΄ειδικί(!)΄΄ 
απο πλευρας  του παθολογανατομικου  πορισματος,  υπάρχουν  σοβαροί λογοι   για   μία  τοσο δραστική  λύση, 
Οπως  βλεπω τα  πράγματα,  κατω  από ελλιπη  πληροφορηση, δεν ειναι  δυνατον  να   εχουμε  αποψη  και θα   κλείσω   το θέμα    με  μία  συβουλη: 
Ζητησε ενα λεπτομερες  ακριβες  αντιγραφο  του  παθολογοανατομικου πορισματος  και κλεισε  ενα ραντεβού  π.χ.   στα  εξωτειρκα  ιατρεια,  ειτε  του Θεαγενειου  Αντικαρκινικου  νοσοκομιεου   στην Θεσσαλονικη,  ειτε  στο γυναικολογικό της   Πανεπιστημιακης  κλινικης ( Αλεξανδρα  )  στην  Αθήνα,  για να σου  πουν  τι πρεπει να γινει,,
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.