user_mobilelogo
  1. basiksiro
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Δευτέρα, 07 Μαΐου 2012
θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής.εδω και περιπου ενα χρονο εχει διεγνωστει οτι εχω τον ιο hpv.προχθες εκανα παλι κολποσκοπηση και τεστ παπ. ο γιατρος μου μου ειπε πως ο ιος ειναι σε επιπεδο cin 1 δευτερου επιπεδου και πως υπαρχει κ φλεγμονη. Μου ειπε λοιπον να παρω την αλοιφη dalasin καθως και felisine eviol a kai sevenseas και να ξανακανω τεστ παπ και κολποσκοπιση σεπτεμβριο. τον ρωτησα αν μπορω να συνεχισω την προσπαθεια για εγκυμοσυνη καθως ειμαι παντρεμενη και επιθυμω ενα μωρακι. Μου ειπε πως οχι και να  το αφησω μετα τον σεπτεμβριο για να μην εχουμε προβληματα στην εγκυμοσυνη. Παρακαλω θα ήθελα να μου πειτε την γνωμη σας για τα χαπια που μου εδωσε καθως και την αποψη σας για το αν μπορω να συνεχισω την προσπαθεια για μωρο.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Δεν  μπορει  να εχεις  CIN  1 και  επι  πλεον  να μιλαμε για  2ου   βαθμού...  Τοτε  θα εχεις  CIN  2 ..
Από την αγωγη συμπεραινω,  ότι περα  από το  οποιο  CIN,. ο γιατρός  διαπίστωσε  προφανώς  μία  κολπο-τραχηλιτιδα  βακτηριδιακης  αιτιολογιας.. Η  αγωγη  που  σου εδωσε  με την κολπική κρεμαμ,   σ΄αυτή την κατευθυνση  δειχνει  και  δεν βλάππει  πουθενα..
Για  τα  βιταμινουχα::  Είθισται να  δινονται  για ενισχυση της άμυνας εναντιον  προσβολων  HPV.. Η αποτελεσματικίτητα  δνε  ειναι  απολυτα τεκμηριωμενη,  αλλα΄  δνε βλαπτουν, επισης.. 
Για το θεμα της εγκυμοσύνης:  Πιστευω  ότι   ζητησε  αυτούς  τους λιγους μηνες  για να  ιαθει  κυριως   η  φλεγμονή..
Η  αλλοιωση    CIN 1  ξεπερνιεται  κατά κανονα  μεσα σε 1 χρονο  κατά  40%  , χωρις  θεραπεια..
Αν εμμενει  περισσότερο,  κατι  θα πρέπει να γινει.. (πχ  ιστολογικιη διερευνηση, ενδεχομενως  κατοπιν καταστροφικη μεθοδος  θεραπειας  (laser, θεμοπηξια,  ηλεκτροκαυτηριασμός   κτλ)
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Τρίτη, 08 Μαΐου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
γιατρε αν εχει γινει cin2 θα πρεπει να ανησυχησω πολυ? και εκτος αυτου εστω και αν ειναι cin1 ο ιος εχει διαπιστωθει ενα χρονο ακριβως πισω. Ο γιατρος μου μου μου ειπε απλα τεστ παπ και κολποσκοπηση ξανα τον σεπτεμβριο. Επομενως αν το αφησω μεχρι τοτε αυτο ειναι κακο? Και στην περιπτωση που μεινω εγκυος εχω κινδυνο εγω η το μωρο?
  1. Τρίτη, 08 Μαΐου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Δεν  θα εχεις  CIN 2!  Κι  αυτό, επειδη  αν ο γιατρός  υποψιαζοταν κατι τετοιο, δεν θα σε περίμενε..
Εξ  άλλου,  η   διαγνωση  CIN 2  ειναι κατα  κανονα  ιστολογική  και   απ΄ ότι συμπεραίνω,  βιοψία δεν χρειάστηκε να γινει...
Για το  αν κινδυνευει μία εγκυμοσύνη  που τυχον συλλαβεις  τωρα :  Οχι... 
Η  τυχον   οποια θεραπευτικη ενεργεια στον  τραηλο της  μητρας    κατά την εγκυμοσύνη, δεν ειναι   όμως ότι το καλλιτερο..  Ειδικά μία τραχηλιτιδα,  μπορει  να  ειναι   από μονη της προβλημα.  Κάνε λιγη  υπομομη  λοιπον..  
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Τρίτη, 08 Μαΐου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρε ηθελα να σας κανω ακομη μια ερωτηση. Ρωτησα τον γυναικολογο μου για το εμβολιο  κατα του ιου  και αν πρεπει να το κανω και μου απαντησε πως να,ην το κανω τωρα και να περιμενουμε να εξασθενησει ο ιος και μετα. Πια ειναι η γνωμη σας για αυτο?Υπαρχει καποιος τρόπος ωστε να αυξησω τις πιθανοτητες να απαλαγω συντομα απο τον ιο περα απο τιν απλη παρακολουθηση?
  1. Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Πρέπει να  ενημερωθείς,  ότι τα   2  υπαρχοντα εμβόλια  καλύπτουν, το μεν  ενα  μονον τα επικινδυνα  στελεχη    ιων  HPV 16  και  18   και το άλλο επισης,   αυτό  όμως μαζι  και  τα  χαμηλου   κινδυνου στελεχη 6 και 11.
Υπαρχουν  ομως  παρα   πολλά  άλλα στελεχη,  καμία   15ρια  από αυτά  επισης επικινδυνα,  που  ομως δεν τα καλυτπει  ο εμβολιασμός..Τα  στελεχη αυτά  ειναι  εξαιρετικά  σπάνια..
Λογικά λοιπον θα  έπρεπε να γινει   μία  ταυτοποιοηση  ιών, ώστε αν εχεις  ήδη προσβληθει  από  αυτους που καλυπτει το εμβόλιο,  τοτε δεν θα ειχε   καμια έννοια  πια  ο εμβολιασμός  κι αυτό, επιεδη το εμβολιο σε προφυλασσει   πριν  από την επιμόλυνση  κι  οχι  μετά ..
Κατά τα άλλα:  Δεν  χρειάζεται (καιδνε μπορείς)  να κάνεις τιποτε άλλο, περα απ΄αυτό  που σου  υπέδειξε ο γιατρός   σου.
Φιλικά
Π.Ζ
 
  1. Σάββατο, 12 Μαΐου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.