default_mobilelogo
  Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019
  1 Απαντήσεις
  724 διαβάστηκε
Γιατρέ σας στέλνω τα αποτελέσματα της κολπικής καλλιέργεια που έκανα.

Pus cells 30 (φυσιολ. τιμές 2-4) / red cells NIL (φυσιολ. τιμές 0-2) epithelial cells PRESENT (+++) (φυσιολ. τιμές rare) monilia NIL (φυσιολ. τιμές NIL) trichomonas NIL (φυσιολ. τιμές NIL) culture: no growth

Nα αναφέρω ότι προσπαθώ για σύλληψη σχεδόν δύο χρόνια. Είμαι 32 ετών. Έχουμε κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις κι εγώ και ο σύζυγος και είναι όλα οκ. Το μόνο που δεν έχω κάνει είναι σαλπιγγογραφία και ο γιατρός μου μου είπε να την κάνω αυτό το μήνα

Με βάση τα πιο πάνω αποτελέσματα της καλλιέργειας 1) πιστεύετε ότι υπάρχει κάποιο θέμα κολπιτιδας ή κάτι άλλο και για το λόγο αυτό δεν έχω μείνει έγκυος εδώ και 2 χρόνια που προσπαθούμε ; 2) αν υπάρχει κάποιο θέμα τι μπορώ να κάνω για να το λύσω;

Ευχαριστώ
Περίπου πριν από 5 χρόνια
·
#47552
Αγαπητή Φίλη!
Αυτή η εξέταση δεν ειναι ΄΄καλλιέργεια κολπικού εκκρίματος΄΄ , αλλά μια αδρή μικροσκοπική εκτίμηση του κυτταρικού περιεχομένου του κολπικού εκκρίματος, που στην Ελλαδα δεν νομιζω να χρησιμοποιείται . . Πρωτη φορά την βλεπω και συμπεραίνω ότι υπάρχει μία αύξηση λευκων αιμοσφαιρίων στο κολπικό έκκριμα, χωρίς αναφορά π.χ σε μικροοργανισμούς, που λογικά ο κολπος έχει και λογικά αυτός που έγραψε το πόρισμα πρέπει να τους είδε!:
Δεν υπάρχει κολπικό έκκριμα χωρίς μικροβιακή χλωρίδα (έτσι το λέμε εμείς ) ,
Για τις απαραίτητες εξετάσεις, που λες ότι έγιναν: Αυτές θα ήταν
Για την γυναικα: Μία γυναικολογική εξέταση, μία μέτρηση της οξύτητας κολπικού εκκρίματος (pH το λέμε αυτό ), μια μικροσκοπική εξέταση νωπού παρασκευάσματος κολπικού εκκρίματος, ενα πρωινό θερμοδιάγραμμα ενός μηνός τουλάχιστον (σε γυναίκα με τακτικούς κύκλους επαρκεί), .
Για τον άνδρα: Σπερμοδιάγραμμα.
Αν αυτά βρεθούν εν ταξει, προχωρά κανείς σε μία σαλπιγγογραφία.
Μία σύσταση: Αν είστε κάτοικος χώρας εκτος Ελλαδος, βρείτε έναν Έλληνα γυναικολόγο, (υπάρχουν παντού κάποιοι ) , να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος σας. .
Φυσικά μπορείτε να επικοινωνήσετε και με εμάς, να βοηθήσουμε με ενημέρωση όπου μπορούμε.
Παραμένω φιλικά
Π.Ζ:)

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!