user_mobilelogo
_faihkapa_ και 254 επισκέπτες
  1. C...
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019
Καλημερα σας, μολις μιλησα με τον ιατρο μας για ολικη υστερεκτομη και μας ειπε τη διαδικασια για να γινει σε δημοσιο νοσοκομειο. Λογω λιστας το χειρουργειο θα γινει σε περιπου 2 μηνες. Το ιστορικο της γυναικας ειναι 45 χρονων με τεστ παπ να δειχνει hsil CIN3 και η βιοψια που ακολουθησε εδειξε καρκινωμα ιν σιτου. Μας ειπαν οτι μετα την υστερεκτομη θα γινει μια βιοψια σε ολο το κομματι που θα βγει και αν δειξει οτι εχει επεκταθει και εχει σπασει τη μεμβρανη θα κανουμε χημειοθεραπειες και ακτινοβολιες. Θελω να ρωτησω λοιπον πιστευετε απο την εμπειρια σας οτι θα χρειαστεί κατι τετοιο; Πιστευαμε οτι με την υστερεκτομη λογω του σταδιου 0 που βρισκομασταν θα αποφευγαμε καθε κινδυνο και τωρα ανησυχουμε πολυ για κατι τετοιο.
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη!
Ο γιατρός σας έχει την υποχρέωση να σας ενημερώσει για ΄΄την περίπτωση των περιπτώσεων΄΄! . Κατά 99,9% πρόκειται για περiπτωση Ca in Situ, που σε νεώτερες γυναίκες, οι οποίες δεν γέννησαν ακόμη, η διάγνωση γίνεται με μία κωνοειδή εκτομή και βεβαιώνεται κανείς ότι η διεργασία δεν διέσπασε την διαχωριστική μεμβράνη προς τους υγιείς ιστούς. Σε μία κυρία των 45 ετών ωστόσο , προχωρεί κανείς κατά κανόνα σε ολική υστερεκτομία και εξετάζοντας ιστολογικά όλο τον τράχηλο και βέβαια και το σώμα της μήτρας, βεβαιώνεται καλλίτερα, ότι το πρόβλημα αφαιρέθηκε τελείως. Τά άλλα, περί χημειοθεραπείας και ακτινοβολιών, ανήκουν ατυχώς στο ΄΄πρέπει΄΄, μιας σωστής ενημέρωσης και κατά 999 στα 1000 στην περίπτωσή σας δεν θα χρειαστούν, ..
- Γι αυτή μου την πρόγνωση, υπάρχει λόγος: Το ότι σας μίλησαν για Ca in situ, σημαίνει ότι πρόκειται καθαρά για μια διεργασία επιφανειακή, που αφορά το το λεγόμενο πλακώδες επιθήλιο που καλύπτει τον τράχηλο.
Αν επρόκειτο για αδενοκαρκίνωμα - καρκίνος που προέρχεται από τους τους αδένες της κοιλότητας του τραχήλου - τότε το πράγμα θα άλλαζε. . Το αδενοκαρκίνωμα δεν είναι στην πράξη ποτέ in situ κι επομένως ειναι εξ υπαρχής επικίνδυνο,
Στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει κανενας κίνδυνος. Σε 6-7 ημέρες θα είστε στο σπίτι κι όλα θα πάνε πολύ καλά.
Ακόμη: Κατά την άποψη μου, η επιλογή του Νοσοκομείου, είναι η σωστότερη. Η
σχετικά αναμονή δεν παίζει στην περίπτωση σου κανένα ρόλο. Προφανώς πήγατε στο νοσοκομείο και σας είπαν ότι μέσα σ΄αυτό το διάστημα θα ειδοποιηθείτε. Αν η πληροφορία δεν προέρχεται από το νοσοκομείο ΄΄κλείστε΄΄ από τώρα την ημερομηνία εισαγωγής σας,
Μιλάμε και πάλι, όποτε το κρίνετε σκόπιμο..
Φιλικά
Π.Ζ:) :)
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.